Άκρα του τάφου σιωπή για το βόλεμα του υιού Μητσοτάκη στην Ευρωβουλή

Άκρα του τάφου σιωπή για το βόλεμα του υιού Μητσοτάκη στην Ευρωβουλή

Ούτε μία, ούτε δύο αλλά τέσσερις ημέρες, πλήθος ενημερώσεων για το πρωθυπουργικό πρόγραμμα και αρκετές ανακοινώσεις της Νέας Δημοκρατίας έχουν περάσει, και κανείς από την κυβέρνηση, το κόμμα και την ευρύτερη γαλάζια περιφέρεια δεν έχει πει μία λέξη για τον προκλητικό διορισμό του υιού του πρωθυπουργού, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στο ευρωκοινοβούλιο, παρά τον ορυμαγδό αντιδράσεων αναγνωστών και πολιτών με το νέο χτύπημα νεποτισμού και οικογενειοκρατίας της οικογένειας.

Την τακτική της κάλυψης και πλήρους απόκρυψης ακολούθησαν κυβέρνηση, κυβερνητικός εκπρόσωπος και το σύστημα των μίντια που στηρίζει την κυβέρνηση στην υπόθεση του προκλητικού διορισμού του υιού του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ευρωβουλή, και μάλιστα, στο πλευρό του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, σε θέση διαπιστευμένου κοινοβουλευτικού βοηθού.

Όπως αποκάλυψε το περασμένο Σάββατο η εφημερίδα Documento, ο νεαρός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης προσελήφθη από τον Ισπανό ευρωβουλευτή και αντιπρόεδρο της ευρωπαϊκής οικογένειας της Νέας Δημοκρατίας, Εστέμπαν Γκονθάλεθ Πονς στη θέση του διαπιστευμένου κοινοβουλευτικού βοηθού στο ευρωκοινοβούλιο, από τον Σεπτέμβριο του 2021.

Σε αντιδιαστολή με το πλήθος δημοσιευμάτων των προηγούμενων μηνών για τη ζωή του υιού του πρωθυπουργικού ζεύγους, με αναφορές από το στρατιωτικό, τις μουσικές προτιμήσεις και την ερωτική του κατάσταση, η είδηση για τον διορισμό του στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο μόλις τέσσερις μήνες από την ολοκλήρωση της στρατιωτικής του θητείας δεν αναφέρθηκε ούτε με ψιλά γράμματα. Μία «επιτυχία» που αναμφίβολα θα περίμενε κανείς να μην κρατηθεί κρυφή από τον φιλοκυβερνητικό τύπο.

Τουναντίον, ακολουθώντας και εκμεταλλευόμενοι τη σιωπή των συστημικών μέσων ενημέρωσης, κυβέρνηση και Νέα Δημοκρατία επέλεξαν τον δρόμο της απόλυτης σιωπής για τον διορισμό του νεαρού Μητσοτάκη, γεννόντας ακόμα περισσότερα ερωτηματικά για τις συνθήκες υπό τις οποίες αυτός έγινε, και κυρίως, γιατί αυτός αποκρύφτηκε.

Μία σιωπή που ξεκίνησε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κατά την έρευνα για το σχετικό ρεπορτάζ και συνεχίστηκε από την κυβέρνηση, αλλά συμπληρώθηκε και από τη στάση του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας. Το γραφείο Τύπου των γαλάζιων, όχι μόνο δεν εξέδωσε κάποια ανακοίνωση για να απαντήσει στην έντονη κριτική των πολιτών, αλλά έφτασε στο σημείο, το βράδυ της Δευτέρας να εκδώσει ανακοίνωση για την… επικείμενη επίσκεψη Τσίπρα στην Ηλεία, πριν καν αυτή πραγματοποιηθεί.

Παρά το ρεσιτάλ σιωπής και συγκάλυψης, οι αντιδράσεις των πολιτών που παρακολουθούν το πρώτο ευρωπαϊκό κόμμα να λειτουργεί ως μεσίτης επαγγελματικής αποκατάστασης συγγενών παραμένουν και εντείνονται. Ειδικά υπό το βάρος της πληροφορίας πως ο ευρωβουλευτής Πονς στον οποίο διορίστηκε ο Κων. Μητσοτάκης αποτελεί έναν από τους πιο σκληροπυρηνικούς υβριστές της χώρας και της κυβέρνησής της τα προηγούμενα χρόνια.

«Είμαι πολύ περήφανος που έχω τον Κωνσταντίνο ως έναν από τους διαπιστευμένους κοινοβουλευτικούς βοηθούς μου. Όχι μόνο λόγω του ακαδημαϊκού του υπόβαθρου και των ικανοτήτων του, αλλά και επειδή είναι ένας ταλαντούχος νέος που εκτελεί τα καθήκοντά του με ικανότητα, επαγγελματισμό, συντροφικότητα και βαθιά αίσθηση ταπεινότητας» δήλωσε πάντως ο Ισπανός ευρωβουλευτής όταν ερωτήθηκε από το Documento.

Συμφωνούν στην ελληνική κυβέρνηση και στη Νέα Δημοκρατία; Ή μήπως ντρέπονται για κάτι, γι’ αυτό το αποκρύβουν;

Διαβάστε επίσης

Βολεύτηκε στις Βρυξέλλες ο υιός Μητσοτάκη

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter