Ανασχηματισμός και γαλάζιες «μουσικές καρέκλες»: Ο φόβος Μητσοτάκη μετά και το χαστούκι στην ευρωκάλπη

Ανασχηματισμός και γαλάζιες «μουσικές καρέκλες»: Ο φόβος Μητσοτάκη μετά και το χαστούκι στην ευρωκάλπη

Θορυβημένο είναι το Μαξίμου από την τεράστια εκλογική φθορά της ΝΔ στις Ευρωεκλογές. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα προχωρήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, σε δομικές αλλαγές όσον αφορά την κυβερνητική σύνθεση αλλά σε ανασχηματισμό «μουσικών καρεκλών».

Ο πρωθυπουργός, ο οποίος τις τελευταίες ώρες βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με στενούς συνεργάτες του, θα προχωρήσει στις εν λόγω αλλαγές κατά πάσα πιθανότητα την Τετάρτη, εκτός εάν δεν καταφέρει να διαχειριστεί τις αντιδράσεις των υπουργών που θα τεθούν εκτός κυβερνητικού σχήματος, γεγονός που μπορεί να παρατείνει για μία ημέρα τις σχετικές ανακοινώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr, αναμένεται «ανακύκλωση» υπουργών και στοχευμένες μετακινήσεις, ενώ για να έχει και κάποια στοιχεία επικοινωνιακής ανανέωσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βάλει κάποια νέους βουλευτές σε θέσεις υφυπουργών.

Ένα από το πρόσωπα που φαίνεται ότι υπάρχει πίεση να υπουργοποιηθεί είναι ο Τάκης Θεοδωρικάκος, στενός φίλος της συζύγου του πρωθυπουργού, Μαρέβας Γκραμπόφσκι. Πάντως, εντύπωση προκαλεί το γεγονός, ότι για πρώτη φορά αποδομείται η εικόνα του «ισχυρού πρωθυπουργού» που δεν σταθμίζει τις αποφάσεις του με βάση τις εσωτερικές ομαδοποιήσεις και γκρίνιες.

Μετά το ηχηρό «χαστούκι» της ευρωκάλπης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αποδυναμωμένος, με αποτέλεσμα να κυνηγά με κάθε τρόπο την εσωκομματική συναίνεση. Άλλωστε ξέρει και ο ίδιος ότι οι υπουργοί που θα απομακρυνθούν από την κυβέρνηση, αναμένεται να δείξουν τη δυσαρέσκειά τους με την πρώτη ευκαιρία.

Ποια ονόματα παίζουν

Στα ονόματα που ακούγονται ότι θα απομακρυνθούν από την κυβέρνηση είναι ο Λευτέρης Αυγενάκης, ο Χρήστος Στυλιανίδης και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρης Καιρίδης. Σημειώνεται, ότι στις διαθέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να δείξει την «έξοδο» από την κυβέρνηση και στον Γιώργο Φλωρίδη, αλλά το σταθμίζει μέχρι τελευταία στιγμή με όλα τα σενάρια να είναι ανοιχτά.

Επίσης, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να βρεθούν εκτός κυβερνητικού σχήματος οι Κώστας Σκρέκας και Νίκη Κεραμέως.

Αλλαγές στο Μαξίμου

Αλλαγές αναμένεται να γίνουν και στο Μαξίμου, καθώς υπάρχουν «ανοιχτές εκκρεμότητες» μετά την απομάκρυνση των Μπρατάκου και Παπασταύρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο Μαξίμου θα πάει ο Γιώργος Μυλωνάκης, ενώ σημαντικό ρόλο αναμένεται να διαδραματίσει και ο Νίκος Παπαθανάσης, διαχρονικός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Οξύνονται οι εσωτερικές συγκρούσεις κεντρώων και δεξιών

Πέρα από τις εν εξελίξει νέες ισορροπίες που διαμορφώνονται στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος, μεγάλες αντιθέσεις υπάρχουν και σε ότι αφορά τα αίτια της μεγάλης φθοράς της γαλάζιας παράταξης. Η δεξιά πτέρυγα υποστηρίζει, ότι η κυβέρνηση απομακρύνθηκε από την παραδοσιακή βάση του κόμματος, που είναι πιο συντηρητική και προτείνουν πέρα από την αλλαγή προσώπων να υπάρξει και αλλαγή πολιτικών. Στο Μαξίμου τα πράγματα είναι πιο σύνθετα, καθώς από τα ποσοτικά και ποιοτικά στοιχεία των εκλογών προκύπτει ότι η ΝΔ έχασε παντού και σε όλες τις κοινωνικές κατηγορίες ψηφοφόρους.

Διαβάστε επίσης:

Τα παράδοξα της επιστολικής ψήφου: Διπλάσια ποσοστά για τη ΝΔ σε σχέση με την κάλπη! (Συγκριτικοί πίνακες)

Ανασχηματισμός: Ο Μητσοτάκης επιχειρεί «φτιασίδωμα» για να αποφύγει και την εσωτερική γκρίνια

Εικόνισμα κάνουν τον Στάνλεϊ Γκρίνμπεργκ στη Νέα Δημοκρατία αλλά ακόμα δεν ξέρουμε ποιος τον πληρώνει!

Ευρωεκλογές 2024: «Άρχισαν τα όργανα» για τη 2η θητεία της φον ντερ Λάιεν

Ερντογάν: Επίσκεψη σε Ισπανία και Ιταλία θα πραγματοποιήσει ο Τούρκος πρόεδρος τις επόμενες μέρες

Ομοβροντία για τα μέτρα πυροπροστασίας – Αντισυνταγματικός και ανεφάρμοστος ο κανονισμός της κυβέρνησης

Δολοφονία 11χρονης: Το χρονικό της φρίκης – Στον εισαγγελέα ο 37χρονος δράστης

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter