Αγάπη -δηλητήριο

Αγάπη -δηλητήριο

Την περασμένη εβδομάδα ο Εμανουέλ Μακρόν βρέθηκε στη Γαλλική Πολυνησία στο πλαίσιο επίσκεψής του στα γαλλικά υπερπόντια εδάφη αλλά και για την επιβεβαίωση της παρουσίας του Παρισιού σε έναν σημαντικό γεωστρατηγικά χώρο.

Η εικόνα που έκανε τον γύρο του διαδικτύου ήταν αυτή του Γάλλου προέδρου «πνιγμένου» στα λουλουδένια στεφάνια. Ωστόσο μια άλλη εικόνα ήταν πιο «εύγλωττη»: δεκάδες χορεύτριες με τις παραδοσιακές φορεσιές τους από φύλλα φοινικιάς και λουλούδια στα μαλλιά χόρευαν στους ρυθμούς της Μασσαλιώτιδας προς τιμήν του Μακρόν. Είναι μια φάρσα της Ιστορίας, ένα εμβατήριο που συνετέθη μες στον αχό της μάχης της Γαλλικής Επανάστασης να είναι η σφραγίδα στο «πιστοποιητικό» της αυτοκρατορικής δύναμης της Γαλλίας… Σίγουρα ο Ναπολέων Βοναπάρτης θα ήταν περήφανος.

Αλλωστε ο Μακρόν στην τελετή μνήμης για τα διακόσια χρόνια από τον θάνατό του τον… εξωράισε λέγοντας ότι ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας της χώρας.

Μετά την τελετή υποδοχής του ο Μακρόν ευχαρίστησε τους ντόπιους λέγοντας ότι «δείξατε πως αγαπάτε τη Γαλλία» συμπληρώνοντας ότι «και η Γαλλία σας αγαπάει. Μαζί φτιάχνουμε το έθνος». Οταν όμως εκλήθη να αποδείξει την αγάπη αυτή έμπρακτα δεν ανταποκρίθηκε όπως έπρεπε. Στη Γαλλική Πολυνησία είχαν πραγματοποιηθεί 193 πυρηνικές δοκιμές από το 1966 μέχρι το 1996 από τη δημοκρατική Γαλλία.

Πολλοί κάτοικοι της περιοχής διαγνώστηκαν με καρκίνο. Μάλιστα μια έρευνα της ΜΚΟ Disclose έδειξε πως ο πληθυσμός εκτέθηκε σε πολύ μεγαλύτερα ποσοστά ραδιενέργειας από ό,τι ανακοινώθηκε επίσημα, ενώ η Γαλλία ούτε προειδοποίησε ούτε προστάτεψε τους πολίτες της. Οι εκκλήσεις για αποζημιώσεις των παθόντων απαντήθηκαν με αόριστες υποσχέσεις…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter