Αγαθονήσι: Χωρίς πλοίο εδώ και έναν μήνα οι κάτοικοι – Μηδενική απάντηση από την κυβέρνηση

Αγαθονήσι: Χωρίς πλοίο εδώ και έναν μήνα οι κάτοικοι – Μηδενική απάντηση από την κυβέρνηση

Το Αγαθονήσι των 150 κατοίκων είναι αποκομμένο από τον υπόλοιπο κόσμο εδώ και ένα μήνα. Σε απόγνωση βρίσκονται οι κάτοικοι με τις ελλείψεις σε βασικά είδη πρώτη ανάγκη, ενώ  αδυνατούν να επισκεφτούν γιατρό στα κοντινά νησιά. Με λουκέτο κινδυνεύει και η μοναδική επιχείρηση του νησιού λόγω του προβλήματος με τις συγκοινωνίες και του αβάσταχτου κόστους μεταφοράς.

Δήμαρχος Αγαθονησίου: «Έχουμε φτάσει στα όριά μας».

Μιλώντας στο Mega, ο δήμαρχος του νησιού, Ευάγγελος Κόττορος, αναφέρει: «Μας ταλαιπωρεί περισσότερο από έναν μήνα και δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχω πάρει καμία απάντηση από καμία αρμόδια υπηρεσία. Έρχονται κάτι μικρά πλοιάρια, έκτακτα και αυτά. Δεν μπορούμε να προγραμματίσουμε τις επισκέψεις μας σε γιατρούς. Το βασικότερο είναι το μεγάλο πλοίο που δεν μπορούν να διακινηθούν προϊόντα, εφόδια, φορτηγά αυτοκίνητα».

Σύμφωνα με τον κ. Κόττορο, το πρόβλημα υπήρχε και τα προηγούμενα χρόνια, ωστόσο όχι σε αυτήν την έκταση. «Ενώ οι γραμμές προκηρύσσονται συνήθως τους θερινούς μήνες, φέτος αργήσανε πολύ και οι συμβάσεις έχουν λήξει. (…) Εδώ και έναν μήνα έχει διακοπεί η συγκοινωνία με μεγάλο πλοίο. (…) Δημιουργούνται ελλείψεις και περιμένω να δοθεί λύση γιατί έχουμε φτάσει στα όριά μας», επισημαίνει.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter