Αγρότες: Δεν τα βρήκαν με τον Μητσοτάκη – Επιστρέφουν στα μπλόκα για νέες αποφάσεις

Αγρότες: Δεν τα βρήκαν με τον Μητσοτάκη – Επιστρέφουν στα μπλόκα για νέες αποφάσεις
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Προβληματισμός επικρατεί στο Μαξίμου μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους των αγροτών, καθώς τα πρώτα μηνύματα δείχνουν ότι δεν βρέθηκε σημείο ισορροπίας, που ήταν και ο αρχικός στόχος της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι των αγροτών δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας, «δεν έχει ικανοποιηθεί το σύνολο των αιτημάτων μας. Θα πάμε στα μπλόκα, θα ενημερώσουμε τους συναδέλφους μας σε όλη την Ελλάδα. Θα πάρουμε τις αποφάσεις μας στα μπλόκα. Ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί, να δυναμώσουν και άλλο τα μπλόκα για να ικανοποιηθούν στο μέγιστο βαθμό τα αιτήματα επιβίωσης».

Το βασικό πεδίο, όπου υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ κυβέρνησης-αγροτών, είναι το πετρέλαιο θέρμανσης και η προκαταβολή της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο. Επίσης, διαφωνίες εκφράζονται και για την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για το αγροτικό ρεύμα, καθώς όπως υποστηρίζει ο αγροτικός κόσμος, υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ αυτών που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές και σε αυτούς που δεν έχουν.

Μαρινάκης: «Εξαντλήθηκαν τα δημοσιονομικά περιθώρια»

Από την μεριά της κυβέρνησης ο Παύλος Μαρινάκης δήλωσε ότι είναι αισιόδοξος ότι «θα εκτονωθεί η κατάσταση ως προς τις κινητοποιήσεις. Απαντάμε όχι με τη λογική όλα τα κιλά, όλα τα λεφτά, καθώς η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη προτιμάει την ουσία».

Παράλληλα, σε ερώτηση για το εάν οι αγρότες κλιμακώσουν τον αγώνα τους, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «δεν θεωρώ ότι θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Εξαντλήθηκαν τα δημοσιονομικά περιθώρια. Είχαμε μια συνολική πρόταση. Δεν μπορούμε να μπούμε σε μια διαδικασία που να διακινδυνεύσουμε την ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών».

Διαβάστε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ κατά Μητσοτάκη: «Έλλειψη ενσυναίσθησης της κυβέρνησης για τις αγωνίες και τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter