Αλέξης Τσίπρας για ναυάγιο στην Πύλο: «Πρέπει να ακούσουμε μια συγγνώμη» – «Η ΝΔ είναι γεμάτη Κρικέτους»

Αλέξης Τσίπρας για ναυάγιο στην Πύλο: «Πρέπει να ακούσουμε μια συγγνώμη» – «Η ΝΔ είναι γεμάτη Κρικέτους»
Πηγή: Facebook

«Ήταν στα χέρια μας και τους χάσαμε. Αντί για αντιδράσεις πρέπει να ακούσουμε μια συγγνώμη» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη ευ΄όλης της ύλης που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha αναφορικά με το τραγικό ναυάγιο στην Πύλο.

«Πρόκειται για το μεγαλύτερο ναυάγιο στη σύγχρονη ελληνική ιστορία. Το τελευταίο που έχουμε να κάνουμε είναι να ψάχνουμε να βρούμε αστείες δικαιολογίες» σημείωσε επίσης ο Αλέξης Τσίπρα και συνέχισε λέγοντας: «Η ΝΔ δεν με απασχολεί πάρα πολύ τι λέει γιατί είναι γεμάτη Κρικέτους στα ψηφοδέλτιά της, την πολιτική της, τη μεταναστευτική πολιτική. Ο κύριος Τουρνάς που με ενημέρωνε χθες και φοράει τώρα το καπέλο του υπηρεσιακού υπουργού, είναι υπουργός του κυρίου Μητσοτάκη»

«Θα προτιμούσα μία συγγνώμη απέναντι στους πολίτες της Ευρώπης και η Ευρώπη να ζητήσει μία συγγνώμη» είπε ακόμη ο ίδιος αναφερόμενος στις ευθύνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως προς το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα.

Σημείωσε ότι υπάρχουν λάθος στερεότυπα και αντιλήψεις για τους μετανάστες, ενώ απαντώντας για τον φράχτη στον Έβρο είπε «ότι μπορεί να υπάρχει επιχειρησιακά αλλά να υπάρχουν και νόμιμες πύλες εισόδου στη χώρα μας».

«Ο κ. Μητσοτάκης επιδίδεται σε ασκήσεις εθνικής ανευθυνότητας στο θέμα της Ροδόπης» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, αναφερόμενος στη δράση του τουρκικού προξενείου και τις επαφές με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, στην περιοχή. «Η ΝΔ έκανε φειγ βολάν το ενημερωτικό της ΕΥΠ» είπε, σημειώνοντας πως «δεν παίζουμε με τα εθνικά θέματα».

«Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης λένε ψέματα ότι υπήρχε προεκλογικά ενημέρωση του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα» τόνισε και έκανε λόγο για «καθυστερημενη απόπειρα να δημιουργηθεί ένταση σε ένα θέμα που έπρεπε όλοι να ομονοούμε». «Ο κύριος Μητσοτάκης τα έκανε όλα για 20 χιλιάδες ψήφους» υποστήριξε επίσης ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Έχουμε εναλλακτικό σχέδιο διακυβέρνησης» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και εξαπέλυσε επίθεση στη ΝΔ για το οικονομικό της πρόγραμμά ως προς το γεγονός ότι «υπάρχουν ανεφάρμοστα και κρυφά μέτρα στο πρόγραμμα της».

Διαβάστε επίσης:

Ναυάγιο Πύλος: Γιατί το Λιμενικό ανέκρουσε… πρύμναν για το σχοινί 48 ώρες μετά

Αποκλειστικό: Η Ρώμη αποδίδει στην Αθήνα τις ευθύνες για το έγκλημα στην Πύλο – Αποκάλυψη ιταλικής ακτοφυλακής στο Documento

Ναυάγιο Πύλος: Η ΝΔ διέγραψε τον Κρικέτο μετά την κατακραυγή

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter