Άλεκ Μπάλντουιν: Κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια για τον θάνατο της Χαλίνα Χάτσινς

Για ανθρωποκτονία από αμέλεια για τον θάνατο της κινηματογραφίστριας Χαλίνα Χάτσινς το 2021 στα γυρίσματα της ταινίας Rust κατηγορείται ο γνωστός ηθοποιός Άλεκ Μπάλντουιν.

Όπως αναφέρει η DailyMail, παρά τη συμφωνία που φέρεται να είχε κάνει με τον σύζυγο της Χαλίνα Χάτσινς, ο Άλεκ Μπάλντουιν αντιμετωπίζει τελικά κατηγορίες για ανθρωποκτονία από αμέλεια, όπως και η Χάνα Γκουτιέρεζ-Ριντ, οπλουργός της παραγωγής του φιλμ. Τις κατηγορίες απέδωσε η εισαγγελέας του Νέου Μεξικού, μαζί με τον ειδικό εισαγγελέα που ερευνούσε το τραγικό περιστατικό στα γυρίσματα του «Rust».

Υπενθυμίζεται ότι η Χάτσινς είχε χάσει τη ζωή της αφότου το θεωρητικά άσφαιρο όπλο που κρατούσε ο Μπάλντουιν εκπυρσοκρότησε κατά τη διάρκεια γυρισμάτων ταινίας τον Οκτώβριο του 2021.

«Αν κάποιος από αυτούς τους τρεις ανθρώπους είχε κάνει τη δουλειά του, η Χάλινα Χάτσινς θα ζούσε σήμερα. Είναι τόσο απλό», είπε η Άντρια Ριμπ, η ειδική εισαγγελέας που διορίστηκε από το γραφείο του εισαγγελέα για να ερευνήσει το τραγικό περιστατικό με τον θάνατο της Χαλίνα Χάτσινς στα γυρίσματα του Rust.

Alec Baldwin faces involuntary manslaughter charge over deadly “Rust” shooting | full coverage

Πηγή: BBC, AFP