Αγλαΐα Κυριακού – Καταγγελίες γιατρών: Να σταματήσει η κυβέρνηση να παίζει με τις ζωές των ασθενών (Video)

Αγλαΐα Κυριακού – Καταγγελίες γιατρών: Να σταματήσει η κυβέρνηση να παίζει με τις ζωές των ασθενών (Video)

Για την κατάσταση διάλυσης στα παιδιατρικά νοσοκομεία της Αθήνας έκανε λόγο η Κ. Ντουζέπη, πρόεδρος σωματείου εργαζομένων στο Παίδων Π. &Α. Κυριακού μιλώντας στο Attica.

Η κα Ντουζέπη μεταξύ άλλων είπε:

«Το 2016 ήμασταν 16 αναισθησιολόγοι και οι οργανικές θέσεις ήταν 11 με βάση τοπ παλιό οργανόγραμμα του 2012.Μ Από αρχές Μαίου έχουμε μείνει μόλις 7 αναισθησιολόγοι. Από τον Απρίλιο είχαμε ενημερώσει τη διοίκηση ότι οι ανάγκες δεν καλύπτονται χωρίς υπερεφημέρευση και με 3 χειρουργικές αίθουσες. Το πρόβλημα επιδεινώθηκε τον Μάιο και οι διοίκηση το γνώριζε , όταν παραιτήθηκαν δύο αναισθησιολόγοι. Η διοίκηση προσπάθησε να λύσει το πρόβλημα με μετακινήσεις από νοσοκομείο ενηλίκων αλλά αυτό δεν είναι μόνιμη λύση. Θέλουμε πλήρη στελέχωση του τμήματος ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις και να διεξάγονται με ασφάλεια τα χειρουργεία».

Ο Π. Παπανικολάου γ.γ της ΕΙΝΑΠ μίλησε για λειτουργική κατάρρευση πάρα πολλών νοσοκομείων της περιφέρειας και πολλά περιστατικά έρχονται από άλλες πόλεις στην Αθήνα. Οι εικόνες με τα ράντσα είναι εδώ και ενάμιση χρόνο δεν είναι τωρινή και έχουν γίνει κατ΄επανάληψη πολλές καταγγελίες των εργαζομένων.

Αναφερόμενος στην εικόνα των παιδιατρικών νοσοκομείων έκανε λόγο για σκόπιμη υποβάθμιση και υποστελέχωση γιατί υπάρχουν μεγάλα συμφέροντα ιδιωτών κλινικαρχών. Ξέρουν ότι οι μεγαλύτερος εκβιασμός για τους γονείς είναι να αρρωστήσουν τα παιδιά τους, είπε με νόημα.

 

Διαβάστε επίσης 

Ο υπουργός Φλωρίδης μαινόμενος σπρώχνει αστυνομικούς και εμποδίζει τη σύλληψη της γραμματέα του

Παναθηναϊκός – Ρεάλ Μαδρίτης: Πρώτο συναπάντημα σε τελικό Final 4 – Η ημέρα και η ώρα του ματς

Χαλκίδα: Ο σύζυγος της διεφθαρμένης εφοριακού διορίστηκε ελεγκτής στο Κέντρο Ελέγχου Μεγάλου Πλούτου με υπογραφή Πιτσιλή

Το βραβείο της σιωπής

Ακόμα και το κυβερνητικό παρατηρητήριο τιμών διαψεύδει Μητσοτάκη για τη φέτα…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter