Αίρεται το «εμπάργκο» χωρών της Ε.Ε στο εμβόλιο της Astra Zeneca

Αίρεται το «εμπάργκο» χωρών της Ε.Ε στο εμβόλιο της Astra Zeneca

Το απόγευμα της Πέμπτης, η εκτελεστική διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ), Έμερ Κουκ, χαρακτήρισε ως «ασφαλές και αποτελεσματικό» το εμβόλιο της Astra Zeneca. Πρόκειται για μία κίνηση που άνοιξε τον δρόμο για την άρση των αναστολών που είχαν θέσει αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, έπειτα από αναφορές για σύνδεση του εμβολίου με την εμφάνιση θρομβώσεων.

Λαμβάνοντας σοβαρά υπόψιν τις επισημάνσεις του ΕΜΑ περί των πιθανών κινδύνων που ενέχει ο εμβολιασμός με το προϊόν της Astra Zeneca, χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία και η Ιταλία θα επανεκκινήσουν από αύριο τη διαδικασία η οποία είχε «παγώσει».

Ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας, Γενς Σπαν, ενημέρωσε ότι οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν εκ νέου από την Παρασκευή, αρκεί οι πολίτες να γνωρίζουν τους πιθανούς κινδύνους. Παρόμοια η αντιμετώπιση των Γάλλων, με τον πρωθυπουργό Καστέξ να εμβολιάζεται αύριο και τη διαδικασία να επανεκκινεί για τους υπόλοιπους πολίτες της χώρας από το απόγευμα της ίδιας ημέρας. Όσο για τη γειτονική Ιταλία, ο Μάριο Ντράγκι γνωστοποίησε ότι έγινε δεκτή η γνωμοδότηση του ΕΜΑ.

Την Παρασκευή αναμένεται να ξεκινήσουν εκ νέου οι εμβολιασμοί στη Βουλγαρία, τη Λετονία και τη Λιθουανία.

Χώρες όπως η Ισπανία θα χρειαστεί να επαναπροσαρμόσουν το εμβολιαστικό τους πρόγραμμα μετά τις ανακοινώσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, εισάγοντας εκ νέου το εμβόλιο της Astra Zeneca στο πρόγραμμα πιθανότατα στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Τέλος, η Ιρλανδία αναμένεται να ανακοινώσει την Παρασκευή τις αποφάσεις της σχετικά με το εμβόλιο της Astra Zeneca, ενώ η Σουηδία αφήνει την υπόθεση προσωρινά «στον πάγο», καθώς οι υγειονομικές αρχές της χώρας ανακοίνωσαν ότι το θέμα χρειάζεται εκ νέου εξέταση και πως οι όποιες ανακοινώσεις θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter