Αιματηρές επιχειρήσεις στη Γάζα – Στους 25 οι νεκροί

Αιματηρές επιχειρήσεις στη Γάζα – Στους 25 οι νεκροί

Ο στρατός του Ισραήλ σκότωσε κατά τη διάρκεια της νύχτας στέλεχος του στρατιωτικού βραχίονα του Παλαιστινιακού Ισλαμικού Τζιχάντ, εξαπολύοντας νέο πλήγμα στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς οι επιχειρήσεις του έχουν απολογισμό τουλάχιστον 25 νεκρούς από προχθές Τρίτη, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Σε ανακοίνωσή τους οι Ταξιαρχίες αλ Κουντς, ο στρατιωτικός βραχίονας του Παλαιστινιακού Ισλαμικού Τζιχάντ, επιβεβαίωσε πως ο «Αλί Γάλι (…) διοικητής μονάδας εκτόξευσης ρουκετών  δολοφονήθηκε στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας μαζί με άλλους μάρτυρες».

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το υψηλότερο τμήμα πολυκατοικίας καταστράφηκε από ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα στη Χαν Γιούνες. Σύμφωνα με παλαιστινιακές ιατρικές πηγές, άλλοι δύο άνθρωποι που βρίσκονταν μαζί του σκοτώθηκαν και άλλοι επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Επρόκειτο για μέλη του Παλαιστινιακού Ισλαμικού Τζιχάντ, ανέφερε ο Τσαχάλ, ο ισραηλινός στρατός, σε ανάρτησή του στο Twitter του με την οποία επιβεβαίωσε πως «μαχητικά αεροσκάφη» του έβαλαν «στο στόχαστρο» τον Αλί Γάλι καθώς «κρυβόταν σε διαμέρισμα στη Χαν Γιούνες».

Η συνεχιζόμενη κλιμάκωση της βία είναι η χειρότερη από τον Αύγουστο του 2022 στη Λωρίδα της Γάζας,

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter