Ανατριχιαστικές περιγραφές στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου για τον καθηγητή: Με άγγιζε και κοιτούσε το στήθος μου απροκάλυπτα

Ανατριχιαστικές περιγραφές στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου για τον καθηγητή: Με άγγιζε και κοιτούσε το στήθος μου απροκάλυπτα

Επιστολή απέστειλαν προς τον πρύτανη του πανεπιστημίου Πελοποννήσου και τα μέλη της Συγκλήτου φοιτητές και φοιτήτριες σχετικά με τις καταγγελίες περί σεξουαλική παρενόχληση από καθηγητή του τμήματος Θεατρικών Σπουδών και μέχρι πρότινος αντιπρύτανη.

Διαβάστε επίσης: Metoo στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: Ο «παιδεραστής» καθηγητής, οι καταγγέλλουσες φοιτήτριες και η συγκάλυψη

Στην επιστολή την οποία δημοσιεύει το documentonews.gr, 14 φοιτήτριες του τμήματος οι οποίες καταγγέλλουν ότι υπέστησαν σεξουαλική παρενόχληση από τον καθηγητή και 18 μάρτυρες (όλοι τους με τα ονοματεπώνυμά τους), παραθέτουν μία σειρά από περιγραφές.

«..Με άγγιζε και κοιτούσε το στήθος μου απροκάλυπτα, έντονα όπως το ίδιο έντονα κοιτάμε σε έναν διάλογο τα μάτια του συνομιλητή μας …Φορούσα ένα μπορντό φόρεμα και χοντρό  καλσόν, ενδυμασία που βάσει του εγχειριδίου του, κραυγάζει ερωτικά μηνύματα. Τα βλέμματα στα πόδια μου και το στήθος μου πήγαιναν και έρχονταν…» είναι μόνο μερικές από τις περιγραφές των φοιτητριών του τμήματος που περιέχονται στην επιστολή.

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή:

Οι φοιτητές, φοιτήτριες αλλά και απόφοιτοι του τμήματος που απέστειλαν την επιστολή δηλώνουν ότι είναι έτοιμοι να καταθέσουν στις εισαγγελικές αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι είναι σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ναυπλίου σχετικά με τις καταγγελίες περί σεξουαλικής παρενόχλησης από συγκεκριμένο καθηγητή και πρώην αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου σε βάρος φοιτητριών. Ηδη έχουν αποσταλεί οι πρώτες κλήσεις τόσο σε καθηγητές όσο και σε φοιτητές του τμήματος όσο και σε προκειμένου να εξεταστούν ως μάρτυρες στην πολύκροτη υπόθεση η οποία τις τελευταίες μέρες είδε το «φως» της δημοσιότητας. Η έρευνα διεξάγεται από την Εισαγγελία Ναυπλίου καθώς το τμήμα στο οποίο διδάσκει ο καταγγελλόμενος καθηγητής λειτουργεί στο Ναύπλιο και όχι στην Τρίπολη που είναι η έδρα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Ο καθηγητής, φέρεται σύμφωνα με τρεις μαρτυρίες τις οποίες επικαλέστηκε στην σελίδα της στο faceboobk η Φοιτητική Ένωση για το Φύλο και την Ισότητα «Φylis AUTh», να έχει παρενοχλήσει σεξουαλικά φοιτήτριες. Συγκεκριμένα ο καθηγητής φέρεται να προσέγγιζε τις καταγγέλλουσες μέσω των social media και είτε υποσχόμενος να τις βοηθήσει επαγγελματικά είτε με απειλές ότι δεν θα μπορέσουν να βρουν δουλειά να τις έπειθε να βγουν μαζί του. Κατά τη συνάντηση, ο καθηγητής φέρεται να «τους μιλούσε χυδαία» και να προσπαθούσε είτε να «τις αγγίξει είτε να τις φιλήσει».

Διαβάστε επίσης: Κλήση των πρώτων μαρτύρων για την σεξουαλική παρενόχληση από Αντιπρύτανη στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter