Αλβανία-Βόρεια Μακεδονία: Τα κομματικά συμφέροντα πάνω από τα εθνικά για τον Μητσοτάκη

Η εξυπηρέτηση των κομματικών και των «προσωπικών» συμφερόντων υπερισχύουν των εθνικών συμφερόντων για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Από τη μία προτιμά να τινάξει την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας στον αέρα και τις σχέσεις της χώρας για να αλιεύσει ψήφους από το ακροδεξιό ακροατήριο επιλέγοντας τον Φρέντι Μπελέρη και από την άλλη φοβάται την επικύρωση των τριών μνημονίων με τη Βόρεια Μακεδονία που απορρέουν από τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Γιατί φοβάται μια νέα ανταρσία στο κόμμα από την ακροδεξιά πτέρυγα αφού η οικογένεια Μητσοτάκη από τη μία χειροκροτούσε το «Βόρεια Μακεδονία» από την άλλη πόνταρε στους μακεδονομάχους για να ανατρέψει τον ΣΥΡΙΖΑ.

Έτσι λοιπόν από τη μία τινάζει στον αέρα μια διπλωματική ισορροπία με την Αλβανία επιλέγοντας τα κομματικά συμφέροντα, από την άλλη τινάζει τη συμφωνία των Πρεσπών και παραδίδει τα Σκόπια στους εθνικιστές, σε αυτούς που θέλουν το σκέτο «Μακεδονία» και θεωρούν τη συμφωνία των Πρεσπών «προδοτική» διευκολύνοντας και τη διείσδυση της Τουρκίας στην περιοχή.

Σήμερα πραγματοποιείται ο πρώτος γύρος των προεδρικών εκλογών στη Βόρεια Μακεδονία, ενώ οι συνετοί ευρωπαϊστές έστελναν συνεχώς μηνύματα για επικύρωση των μνημονίων με την Ελλάδα ώστε να μην τιναχθεί όλη η βαλκανική ισορροπία στον αέρα.

Διαβάστε επίσης: Βόρεια Μακεδονία: Σε εξέλιξη ο α΄ γύρος των προεδρικών εκλογών

Εξάλλου ένα εκ των μνημονίων κατοχυρώνει ότι η Ελλάδα αναλαμβάνει κυριαρχικό ρόλο στην αμυντική ασφάλεια της Βόρειας Μακεδονίας.
Σημειώνεται πως τα μνημόνια συνεργασίας που καθυστερεί η ΝΔ αφορούν:

  • Την Ίδρυση Συντονιστικής Επιτροπής για την Οικονομική Συνεργασία.
  • Την Επιτάχυνση της διαδικασίας ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  • Την Εναέρια Αστυνόμευση του FIR των Σκοπίων (LWSS) από ελληνικά αεροσκάφη.

Για μία ακόμη φορά η κυβέρνηση Μητσοτάκη προτιμά το φτιασίδωμα της εικόνας της με το νόμο για το γάμο ομοφύλων αλλά τινάζει την συνετή βαλκανική και ευρωπαϊκή πολιτική στο αέρα προτιμώντας τις ακροδεξιές ψήφους!

Διαβάστε επίσης

Politico για επιλογή Φρέντη Μπελέρη από ΝΔ: Ένας «μπαλαντέρ» από τις αλβανικές φυλακές

Το ΠΑΣΟΚ καρφώνει την… «μαρτυριάρα» κα Εύη Χριστοφιλοπούλου για τον Μπελέρη

Βόρεια Μακεδονία: Βανδαλίζουν πινακίδες που εξηγούν την ελληνική ιστορία αγαλμάτων

Τι φοβάται ο Μητσοτάκης και δεν φέρνει στη Βουλή τα τρία μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία;

Ο Μητσοτάκης ψηφίζει ευρωπαϊκά Βόρεια Μακεδονία αλλά δε μπορεί «εσωτερικά»