Ανδρουλάκης για αντεργατικό νομοσχέδιο: «Η ΝΔ ευνοεί τους ασύδοτους εργοδότες»

Ανδρουλάκης για αντεργατικό νομοσχέδιο: «Η ΝΔ ευνοεί τους ασύδοτους εργοδότες»

«Οι μάσκες πέφτουν ολοκληρωτικά» τόνισε από το βήμα της Βουλής ο Νίκος Ανδρουλάκης κατά τη συζήτηση του αντεργατικού νομοσχεδίου, προσθέτοντας πως «το μήνυμα της κυβέρνησης είναι περισσότερες ώρες δουλειάς χωρίς δικαιώματα και αμοιβές».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ επισήμανε πως η ΝΔ ευνοεί τους ασύδοτους εργοδότες, αφού θεσπίζει πλήρως ελαστική εργασία, μείωση εργασιακού κόστους, γεγονός που προκαλεί πλήρη ανασφάλεια στους εργαζόμενους.

Στηλίτευσε τις προβλέψεις του νομοσχεδίου για τις κατά παραγγελία συμβάσεις, την ευέλικτη διευθέτηση του ωραρίου εργασίας, αλλά και την κυβερνητική υποκρισία για τη δήθεν ενίσχυση των μισθών μέσω της 13ωρης εργασίας σε δύο εργοδότες.

Ως προς το τελευταίο, ανέδειξε ότι η κυβέρνηση δεν φρόντισε να νομοθετήσει την απαγόρευση της απασχόλησης εργαζόμενου σε συνδεδεμένες εταιρίες του ίδιου επιχειρηματικού ομίλου. Μάλιστα, καυτηρίασε το γεγονός ότι η συγκεκριμένη πρόβλεψη εντοπίζεται στην αιτιολογική έκθεση, αλλά όχι στο σχετικό άρθρο.

Αναφορικά με το υπό αίρεση «ξεπάγωμα» των τριετιών που δρομολογεί η κυβέρνηση, αναρωτήθηκε δηκτικά: «Μήπως ταυτίζετε το “ξεπάγωμα” με τον εκλογικό κύκλο ή κάνετε χατίρια σε επιχειρηματικά συμφέροντα;».

Επ΄ αυτού, επανέλαβε ότι το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ έχει καταθέσει σχετική πρόταση νόμου, καλώντας την κυβέρνηση να την υιοθετήσει.

«Δεν… άκουσε τις προκλήσεις Ερντογάν ο Μητσοτάκης»

Σε σχέση με τα ελληνοτουρκικά, ο κ. Ανδρουλάκης επέκρινε το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός έκανε ότι δεν άκουσε τις προκλήσεις του Τούρκου Προέδρου περί διχοτόμησης της Κύπρου, υπογραμμίζοντας: «Δεν μπορεί η κυβέρνηση να μη βλέπει και να κάνει ότι δεν ακούει όσα προκλητικά εκστομίζει η κυβέρνηση Ερντογάν».

Τέλος, για τις φονικές πλημμύρες στη Θεσσαλία επανέλαβε την πρόταση συγκρότησης task force για την υλοποίηση ολιστικού σχεδίου αντιμετώπισης των προβλημάτων που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter