Αιγάλεω: Έπεσε παράθυρο σε σχολείο – Από τύχη δεν τραυματίστηκαν μαθητές

Αιγάλεω: Έπεσε παράθυρο σε σχολείο – Από τύχη δεν τραυματίστηκαν μαθητές

Από τύχη δεν τραυματίστηκε μαθητής ή μαθήτρια στο 5ο δημοτικό σχολείο Αιγάλεω όταν χθες, Πέμπτη 18 Απριλίου, στις 11:42 το πρωί, κατά τη διάρκεια του δεύτερου διαλείμματος αποκολλήθηκε και έπεσε ένα από τα παράθυρα στις τουαλέτες. «Ευτυχώς εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχαν παιδιά μέσα» αναφέρουν οι εκπαιδευτικοί στην καταγγελία τους που κοινοποιήθηκε στον διευθυντή της Γ΄ Διεύθυνσης Π.Ε Αθήνας και στον Δήμο Αιγάλεω.

Στην καταγγελία τους οι εκπαιδευτικοί θέτουν ζήτημα συντήρησης των σχολικών μονάδων, το οποίο αποτελεί γενικότερο θέμα, καθώς τελευταία… καταρρέουν τα πάντα, από ψευδοροφές και παράθυρα μέχρι πόρτες, χωρίς ευτυχώς θύματα – κι αν συμβεί επικαλεστούν την κακιά στιγμή και όχι την πλημμελή συντήρηση των σχολικών μονάδων.

«Ο Σύλλογος μας εδώ και χρόνια με αλλεπάλληλα υπομνήματα και ανακοινώσεις έχει επισημάνει στις διάφορες διοικήσεις που εναλλάσσονται για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία του Αιγάλεω. Τα κτήρια των σχολείων μας είναι γερασμένα, επιβαρυμένα από τους σεισμούς και κακοσυντηρημένα» σημειώνεται στην καταγγελία και επισημαίνεται επίσης το χρόνιο πρόβλημα της σχολικής στέγης στον δήμο Αιγάλεω: «μέχρι τώρα, 5η σχολική χρονιά, μετά το σεισμό του 2019, δεν έχουν ακόμα αποκατασταθεί τα σεισμόπληκτα σχολεία μας: 11ο Δ.Σ, 17ο Δ.Σ, 7ο Δ.Σ (με συστεγαζόμενα το Ειδικό Σχολείο Αιγάλεω και τα Νηπιαγωγεία: 15ο και 28ο). Μόνο υποσχέσεις, ΘΑ, ψέματα και κοροϊδίες. Φυσικά δεν έχει γίνει κανένας σοβαρός έλεγχος στα υπόλοιπα σχολεία!».

Η μεθόδευση είναι γνωστή και την απαντάμε όχι μόνο στην Παιδεία, αλλά και στην Υγεία και στην ασφάλιση και στις υπόλοιπες δημόσιες δομές: «Το επιτελικό μπάχαλο συνεχίζεται με ατελείωτη μετακύλιση ευθυνών ώστε στο τέλος κανείς να μην είναι υπεύθυνος και τα σχολεία μας να καταρρέουν». Γι’ αυτό και προέβησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στη λήξη του ωραρίου στη Γ΄ Διεύθυνση Π.Ε Αθήνας, σήμερα Παρασκευή 19 Απριλίου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση-καταγγελία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Αιγάλεω έχει ως εξής:

 

53. Καταγγελία Για Την Πτώση Παράθυρου Στο 5ο Δ.Σ Αιγάλεω by Website Documento on Scribd

Διαβάστε επίσης:

Έγκλημα Τέμπη: Θρίλερ με τα οστά που βρέθηκαν στο ιδιωτικό οικόπεδο

Κασσελάκης για Κυριαζίδη: Ο δήθεν φιλελεύθερος Μητσοτάκης δεν έχει τη στοιχειώδη ηθική να αποβάλει έναν ομοφοβικό βουλευτή

Νικήτας Κακλαμάνης – Αιχμή κατά Κυριαζίδη και κυβέρνησης: Δεν υπάρχουν ανθρώπινα δικαιώματα «α λά καρτ» (Video)

Η λίστα με τις 198 απάτητες παραλίες της Ελλάδας – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Παπανώτας: Οι συνυποψήφιοι μού έσκαψαν τον λάκκο – Μπεκατώρου: Δεν έθεσα κανένα τελεσίγραφο

Καιρός: Αναβαθμίζεται το δελτίο της ΕΜΥ – Έρχονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter