Αμετανόητοι στο Μαξίμου μετά τη δικαίωση της Βασιλικής Θάνου

Αμετανόητοι στο Μαξίμου μετά τη δικαίωση της Βασιλικής Θάνου

Κρυμμένοι πίσω από μία γενική, «θεσμική» δήλωση παραμένουν στο Μέγαρο Μαξίμου για την υπόθεση της πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου μετά και την δικαίωσή της από το πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών για τις συκοφαντίες και την προσβολή της προσωπικότητάς της, αφού ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας αρνείται να ανασκευάσει έστω τα όσα το κόμμα εξαπέλυσε κατά της ίδιας, της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του Αλέξη Τσίπρα, υιοθετώντας τότε τα καταδικασθέντα δημοσιεύματα.

Την δικαίωση της Βασιλικής Θάνου αποφάσισε το πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών για το παραπλανητικό άρθρο του iefimerida.gr και για την προσβολή της προσωπικότητάς της, με την απόφαση να προβλέπει την αφαίρεση του δημοσιεύματος, με παράλληλη απαγόρευση δημοσίευσης οποιουδήποτε άλλου άρθρου που θα περιέχει «προσβλητικούς ισχυρισμούς» κατά της πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου. Το ζήτημα ωστόσο έχει και μία σημαντική πολιτική διάσταση, αφού κατά την δημοσίευση του άρθρου προ ενάμιση έτους, ήταν το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας που υιοθετώντας τους ισχυρισμούς του, εξέδωσε ανακοίνωση κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης και της πρώην ανωτάτου δικαστικού.

«Εκβιασμοί, μεσολαβήσεις, “βιβλιοθήκες”, χρηματισμοί και διώξεις ακέραιων δικαστών που δεν υπηρετούσαν τα σχέδια τους, συνθέτουν ένα θλιβερό παρασκήνιο σε υποθέσεις μείζονος οικονομικού ενδιαφέροντος που παραπέμπουν σε άλλα καθεστώτα κι όχι σε ευρωπαϊκό κράτος δικαίου. Και μάλιστα στις υποθέσεις αυτές φέρεται να εμπλέκονται ανώτατοι δικαστικοί και η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης» τόνιζε τότε το κυβερνών κόμμα. «Φαίνεται, όμως, ότι αυτή ήταν η “κανονικότητα” της εποχής ΣΥΡΙΖΑ και των παραδικαστικών κυκλωμάτων που μεγαλούργησαν με την ανοχή του κ. Τσίπρα είτε στοχοποιώντας πολιτικούς αντιπάλους είτε εκβιάζοντας επιχειρηματίες για εκκρεμείς υποθέσεις τους στη Δικαιοσύνη. Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά και πρέπει να απαντηθούν» ανέφερε ακόμα, σε μία ανακοίνωση που σήμερα εκθέτει τόσο το Μοσχάτο όσο και τον ίδιο τον αρχηγό του, και πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών δικαίωσε την πρώην Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, κυρία Βασιλική Θάνου για συκοφαντικό άρθρο και προσβολή της προσωπικότητάς της, αναφορικά με περσινό δημοσίευμα, το οποίο η Ν.Δ. είχε υιοθετήσει και είχε εκδώσει σειρά ανακοινώσεων. Εσείς, με τη διπλή ιδιότητά σας κιόλας, νιώθετε την ανάγκη να ανασκευάσετε μετά την απόφαση της Δικαιοσύνης;» κάλεσε το documentonews.gr τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να πάρει θέση για την σημερινή απόφαση, με τον Παύλο Μαρινάκη να το αρνείται, επικαλούμενος πως δεν γνωρίζει την απόφαση.

«Εμείς, σε κάθε περίπτωση, χωρίς να αναφέρομαι ειδικά σε αυτή την απόφαση την οποία δεν έχω διαβάσει, σεβόμαστε τις αποφάσεις της ελληνικής Δικαιοσύνης. Και νομίζω ότι, αν θέλετε, η τελευταία παράταξη που μπορεί να απολογηθεί για συκοφαντικά δημοσιεύματα, συκοφαντικές ανακοινώσεις, τοξικότητα στον πολιτικό λόγο, χωρίς να συγκεκριμενοποιώ και να αναφέρομαι στην περίπτωση που με ρωτήσατε, είναι η Ν.Δ. ή συνολικά η Κυβέρνηση αυτή και την προηγούμενη και αυτή την τετραετία» ανέφερε ο εκπρόσωπος του Μεγάρου Μαξίμου, εκφράζοντας την άρνηση της κυβέρνησης να ανακαλέσει τα όσα ανέφερε στην ανακοίνωση του περσινού Φεβρουαρίου.

Μετά από την γενικόλογη αυτή απάντηση, επιμείναμε ζητώντας ακόμα πιο συγκεκριμένη τοποθέτηση, υπογραμμίζοντας πως «πρόκειται για μια πρώην Πρόεδρο του Αρείου Πάγου», γι’ αυτό και καλέσαμε για μία «συγκεκριμένη απάντηση, γιατί αυτό τέθηκε στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης».

«Σας απάντησα, κατ΄ αρχάς, ότι δεν έχω διαβάσει τη συγκεκριμένη απόφαση, οπότε δεν μπορώ να σχολιάσω μια απόφαση που δεν έχω διαβάσει» ένιψε τας χείρας του εκ νέου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αφήνοντας ουσιαστικά τα όσα συκοφαντικά ανέφερε τότε το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας «στον αέρα» μέχρι τελείας.

Διαβάστε σχετικά: Δικαίωση της π. Προέδρου Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου για συκοφαντικά δημοσιεύματα του iefimerida

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter