Αλέξης Τσίπρας: Η Νέα Δημοκρατία θέλει τη μετατροπή της Ελλάδας σε χώρα «φτηνής ανάπτυξης»

Αλέξης Τσίπρας: Η Νέα Δημοκρατία θέλει τη μετατροπή της Ελλάδας σε χώρα «φτηνής ανάπτυξης»
Πηγή: YouTube/Screenshot

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την τουριστική ανάπτυξη παρουσίασε από το Ηράκλειο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, επικρίνοντας παράλληλα μεταξύ άλλων την Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την περιθωριοποίηση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και την μετατροπή της Ελλάδας σε χώρα «φτηνής ανάπτυξης».

«Σε μια περίοδο κρίσεων, βαθιών αλλαγών αλλά και πρωτοφανών δημοσιονομικών δυνατοτήτων η κυβέρνηση Μητσοτάκη επέλεξε να αφήσει τον ελληνικό τουρισμό στον αυτόματο πιλότο» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και σημείωσε: «Ο ελληνικός τουρισμός σήμερα να παρουσιάζει ουσιαστικές δομικές ελλείψεις, ως προς τις υποδομές, τη διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος, την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών, το θεσμικό πλαίσιο, που τον καθιστούν ολοένα και πιο αδύναμο παίκτη σε μία όλο και πιο ανταγωνιστική και σύνθετη διεθνή αγορά και «έρμαιο» των διεθνών γεωπολιτικών εξελίξεων».

«Εμείς βλέπουμε τουρισμός ως ένα όχημα μέσα από το οποίο μπορούμε να προωθήσουμε τον συνολικό μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας στην κατεύθυνση της πράσινης και βιώσιμης ανάπτυξης» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και συμπλήρωσε: «Όλες οι δεσμεύσεις και οι πολιτικές που προτείνουμε είναι προσανατολισμένες στο όραμά μας για μια δίκαιη κοινωνία και οικονομία με σεβασμό στο περιβάλλον και στις μακροπρόθεσμες προοπτικές της χώρας» και παρέθεσε τα βασικά σημεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την χάραξη μίας νέας εθνικής στρατηγικής για τον ελληνικό τουρισμό:

  • Η διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος με τον καθορισμό κεντρικών στόχων σε εθνικό επίπεδο και εξειδικευμένων, διαφοροποιημένων στόχων σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.
  • Η υιοθέτηση μιας ολοκληρωμένης προσέγγισης της τουριστικής ανάπτυξης που να λαμβάνει υπόψη τη διασύνδεσή του με άλλους κρίσιμους κλάδους της εθνικής και τοπικής οικονομίας και ιδιαίτερα με τον πρωτογενή τομέα.
  • Η μετάβαση των τουριστικών επιχειρήσεων σε ένα νέο μοντέλο διαχείρισης της ενέργειας και των απορριμμάτων καθιστώντας τες εθνικούς πρωταθλητές στην εξοικονόμηση και στην ιδιωκατανάλωση ενέργειας και μπολιάζοντας τες με την αρχή της «κυκλικότητας» σε όλα τα στάδια της παραγωγής και της κατανάλωσης του τουριστικού προϊόντος.
  • Η έμφαση στις ασφαλείς και πράσινες μεταφορές και υποδομές που αποτελούν προϋπόθεση της ανθρώπινης μετακίνησης.

«Η διαφοροποίηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος προϋποθέτει την καταγραφή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων και των περιβαλλοντικών και χωροταξικών ορίων κάθε περιοχής της χώρας» δήλωσε ο ίδιος και πρόσθεσε: «Και στη συνέχεια την άρση των όποιων εμποδίων, σε ότι αφορά στο θεσμικό πλαίσιο, τις υποδομές, καθώς και την παροχή κινήτρων για την ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού.».

«Η αντίθεσή μας στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων δεν είναι αποτέλεσμα ιδεοληψίας αλλά ανάλυσης κόστους οφέλους για τη κοινωνία. Πάρτε για παράδειγμα τον λιμένα Ηρακλείου που μόλις χθες ανακοινώθηκε η ολοκλήρωση του διαγωνισμού για την πώληση του 67% των μετοχών του» συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στην πώληση του λιμανιού του Ηρακλείου, σημειώνοντας: «Αυτή η εξέλιξη αντικειμενικά θα αυξήσει το κόστος μετακίνησης στο νησί και θα αυξήσει και το κόστος των πρώτων υλών.».

«Η Νέα Δημοκρατία κάνει πράξη το πρόγραμμά της για τη συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους, την περιθωριοποίηση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, την ενίσχυση των λίγων και ισχυρών, την υποτίμηση της εργασίας, τη μετατροπή της χώρας μας σε μία χώρα ”φτηνής ανάπτυξης”» είπε ο κ. Τσίπρας και κατέληξε λέγοντας: «Θέλουμε ανάπτυξη με κανόνες.Θέλουμε ανάπτυξη και ένα παραγωγικό μοντέλο που θα θωρακίζει την ελληνική οικονομία και θα εξασφαλίζει την ευημερία όλων των πολιτών».

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Παραμονές των εκλογών επιταχύνεται η καταστροφική πώληση του λιμανιού του Ηρακλείου

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter