«Αγνοια» επικαλείται ο Μαρινάκης για τα κυκλώματα διαφθοράς εντός της ΑΑΔΕ και τις αποκαλύψεις του Documento

«Αγνοια» επικαλείται ο Μαρινάκης για τα κυκλώματα διαφθοράς εντός της ΑΑΔΕ και τις αποκαλύψεις του Documento
Ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης (ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Σε «κατάσταση άγνοιας» βρέθηκε για άλλη μία φορά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε ότι αφορά τα δεκάδες δημοσιεύματα για την ύπαρξη κυκλωμάτων εντός της ΑΑΔΕ, χωρίς ο κ. Πιτσιλής να κάνει τίποτα, αλλά και την σοβαρότατη υπόθεση που ανέδειξε το Documento, σχετικά με τη λαθρεμπορία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες – με παράλληλη εμπλοκή λογιστών και εφοριακού που υπηρετεί σε διευθυντική θέση στο υπουργείο Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, ο Παύλος Μαρινάκης ανέφερε ότι «όταν υπάρχει μια καταγγελία, είτε αυτή στην οποία αναφέρεστε, είτε μια υπόθεση η οποία βρίσκεται στη Δικαιοσύνη, αντιλαμβάνεστε ότι εμείς δεν μπορούμε να μπούμε σε λεπτομέρειες. Η Δικαιοσύνη παίρνει όλα τα στοιχεία, παίρνει μαρτυρικές καταθέσεις, συλλέγει έγγραφα και όπως συμβαίνει σ’ όλα τα πολιτισμένα κράτη βγάζει τα δικά της πορίσματα και τις δικές της αποφάσεις. Όπως αντιλαμβάνεστε, εγώ δεν μπορώ να πω τι συμβαίνει στη μια ή στην άλλη υπόθεση. Δεν γνωρίζω, κιόλας, την υπόθεση στην οποία αναφέρεστε. Αυτό που μπορώ να σας πω σε κεντρικό επίπεδο -και να επαναλάβω – είναι ότι οι εποχές της ανομίας και της ασυλίας που μπορεί να είχαν κάποια πρόσωπα, ανήκουν στον παρελθόν».

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «επί των ημερών αυτής της Κυβέρνησης και με τον ρόλο των Ανεξάρτητων Αρχών αλλά και της Ελληνικής Αστυνομίας –αποτελέσματα όλων αυτών είναι και η βούληση, που υπάρχει από την Κυβέρνηση- κάθε τέτοια εν δυνάμει εγκληματική οργάνωση, κάθε ελεγχόμενος για κάθε παράνομη δραστηριότητα να μην είναι στο απυρόβλητο και να μην έχει ασυλία. Μια πτυχή της συνολικής αυτής κουλτούρας και μια χαρακτηριστική περίπτωση αυτής της φιλοσοφίας είναι και αυτό το οποίο συμβαίνει στη ΔΟΥ Χαλκίδας».

Στη διευκρίνιση του Documentonews ότι η υπόθεση με τη ΔΟΥ Χαλκίδας αποκαλύφθηκε από την ΕΛΑΣ και όχι από τις υπηρεσίες της ΑΑΔΕ, και ότι η συγκεκριμένη Ανεξάρτητη Αρχή, δεν μπορεί να είναι ανεξέλεγκτη, καθώς ελέγχεται από το κοινοβούλιο, ο Παύλος Μαρινάκης σε εμφανή αμηχανία είπε ότι η ΑΑΔΕ «εν ευρεία έννοια υπάγεται στην Κυβέρνηση, που εδώ υπάρχει πολύ μεγάλη διαφορά μεταξύ του εποπτικού ελέγχου και της καθημερινής καθοδήγησης και οργανωτικής λειτουργίας μιας Ανεξάρτητης Αρχής».

Επίσης, είπε ότι «έχει δοθεί εντολή για εσωτερικό έλεγχο επί της διαδικασίας επιστροφών φόρων, αλλά και χορήγησης αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας από τον ίδιο τον Διοικητή της ΑΑΔΕ, τον κ. Πιτσιλή, μετά την υπόθεση της Χαλκίδας. Ο έλεγχος θα πραγματοποιηθεί τόσο στις ΔΟΥ, δειγματοληπτικά από όλη την Ελλάδα, σε πρώτη φάση, όσο και στο κεντρικό σύστημα. Και, βέβαια, συνεχίζεται ο έλεγχος, από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΑΑΔΕ, στη ΔΟΥ Χαλκίδας για τη συγκεκριμένη υπόθεση και έλεγχος σε βάθος πενταετίας». Μόνο, που η εντολή που επικαλείται ο κ. Μαρινάκης έρχεται εκ τω υστέρων, ενώ υπάρχουν δεκάδες καταγγελίες για ύπαρξη δομών διαφθοράς.

Διαβάστε επίσης:

Σκάνδαλο Ασημακοπούλου: Επιχείρηση αποπροσανατολισμού από το ΥΠΕΣ μετά την «καμπάνα» των 400.000 ευρώ

ΣΥΡΙΖΑ για Θεοχάρη: «Δεν έχουμε καμία αμφιβολία για τη λανθασμένη κοστολόγηση των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ από το ΓΛΚ»

Αλαλούμ στο Μαξίμου: Για «μονταζιέρα της φέτας» μίλησε ο Μαρινάκης – Υπήρξε «παρανόηση στο θέμα» λέει ο Βορίδης

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter