Ανδρουλάκης καλεί ευρωπαίους Σοσιαλιστές σε μάχη κατά των ανισοτήτων

Ανδρουλάκης καλεί ευρωπαίους Σοσιαλιστές σε μάχη κατά των ανισοτήτων

Την ανάγκη να δοθεί μάχη σε πανευρωπαϊκό επίπεδο κατά των ανισοτήτων έθεσε με έμφαση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος
Ανδρουλάκης, κατά την παρέμβασή του στην προσύνοδο των ευρωπαίων σοσιαλιστών. Μάλιστα, ο επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ προειδοποίησε ότι η κοινωνική συνοχή συνδέεται με την αποτελεσματικότητα των πολιτκών που θα επιλεγούν ώστε να μην πληρώσουν το τίμημα της νέας κρίσης, ενεργειακής και ανατιμήσεων ,  οι πολίτες, ιδιαίτερα σε χώρες όπως η Ελλάδα που επί μια δεκαετία βιώνουν τις επιπτώσεις οικονομικής και υγειονομικής κρίσης. ών προβλημάτων και της πανδημίας.

Η τοποθέτησή του έγινε στην συνεδρίαση   του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος(Party of European Socialists-PES)  για την Ουκρανία  που διεξήχθη μέσω τηλεδιάσκεψης το απόγευμα της Τετάρτης (16.3.2022). Σύμφωνα με ενημέρωση από τη Χαριλάου Τρικούπη, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, υπογράμμισε την σημασία κοινών εργαλείων για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και του ράλι των ανατιμήσεων, που επιβαρύνει τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.

«Δυστυχώς δεν έχουν όλες οι χώρες τα μέσα να υποστηρίξουν τους πιο ευάλωτους πολίτες από τις ανατιμήσεις στις τιμές της ενέργειας. Χρειαζόμαστε κοινά εργαλεία ώστε να διασφαλίσουμε ότι οι ανισότητες δεν θα αυξηθούν τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο μεταξύ των διαφορετικών χωρών. Η χώρα μου τα τελευταία δώδεκα χρόνια ζει σε μια συνεχή κρίση. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να πληρώσουν το τίμημα πάλι οι πολίτες. Θα υπονόμευε το ευρωπαϊκό εγχείρημα και την ενότητα που είναι αναγκαία» τόνισε.

Όσον αφορά  στο κύμα εκατομμυρίων Ουκρανών προσφύγων που εγκατέλειψαν την πατρίδα τους  μετά την ρωσική εισβολή, ο Νίκος Ανδρουλάκης διατύπωσε την άποψη ότι η Κομισιόν πρέπει να να προτείνει ένα πανευρωπαϊκό πρόγραμμα μετεγκατάστασης τους.

Νωρίτερα, η Ζέφη Δημαδάμα , Αντιπρόεδρος Γυναικών PesWomen,  και στέλεχος Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ   είχε επισημάνει τους κινδύνους που απειλούν γυναίκες και παιδιά στο δρόμο της προσφυγιάς.   «Στεκόμαστε δίπλα στον ουκρανικό λαό, ο πόλεμος πρέπει να τελειώσει τώρα», σημείωσε εκ μέρους των γυναικών του PES στην προσύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών. Παράλληλα, όμως, αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία όπου υπάρχουν παρένθετες μητέρες, τα μωρά των οποίων γεννήθηκαν και εγκλωβίστηκαν στον πόλεμο. «Οι νόμιμοι γονείς δεν μπορούν να έρθουν να τα παραλάβουν λόγω του πολέμου. Τι θα απογίνουν αυτά τα παιδιά;», σημείωσε και έθεσε ως αναγκαία τη συνδρομή για την προστασία τους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter