Αμηχανία στο Μαξίμου για την απόκρυψη χιλιάδων παρακολουθήσεων από ΕΥΠ και Αντιτρομοκρατική

Αμηχανία στο Μαξίμου για την απόκρυψη χιλιάδων παρακολουθήσεων από ΕΥΠ και Αντιτρομοκρατική

Με εμφανή αμηχανία απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στις συγκλονιστικές αποκαλύψεις της ΑΔΑΕ και του προέδρου της ανεξάρτητης αρχής Χρήστου Ράμμου, όπου φαίνεται καθαρά ότι η ΕΥΠ που βρίσκεται υπό την εποπτεία του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και η αντιτρομοκρατική (Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας – ΔΑΕΕΒ), απέκρυψαν συνολικά 6.705 άρσεις απορρήτου, για τους οποίους η εισαγγελέας της ΕΥΠ είχε κάνει άρση του απορρήτου των επικοινωνιών για λόγους «εθνικής ασφάλειας»

Χαρακτηριστικά, ανέφερε ότι «εγώ δεν μπορώ να γνωρίζω αν αυτά τα οποία λέει ο οποιοσδήποτε ισχύουν, ούτε μπορώ  να ελέγξω την αξιοπιστία όλων αυτών, χωρίς να είναι προσωπική απάντηση σε κανέναν, σε καμία περίπτωση».

Μόνο που αξίζει να τονιστεί ότι ο κ. Ράμμος δεν είναι ο «οποιοσδήποτε», καθώς είναι ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, μία ανεξάρτητης αρχής, που έχει βαρυσήμαντο ρόλο για την ποιότητα της δημοκρατίας και την διασφάλιση των κανόνων του κράτους δικαίου.

Παράλληλα, ο Παύλος Μαρινάκης πρόσθεσε ότι «δεν είμαι δικαστική Αρχή. Είναι μία υπόθεση, η οποία αυτή τη στιγμή διερευνάται από τη Δικαιοσύνη, με όλα τα σκέλη που μπορεί να έχει. Περιμένουμε τα πορίσματα της Δικαιοσύνης και εδώ θα είμαστε να τα σχολιάσουμε».

Σύμφωνα με την έκθεση:

  • Η ΕΥΠ απέστειλε στην ΑΔΑΕ κατά το έτος 2022 επιπλέον 717 εισαγγελικές διατάξεις που αφορούσαν το έτος 2021 και δεν είχαν παραδοθεί νωρίτερα.
  • Η αντιτρομοκρατική (ΔΑΕΕΒ) παρέλειψε να αποστείλει στην ΑΔΑΕ 5.988 εισαγγελικές διατάξεις για το 2021 και επίσης το έκανε εντός του 2022.

Το γεγονός ότι η ΕΥΠ και η Αντιτρομοκρατική ενημέρωσαν ετεροχρονισμένα τις την αρμόδια ανεξάρτητη αρχή για χιλιάδες «ξεχασμένες» εισαγγελικές διατάξεις άρσης απορρήτου, προκαλεί ερωτηματικά και για το αν τα στοιχεία που έχουν δοθεί στην ΑΔΑΕ για το έτος 2022 είναι τα πραγματικά.

Είναι άλλωστε ενδεικτικό το γεγονός ότι τον πρόλογο που υπογράφει ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμμος συνοδεύει… «αστερίσκος» που αναφέρει επί λέξει ότι «το κείμενο αυτό εκφράζει τις απόψεις του Προέδρου της Αρχής», προφανώς υπονοώντας ότι η νέα σύνθεση που διαμορφώθηκε σχεδόν πραξικοπηματικά από την πλειοψηφία της ΝΔ στη Βουλή, δεν συμφωνούσε με τον αποκαλυπτικό του λόγο.

Διαβάστε επίσης: ΕΥΠ και Αντιτρομοκρατική απέκρυψαν από την ΑΔΑΕ χιλιάδες παρακολουθήσεις – Τι καταγγέλλει ο Χρ. Ράμμος

Ομόφυλα ζευγάρια: «Αναταράξεις» χωρίς τέλος στο γαλάζιο στρατόπεδο – Ποιοι διαφωνούν

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter