Αναπάντητες κλήσεις στο Ντουμπάι

Κλονισµοί από την παρέµβαση του δηµάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη για την αποτελεσµατικότητα της αστυνόµευσης στην πόλη.

Λογικά όλοι θα έπρεπε να αποδεχτούν ότι είναι αποτέλεσµα της ιδιαίτερης ευαισθησίας που έχει ο Μπακογιάννης σε τέτοια θέµατα ως παιδί θύµατος τροµοκρατίας.

Ελα όµως που κανένας στο Μαξίµου δεν το µετέφρασε έτσι. Επειδή έχουν τη µύγα και µυγιάζονται (και είναι και µεγάλη η µύγα) θεώρησαν ότι η παρέµβαση του Μπακογιάννη ήταν η απάντηση της Ντόρας σε όσα της σούρνουν στις συναντήσεις, παρόντος µάλιστα του Κυριάκου.

∆εν γνωρίζω αν είναι έτσι, αλλά για να κλονίζονται αυτοί, ξέρουν καλύτερα.

Σε πανικό βρέθηκε βέβαια και ο Τάκης Θεοδωρικάκος ως αρµόδιος υπουργός (άσχετα αν έχει προσδιορίσει ως αρµοδιότητά του την αποστολή συγχαρητηρίων σε αστυνοµικούς για το δύσκολο έργο διάσωσης συµπαθητικής γατούλας που είχε ανέβει σε φίκο) επειδή κατάλαβε ότι αν ισχύει η φηµολογία, θα βρεθεί σαν βάτραχος στον βάλτο όπου παλεύουν τα βουβάλια. Και επειδή έχει κοµµουνιστικό παρελθόν δεν πιστεύει ιδιαίτερα στη µεταφυσική, όπερ δεν περιµένει ότι θα βρεθεί κάποιος να τον φιλήσει για να γίνει από βάτραχος πρίγκιπας της Ν∆.

Η µόνη πιθανότητα λοιπόν ήταν να τον τσαλαπατήσουν τα βουβάλια. Αρχισε γι’ αυτό να στέλνει µηνύµατα στο Μαξίµου και να κάνει κλήσεις αναλύοντας τις επιχειρήσεις-σκούπα που έχει κάνει και την προσήλωση στο καθήκον. Κάποιος που δεν τον συµπαθεί πια από το Μέγαρο (όχι, δεν ήταν η Μαρέβα επειδή δεν είναι πια στο Μέγαρο) πρότεινε να του στείλουν µήνυµα ρωτώντας αν κάνει επιχειρήσεις-σκούπα και για ένοπλους µπράβους, αλλά τον σταµάτησαν οι πιο εχέφρονες που του είπαν ότι δεν είναι εποχή για πόλεµο γιατί έχει ήδη µατώσει το σύστηµα.

Η παρέµβαση πάντως Κ. Μπακογιάννη έµαθα ότι δεν έχει να κάνει µε ενδοοικογενειακή ρήξη. Αλλωστε η Ντόρα ήταν αυτή που βγήκε και αντιµετώπισε τον Σαµαρά ο οποίος έκανε ανοιχτή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα ελληνοτουρκικά. Ακόµη κι αν δεν το έκανε για να στηρίξει τον Κυριάκο αλλά για να απαξιώσει τον Σαµαρά, στην κατάληξή της ήταν στήριξη.

Ο Μπακογιάννης δεν ήθελε να κάνει δήλωση. Οπως µου είπαν άνθρωποι που (τον) ξέρουν, πρόθεσή του ήταν να µιλήσει µε τον υπουργό Τ. Θεοδωρικάκο για το πρόβληµα. Του τηλεφώνησε λοιπόν αλλά οι κλήσεις του έµειναν αναπάντητες γιατί ο Τάκης ήταν στο Ντουµπάι µε τον Μητσοτάκη. Ετσι ο δήµαρχος θεώρησε ότι ο Τάκης τον έχει συνδέσει µε… Ντουµπάι και επέλεξε να βγει µε ανακοίνωση. Ο Θεοδωρικάκος απάντησε και δηµιουργήθηκε µια ωραία ατµόσφαιρα, από αυτές που εδώ και καιρό δεν είναι άγνωστες στην κυβέρνηση.

Ο Τάκης, υποστηρίζουν άνθρωποι που (τον) ξέρουν, θεωρεί ότι στόχος δεν ήταν ο ίδιος αλλά ο Μητσοτάκης.

Τώρα γιατί δεν απάντησε στο τηλεφώνηµα του Μπακογιάννη δεν το εξηγεί.

Ισως επειδή ήταν µπροστά ο Κυριάκος και δεν θέλει να ξέρει ότι µιλάει µε τον Μπακογιάννη.