Αλαλούμ με το κλείσιμο των σχολείων λόγω καύσωνα – Ο ένας πετάει το μπαλάκι στον άλλο

Αλαλούμ με το κλείσιμο των σχολείων λόγω καύσωνα – Ο ένας πετάει το μπαλάκι στον άλλο
ΚΑΥΣΩΝΑΣ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Ενα μπάχαλο έχει γίνει με τα σχολεία της χώρας που άλλα έμειναν ανοιχτά, άλλα έκλεισαν, και άλλα λειτουργούν με μειωμένο ωράριο, επειδή το υπουργείο Παιδείας, σαν Πόντιος Πιλάτος πέταξε το μπαλάκι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Εν τω μεταξύ γονείς και μαθητές προσπαθούν να βρουν διέξοδο στο αλαλούμ ενώ πολλοί εργαζόμενοι γονείς βρέθηκαν σε απόγνωση καθώς περίμεναν ταυτόχρονα με το κλείσιμο σχολείων να βγουν ειδικές οδηγίες για τους ίδιους, καθώς δεν μπορούν να αφήσουν μόνα τους μικρά παιδιά.

Στο αλαλούμ ήρθε να προστεθεί και η ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής, που επίσης σαν Πόντιος Πιλάτος, γράφει ότι «οι αποφάσεις για το κλείσιμο ή μη των σχολείων για τον καύσωνα λαμβάνονται από τους κατά τόπους δημάρχους», λες και οι δήμαρχοι είναι μετεωρολόγοι ή γιατροί ειδικευμένοι στην επίδραση ακραίων καιρικών φαινομένων στον ανθρώπινο οργανισμό.

Με λίγα λόγια, για άλλη μια φορά, η κυβέρνηση Μητσοτάκη λέει στους πολίτες «πάμε κι όπου βγει» και ο εκλεκτός της περιφερειάρχης Νίκος Χαρδαλιάς το επαναλαμβάνει για όσους δεν το κατάλαβαν.

Η ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής

«Σχετικά με τα μέτρα προστασίας των μαθητών από τον καύσωνα που βρίσκεται σε εξέλιξη, η Περιφέρεια Αττικής διευκρινίζει ότι οι αποφάσεις για το κλείσιμο ή μη των σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγείων και δημοτικών) λαμβάνονται από τους κατά τόπους dημάρχους σε συνεργασία με τις οικείες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, όπως ορίζεται και στην υπ. αρ. Φ1/64708/ΓΔ4/10.06.2024 εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού.

Όπως επισημάνθηκε και στη σχετική διυπουργική σύσκεψη τη Δευτέρα 10 Ιουνίου με θέμα «Προετοιμασία για επερχόμενο καύσωνα», υπό τον συντονισμό του αρμόδιου Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, η λήψη της απόφασης για το κλείσιμο ή μη των σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, όπου αυτό κριθεί αναγκαίο (προφανώς σε περιπτώσεις όπου η παραμονή των μαθητών καθίσταται δυσχερής λόγω έλλειψης κλιματισμού ή της απαραίτητης μόνωσης), θα λαμβάνεται από τους κατά τόπους δημάρχους, στη χωρική αρμοδιότητα των οποίων βρίσκονται οι κτιριακές εγκαταστάσεις των σχολικών μονάδων, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η Περιφέρεια και σημειώνει:

Η Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται στο πλευρό των μαθητών και της εκπαιδευτικής κοινότητας, υποστηρίζοντας το έργο τους με κάθε διαθέσιμο εργαλείο και παραμένει σε διαρκή ετοιμότητα, προκειμένου να συνδράμει την Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού οποτεδήποτε και με όποιο πρόσφορο μέσο ζητηθεί».

Διαβάστε επίσης:

Πανελλαδικές 2024: Γονείς συγκέντρωσαν ανεμιστήρες για να μπορέσουν τα παιδιά να δώσουν εν μέσω καύσωνα

Νέο έκτακτο δελτίο για τον καύσωνα από την ΕΜΥ – Πού θα δείξει «43άρια» (LIVE)

Καύσωνας στην Αθήνα: Τα σημεία – «ανάσες δροσιάς» στο κέντρο της πόλης

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter