Αισιοδοξία στον ΣΥΡΙΖΑ από δημοσκοπήσεις και συμμετοχή στις προκριματικές – 4 γυναίκες και 1 άνδρα θα ανακοινώσει ο Κασσελάκης

Αισιοδοξία στον ΣΥΡΙΖΑ από δημοσκοπήσεις και συμμετοχή στις προκριματικές – 4 γυναίκες και 1 άνδρα θα ανακοινώσει ο Κασσελάκης

Ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα το απόγευμα η εσωκομματική διαδικασία, όπου προέκυψαν οι 35 από τους 42 υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Με βάση τα αποτελέσματα, δεν ίσχυσε τελικά η ποσόστωση γυναικών – ανδρών ανά περιφέρεια, αλλά επί του συνόλου των 35.

Για παράδειγμα, η πληροφόρηση που είχαμε ήταν ότι από τους 12 της Αττικής θα εκλέγονταν 6 άνδρες και 6 γυναίκες, όμως τελικά εκλέχθηκαν 8 υποψήφιοι και 4 υποψήφιες.

Σε όλες τις διεδρικές εκλέχθηκαν ένας άνδρας και μία γυναίκα. Στη μία τετραεδρική, της Κεντρικής Μακεδονίας εκλέχθηκαν δύο και δύο αντίστοιχα. Από τις επτά μονοεδρικές, νικήτριες στις τέσσερις ήταν γυναίκες και στις τρεις, άνδρες.

Από τις εκλογές προέκυψαν συνολικά 16 γυναίκες και 19 άνδρες. Σίγουρα υποψήφιοι θα είναι η Έλενα Κουντουρά και ο Κώστας Αρβανίτης.

Πέντε υποψήφιους θα επιλέξει ο Στέφανος Κασσελάκης. Για να υλοποιηθεί η καταστατική δέσμευση για ίσο αριθμό ανδρών και γυναικών υποψηφίων (21-21), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα επιλέξει 4 γυναίκες και έναν άνδρα.

Ολόκληρο το ψηφοδέλτιο θα παρουσιαστεί την Παρασκευή σε μεγάλη εκδήλωση στην Αθήνα.

Δείτε επίσης: Αυτοί είναι οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές – Ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση των εσωκομματικών καλπών

Ικανοποίηση από τη συμμετοχή

Από την Κουμουνδούρου τονίζουν πως διαδικασία κρίθηκε απόλυτα επιτυχημένη. Στις εκλογές ψήφισαν πάνω από 63.000 ψηφοφόροι εκ των οποίων οι 57.000 είναι παλιά και νέα μέλη και περίπου 6.000 φίλοι. Με απλά λόγια, από τη διαδικασία της Κυριακής ο ΣΥΡΙΖΑ ενισχύθηκε και οργανωτικά. Υπενθυμίζεται πως αποφασίστηκε να μπει σε εφαρμογή το μητρώο φίλων, το οποίο προβλέπεται καταστατικά.

Στόχος η ανατροπή

Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές του Ιουνίου είναι να κλείσει σημαντικά την ψαλίδα από τη ΝΔ, κάτι που, όπως έχει πει και ο Στέφανος Κασσελάκης, θα αποτελεί το πρώτο βήμα για την ολική ανατροπή στις εθνικές εκλογές.

Η αισιοδοξία αν και συγκρατημένη, δεν κρύβεται στην Κουμουνδούρου, αφού σε όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις καταγράφεται η φθορά της κυβέρνησης, ενώ φαίνεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ αναπτύσσει μια δυναμική.

«Το να περιοριστεί η ψαλίδα δεν είναι νίκη μόνο για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αλλά νίκη για την αποκατάσταση της εικόνας στο πολιτικό σκηνικό» είπε η εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Βούλα Κεχαγιά στο ΟΡΕΝ και συμπλήρωσε:

«Αυτό που είχε συμβεί τον Ιούνιο με ένα κόμμα να έχει την πρωτοκαθεδρία και την απόλυτη κυριαρχία και τα υπόλοιπα να έπονται σε μεγάλη απόσταση ήταν μια εικόνα που δυσαρεστούσε πολλούς. Θέλουμε να αποκατασταθούν λοιπόν τα πράγματα. Μακάρι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να αποκτήσει τέτοια δυναμική που να μπορέσει να κόψει το νήμα πρώτος, όμως θεωρούμε πως σε κάθε περίπτωση η εικόνα στην πολιτική σκηνή της χώρας το βράδυ των εκλογών θα είναι εντελώς διαφορετική».

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Σήμερα τα αποτελέσματα των προκριματικών για τις Ευρωεκλογές – Αυτά είναι τα φαβορί

Ακρίτα για Μέση Ανατολή – Άδωνη: «Κι έμεινε ο υπουργός με το παραποιημένο εθνικό σύμβολο αμανάτι»

Παίζει τα ρέστα του τον Ιούνιο ο Μητσοτάκης

Κύρτσος: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη πανηγυρίζει που βρίσκεται στον πάτο της Ευρώπης!

Έγκλημα Τέμπη: Λένε ψέματα ακόμα και για τη θέση του αγωγού

Guardian: «Ολοκληρωτικός πόλεμος ή αποκλιμάκωση;» – Στο μυαλό του Μπενιαμίν Νετανιάχου

Ζελένσκι: «Η Ουκρανία έχει ανάγκη τη βοήθεια των συμμάχων, ακριβώς όπως το Ισραήλ»

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter