Άκυρες οι εκλογές στην Ολυμπιακή Επιτροπή!

Προς επανάληψη οδεύουν οι αρχαιρεσίες που επανεξέλεξαν τον Σπύρο Καπράλο στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, αφού το Συμβούλιο της Επικρατείας δικαίωσε –με την απόφαση 1881/17) τις προσκείμενες στον Ισίδωρο Κούβελο 11+2 Ομοσπονδίες, οι οποίες προσέφυγαν ενάντια στο κύρος των εκλογών. 

Η διαδικασία της 6ης Φεβρουαρίου έγινε ερήμην της «αντιπολίτευσης», η οποία απείχε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόρριψη του αιτήματος αναβολής.

Υπενθυμίζεται ότι ο «μνηστήρας» του θώκου, Ισιδ. Κούβελος, είχε διακομιστεί σε νοσοκομείο την παραμονή των αρχαιρεσιών, με ενοχλήσεις στο στήθος. Το σκορ στην κάλπη ήταν 14-0 υπέρ του Σπύρου Καπράλου, ο οποίος επανεξελέγη στη θέση του προέδρου, μέσα σε διαμαρτυρίες από την πλευρά Κούβελου. Βάσει του καταστατικού, ο Λάμπης Νικολάου θα αναλάβει –ως αρχαιότερος- τη σύγκληση της Ολομέλειας για την εκλογή νέας διοίκησης. Μέχρι τότε, θα παραμείνει στην “εξουσία” η προηγούμενη διοίκηση, με πρόεδρο τον Καπράλο και απλό μέλος τον Κούβελο.

Φαίνεται πάντως ότι οι ισορροπίες του Φεβρουαρίου παραμένουν αμετάβλητες, ακόμα και αν προστεθούν στην πλευρά Κούβελου οι 2 Ομοσπονδίες που αναγνωρίστηκαν όψιμα από το ΣτΕ (αναρρίχηση, καράτε). Ανάμεσα στις 13 Ομοσπονδίες που είχαν συνυπογράψει την προσφυγή συγκαταλέγονται εκείνες του στίβου, του μπάσκετ, της άρσης βαρών και της κολύμβησης.

Ο Καπράλος είχε προταθεί από την ΕΟΕ για μία θέση “αθανάτου” στη ΔΟΕ, αλλά και αυτή η εισήγηση βρίσκεται πια στον αέρα. Τα καινούρια μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (στην οποία δεν είναι δεδομένο ότι θα υπάρξει Έλληνας) θα εκλεγούν στη Σύνοδο της 30ής Σεπτεμβρίου στη Λίμα.