Αγρότες: Τα μπλόκα μπορούν να φτάσουν στην Αθήνα

Αγρότες: Τα μπλόκα μπορούν να φτάσουν στην Αθήνα
Διαμαρτυρία αγροτών του νομού Τρικάλων με παράταξη τρακτέρ σε κόμβο της Εθνικής Οδού Τρικάλων - Λάρισας, έξω από την πόλη των Τρικάλων, Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024. Οι αγρότες απέκλεισαν συμβολικά και για περίπου 15 λεπτά τον κόμβο ζητώντας άμεσα μέτρα στήριξης και λύση στα μεγάλα προβλήματά τους. (ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ/EUROKINISSI)

Πανελλαδική σύσκεψη των αγροτών την Τρίτη (6/2) στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νίκαιας στη Λάρισα, με εκπρόσωπους των των μπλόκων από όλη την Ελλάδα, στην οποία και αναμένεται να λάβουν αποφάσεις για τις περαιτέρω κινήσεις τους, με πολύ πιθανή μια κίνηση των τρακτέρ προς την Αθήνα, δηλαδή κινητοποίηση ανάλογη με εκείνη των Γάλλων αγροτών που απέκλεισαν το Παρίσι.

Οι αγρότες φέρονται αποφασισμένοι να πιέσουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη για μέτρα υπέρ τους, καθώς θεωρούν ότι όσα ανακοινώθηκαν είναι ψίχουλα.

Η πανελλαδική σύσκεψη είναι προγραμματισμένη για τις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης. Το απόγευμα της Δευτέρας στο μπλόκο των Νέων Μουδανιών, αποφασίστηκε συνέχιση των κινητοποιήσεων και νέος αποκλεισμός της εθνικής οδού. Αντιπροσωπεία του μπλόκου θα συμμετέχει στην πανελλαδική διάσκεψη.

Οι αγρότες της Χαλκιδικής θα προχωρήσουν το απόγευμα της Τρίτης σε αποκλεισμό της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα ως τις 8 το βράδυ.

Στο μπλόκο του Πλατυκάμπου, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας Ρίζος Μαρούδας δήλωσε ότι στην πανελλαδική σύσκεψη «θα έρθουν μπλόκα απ’ όλη τη χώρα και εκεί θα αποφασίσουμε από κοινού τις δράσεις μας, πώς θα χειριστούμε την κατάσταση μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού που δεν μας ικανοποιούν, γι’ αυτό και συνεχίζουμε με πρόταση για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων».

Στα Τρίκαλα οι αγρότες των Τρικάλων διέσχισαν σήμερα κεντρικούς δρόμους της πόλης με τρακτέρ. Ξεκινώντας από την περιφερειακή οδό Τρικάλων-Ιωαννίνων κατευθύνθηκαν προς την αντιπεριφέρεια Τρικάλων όπου πραγματοποίησαν ομιλίες, ενώ επέδωσαν με τις διεκδικήσεις τους.

Στη Φλώρινα αγρότες παρέτεξαν σήμερα Δευτέρα στο μεθοριακό σταθμό Νίκης τα τρακτέρ τους. Σύμφωνα με τον Θωμά Μόσχο, πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Καστοριάς , απώτερος στόχος της κινητοποίησης είναι από την Τρίτη να αποκλειστεί η διέλευση μόνο των φορτηγών αυτοκινήτων από και προς τη Βόρεια Μακεδονία ενώ η κίνηση των ΙΧ αυτοκίνητων θα γίνεται κανονικά.

Στο Μαντούδι, στην Εύβοια, οι αγρότες έκλεισαν τον δρόμο στην Κήρινθο, στο ύψος της στροφής για την Κρύα Βρύση εμποδίζοντας την κυκλοφορία των οχημάτων.

Διαβάστε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ: Απέναντι στους αγρότες η κυβέρνηση διασπείρει ψέματα

ΝΔ: Γκρίνια βουλευτών για τον Αυγενάκη – Κάλυψη από το Μαξίμου

Κουρέτας κατά κυβέρνησης Μητσοτάκη: Η Θεσσαλία δεν είναι πείραμα, αλλά η ζωή μας

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter