Αγωνία Μητσοτάκη να αλλάξει την ατζέντα των υποκλοπών

Αγωνία Μητσοτάκη να αλλάξει την ατζέντα των υποκλοπών

Την ώρα που η Κυβέρνηση στην Αθήνα επιχειρεί με κάθε τρόπο να αλλάξει την ατζέντα από τις παρακολουθήσεις η επιτροπή Pega του Ευρωκοινοβουλίου (μετά τη διήμερη επίσκεψή της σε Αθήνα και Κύπρο) δημοσιοποίησε το πόρισμά της το οποίο ήταν κόλαφος για το Μαξίμου.

Όπως σημειώνεται στο προσχέδιο πορίσματος «Ξέρουμε ότι τα κακόβουλα λογισμικά παρακολούθησης πωλούνται κυρίως σε κυβερνήσεις. Και σε ιδιώτες, αλλά θα πρέπει να είναι πάρα πολύ πλούσιοι, δισεκατομμυριούχοι. Ποιος θα είχε αυτό το κίνητρο να δώσει αυτά τα χρήματα;».

Και συνεχίζει: «Από τη λίστα των ατόμων που παρακολουθούνταν, καταλαβαίνουμε ότι ήταν κυρίως πολιτικοί και δημοσιογράφοι. Ποιος θα είχε τα χρήματα και θα τα διέθετε για την παρακολούθηση αυτών των ατόμων; Ξέρουμε επίσης ότι κάποια από τα πρόσωπα ήταν ήδη υπό παρακολούθηση της ΕΥΠ. Είναι σύμπτωση;».

Το προσχέδιο χαρακτήρισε «Κόλαφο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τις πρακτικές του» με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Ωστόσο η Κυβέρνηση χθες έριξε όλα της τα (επικοινωνιακά) όπλα προκειμένου να αλλάξει την ατζέντα. Από την καταιγίδα ΕΥΑ μέχρι τα δύο νέα Γαλλικά Rafale που παρέλαβε η αεροπορία και κυρίως ως τις γεωφυσικές έρευνες δυτικά της Πελοποννήσου και της Κρήτης το Μαξίμου επιμένει εθνικά πιστεύοντας ότι ο εξ ανατολών κίνδυνος και το προσφυγικό είναι τα βαριά της χαρτιά. Μένει να φανεί αν μπορεί να κάτσει η σκόνη που σήκωσε η αποκάλυψη του κυριακάτικου Documento. Κυρίως η εσωκομματική και επιχειρηματική σκόνη.

Συνεχίζονται οι δημοσιογραφικές αποκαλύψεις

Χαρακτηριστικό της τελευταίας είναι και η χθεσινή αρθρογραφία των διευθυντής του «Βήματος» και των «Νέων» Αντώνης Καρακούση και Γιώργου Μαντέλα με αφορμή τη συνέντευξη του Κυρ. Μητσοτάκη στον Ν. Χατζηνικολάου στον ΑΝΤ1.

Κυρίως του πρώτου ο οποίος υιοθετεί πλήρως το ρεπορτάζ του Documento και του εκδότη του Κ. Βαξεβάνη γράφοντας επί λέξει:

«Ο Πρωθυπουργός εμφανώς αμύνεται. Αισθάνεται την πίεση, αντιλαμβάνεται την αμφισβήτηση που αντιμετωπίζει εντός και εκτός της χώρας και προσπαθεί να ξεφύγει από τις αδιαμφισβήτητες ευθύνες του.

Το σκάνδαλο εξελίχθηκε στην αυλή του, στελέχη της επιλογής του και πρόσωπα κοντινά σε αυτόν οργάνωσαν το δίκτυο παρακολούθησης τόσο μέσω της ΕΥΠ, όσο και μέσω του κακόβουλου λογισμικού.

Στενοί και έμπιστοι συνεργάτες του έστησαν τη ‘‘δουλειά’’, άνθρωποί του εισήγαγαν τις σύγχρονες μεθόδους παρακολούθησης και υπονόμευσαν κατά τρόπο απόλυτα καταχρηστικό τα δημοκρατικά ιδεώδη, τα οποία ο ίδιος εμφανίζεται να υπερασπίζεται μετά πάθους».

Πόσο πιο σαφής να γίνει ο διευθυντής του «Βήματος»; Ο δε Γιώργος Μαντέλας απλά προσπαθεί να πετάξει από την καμπούρα των «Νέων» την αναφορά Μητσοτάκη για μέσα μαζικής ενημέρωσης τα οποία εκβιάζουν αλλάζοντας απόψεις από τη μία μέρα στην άλλη.

Εκτός όμως των δύο παραπάνω και ο σύμβουλος έκδοσης και σχολιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος στη στήλη του «Στίγμα» στα «ΝΕΑ» αφού αναφέρει πως «η πιάτσα βοά», γράφει, ότι «ο κατάλογος συμπεριλαμβάνει 106 ονόματα»!

Στο θέμα παρενέβη και ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος ο οποίος σε τηλεοπτική του συνέντευξη αποκάλυψε ότι έχει μιλήσει με συγκεκριμένο υπουργό ο οποίος του είπε ότι γνωρίζει πως παρακολουθείται.

Ενδεικτική της σκληρής στάσης που κρατά ο ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα είναι και η νέα επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας καλώντας τον κ. Μητσοτάκη να απαντήσει αν παρακολουθούνταν και από την ΕΥΠ τα 33 ονόματα πολιτικών, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών κλπ που φέρονται ως στόχοι του Predator στο δημοσίευμα του Documento. Η ερώτηση είναι απολύτως στοχευμένη αφού στις περιπτώσεις Κουκάκη, Ανδρουλάκη υπήρξε προσπάθεια επιμόλυνσης με το predator σχεδόν την ίδια περίοδο που παρακολουθούνταν και από την ΕΥΠ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter