Αγώνας όχι για την πετσέτα, αλλά για ελεύθερο και δημόσιο χώρο

Αγώνας όχι για την πετσέτα, αλλά για ελεύθερο και δημόσιο χώρο

Καρπούς αποδίδει το κίνημα για τις ελεύθερες παραλίες, απέναντι σε επιχειρηματίες που κάνουν ό,τι γουστάρουν, βάζουν ξαπλώστρες όπου θέλουν και όσες θέλουν, με σκοπό το κέρδος. Οι «300» πολίτες – άνθρωποι της διπλανής πόρτας – της Πάρου, χωρίς φόβο και χωρίς πάθος, απέναντι στην αδιαφάνεια, στους «φουσκωτούς» και στα συμφέροντα κάτω από το τραπέζι, ελευθέρωσαν ένα μεγάλο μέρος της πανέμορφης παραλίας της Σάντα Μαρία, στην Πάρο και όπως φαίνεται δεν θα σταματήσουν αν δεν ελευθερώσουν όλες τις παραλίες του νησιού.

*** «Το κύμα» σηκώθηκε και θα πάρει μαζί του όλες της παραλίες της χώρας που λυμαίνονται θρασύτατοι επιχειρηματίες που δεν υπολογίζουν τίποτα.

*** Στις περισσότερες των περιπτώσεων οι επιχειρηματίες έχουν άδεια για μερικά τετραγωνικά και καταπατάνε μέχρι εκεί που θέλουν, χωρίς κάποιος να τους ελέγχει. Έχουν άδεια για παράδειγμα να αναπτύξουν ομπρελοκαθίσματα για 15 τμ και αυτοί βάζουν σε 500τμ. Γιατί μπορούν, γιατί ξέρουν ότι θα τη βγάλουν «καθαρή». Υπάρχουν κι αυτοί που δεν έχουν καν άδεια. Παραλία σου λέει, ευκαιρία να βγάλω κέρδος. Δυστυχώς για τους ίδιους και το ίδιο το κράτος, το οποίο σιωπά τόσο καιρό παρά τις καταγγελίες ιδιωτών και συλλόγων, το κίνημα είναι τόσο ισχυρό και έχει τόσο μεγάλη στήριξη που δεν θα μπει τέλος έτσι απλά. Θα επανέλθει η νομιμότητα.

*** Και επειδή σημασία έχει η επικοινωνία και όχι η ουσία για την κυβερνησάρα μας, μετά τις αντιδράσεις και τις καταγγελίες πολιτών που δεν μπορούν να βρουν ούτε σπιθαμή ελεύθερη παραλίας για να απολαύσουν το μπάνιο τους, ξεκίνησε να τάζει ελέγχους για τις παράνομες ξαπλώστρες και τους μπράβους.

*** Αντίστοιχες αυτοοργανωμένες πρωτοβουλίες ξεπηδούν στη Νάξο, στην Κρήτη, στα Χανιά και ελπίζουμε σε όλη την Ελλάδα. Είμαστε μαζί σας.

*** Ο Μητσοτάκης ανακοίνωνε σε βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο ότι όσοι έφυγαν από τη Ρόδο εξαιτίας της πυρκαγιάς θα μπορούν να κάνουν μία εβδομάδα δωρεάν διακοπές και δίπλα έπαιζαν πλάνα που τις φωτιές έσβηναν τουρκικά πυροσβεστικά αεροσκάφη.
Καλά πήγε κι αυτό…

*** Εν τω μεταξύ τα λεφτά αυτά θα μπορούσαν να είχαν δοθεί για την αγορά εξοπλισμού στους πυροσβέστες ή ακόμα και για πυροσβεστικά οχήματα. Αλλά όχι…

*** Ούτε κιχ δεν έβγαλε ο Πατούλης όταν του ζήτησε ο Χαρδαλιάς να του κάνει «πάσα» τον μηχανισμό που είχε στήσει ενόψει της υποψηφιότητάς του. Ούτε κιχ.

*** Δεν μπόρεσε μάλλον να χωνέψει ο Χαράλαμπος Αθανασίου την αθώωση του Κώστα Βαξεβάνη και πιθανότατα χωρίς να συμβουλευτεί κάποιον πιο ήρεμο απ’ αυτόν, προανήγγειλε με ανακοίνωσή του ότι  ο εισαγγελέας θα ασκήσει έφεση. Πώς είναι σε θέση να το γνωρίζει αυτό, όχι, δεν μας είπε. Και ούτε θα μας πει. Ξέρει ότι εδώ είναι Κολομβία.

*** Άλλη μια επίσημη πανηγυρική επιβεβαίωση του Documento. Ο διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου στη Βουλή, Μιχάλης Μπεκίρης, ενημερώθηκε με επιστολή της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ότι ήταν στόχος παρακολούθησης με το κακόβουλο λογισμικό Predator. Εμείς εδώ πάλι πέσαμε από τα σύννεφα.

*** Κατέρρευσε ολόκληρη η ψευδοροφή σε σχολείο στον Βαρνάβα. Η ψευδοροφή είχε τοποθετηθεί τον περασμένο Δεκέμβρη και για πολλούς μήνες μαθητές και εκπαιδευτικοί έκαναν μάθημα κάτω από αυτήν, κάτι που σημαίνει πως μόνο από καθαρή σύμπτωση δεν έγινε ατύχημα. Πόσα τέτοια άραγε έγιναν μέσα στη χρονιά;

*** Τι άλλο δηλαδή πρέπει να γίνει για να σταματήσουν αυτά τα φαινόμενα; Φτάνει πια…

Η ΝΤΑΜΑ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter