Αλλάζει «κουστούμι» ο Μητσοτάκης υπό το φόβο των Ευρωεκλογών

Αλλάζει «κουστούμι» ο Μητσοτάκης υπό το φόβο των Ευρωεκλογών

Οι πρόσφατες μετρήσεις ήταν καμπανάκι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη αφού παρουσιάζει σημαντικές φθορές, αν δεχθούμε πως η εικόνα είναι αυτή που δείχνουν. Μία εξ αυτών μάλιστα παρουσίαζε 7 πολίτες στους 10 δυσαρεστημένους από την κυβέρνηση.
Εξάλλου και οι ίδιοι πιστεύουν πως ο δεύτερος γύρος των Αυτοδιοικητικών Eκλογών έδωσε νέα δεδομένα και αυτά δεν ήταν ευχάριστα. Ήταν αρκετή μια «σύμπλευση» με δεκανίκια της αντιπολίτευσης για να αλλάξει το σκηνικό.

Παράλληλα εκτιμούν πως το θέμα των εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορούσαν να το χρησιμοποιήσουν για πολύ ακόμα για αποπροσανατολισμό αφού ήδη ο πρόεδρός του Στέφανος Κασσελάκης στοχεύει στην επόμενη μέρα πολλαπλασιάζοντας τις συναντήσεις του, αυξάνοντας την κινητικότητα του κόμματος και μαζεύοντας τις εσωτερικές πληγές.

Ενδιαφέρον και για τη ΝΔ αποτελεί και η κινητικότητα του ΠΑΣΟΚ όπου ο Νίκος Ανδρουλάκης έβαλε –σοβαρά ή όχι- ψηλά τον πήχη στοχεύοντας το Μέγαρο Μαξίμου. Όσο υπερβολικό κι αν είναι μπορεί να αναπτερώσει τους ψηφοφόρους του πάλαι ποτέ ισχυρού κόμματος.

Έχουν επίγνωση πως η κατάσταση στη χώρα μετά την τετράχρονη πολιτική της ΝΔ όσο κι αν ευπρεπίζεται από τα Μέσα Ενημέρωσης, δεν είναι καλή.
Η ακρίβεια στη διατροφή, τα ενοίκια, την ενέργεια (ρεύμα, θέρμανση, μετακινήσεις), οι χαμηλοί μισθοί, οι μεγάλες καταστροφές στη Ρόδο, τη Θράκη και τη Θεσσαλία, οι φθορές στις Ανεξάρτητες Αρχές και πολλά άλλα δημιουργούν μια βόμβα στα θεμέλια της κυβέρνησης.

Την ίδια ώρα η αλαζονεία που είχε δείξει μέχρι τώρα όπου όλες τις αποφάσεις τις δικαιολογούσαν με το «έτσι θέλω» λόγω 41% δεν βοηθά στο όλο κλίμα.
Δεν είναι τυχαίο που το τελευταίο αποσύρθηκε από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη διαμηνύοντας στους υπουργούς πως το κοντέρ είναι μηδέν και θα κριθούν από εδώ και πέρα.

Ο κύβος ερρίφθη και οι Ευρωεκλογές χαρακτηρίστηκαν από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο «πολιτικές» με ό,τι αυτό σημαίνει. Και σημαίνει «δουλέψτε για να έχετε»!

Και έτσι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έβαλε στη σέντρα τους υπουργούς του, άσχετα αν την ευθύνη όλων την είχε και την έχει ο ίδιος.

Στην πραγματικότητα όλη την ευθύνη άμεσα ή έμμεσα την είχε και την έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις απευθείας αναθέσεις και το φαγοπότι, ως τη διάλυση Θεσμών, Υπηρεσιών και Πολιτικής Προστασίας. Από την απόφαση για πλήρη στήριξη του Ισραήλ, αφήνοντας πίσω την επίσημη θέση της Ελλάδας έως τις «συνομιλίες» με τον Ερντογάν.

Παράλληλα προσπαθεί να υποσχεθεί ένα καλύτερο μέλλον τάζοντας μεταρρυθμίσεις, ψηφιοποίηση και αυξήσεις. Άσχετα αν παράλληλα λέει πως δεν υπάρχουν άφθονα χρήματα για όλα. Στην ουσία παραδέχεται πως δεν πρόκειται να αλλάξει πολιτική.

Βέβαια στην πραγματικότητα τίποτα εξ αυτών δεν θα γίνουν. Για παράδειγμα οι αυξήσεις, ό,τι αύξηση και να γίνει, δεν πρόκειται να αναπληρώσει ούτε στο ελάχιστο τις απώλειες στα εισοδήματα. Απλά θα το επικοινωνήσουν αλλά κανείς πολίτης δεν θα ζήσει ουσιαστική αλλαγή στον προϋπολογισμό του.

Όλη η πολιτική του θα είναι τοξική και ταξική, ιδεολογικά προσκείμενη κοντά στην ακροδεξιά με λίγο ευρωπαϊκό μακιγιάζ , είτε για τους κεντρώους ψηφοφόρους είτε γιατί πρέπει να εναρμονιστεί με την ευρωπαϊκή πολιτική.

Στην ουσία μην περιμένετε κάτι καλύτερο. Την ψήφο θέλει και μπορεί -το έχει δείξει εξάλλου- να σας καλοπιάσει. Αλλά μετά την απομάκρυνση από την κάλπη «ουδέν λάθος αναγνωρίζεται»

Διαβάστε επίσης: 

Σαρώνει η ακρίβεια: «Αγοράζω χτυπημένα φρούτα γιατί είναι πιο φτηνά»

Υποδιοικητής ΤτΕ σε γραμμή Μητσοτάκη: Η ακρίβεια ήρθε για να μείνει – Λύση η αύξηση των μισθών (Ηχητικό)

Eurostat: Στον πάτο της ΕΕ και στην υποκειμενική φτώχεια οι Έλληνες

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter