Ανέκδοτο από Θεοχάρη: Τα φορολογικά έσοδα έρχονται από μεγάλα ψάρια – Η ΑΑΔΕ έχει ανεξαρτησία

Ανέκδοτο από Θεοχάρη: Τα φορολογικά έσοδα έρχονται από μεγάλα ψάρια – Η ΑΑΔΕ έχει ανεξαρτησία
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ/EUROKINISSI

Την ώρα που η κυβέρνηση Μητσοτάκη βάλλεται από παντού για το φορολογικό νομοσχέδιο, με στοιχεία και αποδείξεις ότι κυνηγάει τους μικρούς επιχειρηματίες, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους και αφήνει ψηλά το ΦΠΑ στα τρόφιμα φέρνοντας σε απελπισία τα φτωχά νοικοκυριά, ο Χάρης Θεοχάρης κάνει το μαύρο άσπρο.

Τα φορολογικά έσοδα έρχονται κυρίως από τους ελέγχους στα «μεγάλα ψάρια», ανέφερε ο υφυπουργός Οικονομικών, στην ολομέλεια της Βουλής. Τι να πρωτοπιάσει κανείς; Τα τεκμήρια σε ελεύθερους επαγγελματίες, που απαγορεύεται να έχουν μικρά έσοδα, την ίδια ώρα που το 65% των νομικών προσώπων (επιχειρήσεις του εμπορικού δικαίου) δηλώνουν ζημιές και μηδενικά κέρδη;

«Τα αποτελέσματα είναι απτά, είναι συγκεκριμένα και δεν έρχονται από τα μικρά ψάρια, έρχονται από τα μεγάλα ψάρια και αυτό συμβαίνει, επειδή εμείς στηρίζουμε την ΑΑΔΕ. Όμως, η ΑΑΔΕ έχει τη δική της ανεξαρτησία, τη δική της μεθοδολογία και αυτή είναι υπεύθυνη για να φέρνει αυτά τα αποτελέσματα», είπε ο κ. Θεοχάρης.

Τα «μεγάλα ψάρια» τα έδειξε χθες ο Παύλος Πολάκης: «Είστε μεγάλοι υποκριτές γιατί τον μεγάλο πλούτο, τη μεγάλη φοροδιαφυγή, ούτε που την ακουμπάτε. 3 δισ. ευρώ κέρδη τα διυλιστήρια, 2,5 δισ. ευρώ οι εταιρείες ενέργειας και 3 δισ. οι τράπεζες. Τι έχετε εισπράξει από εκεί;» ρώτησε την κυβέρνηση.

Διαβάστε επίσης: Πολάκης: Η κυβέρνηση δεν ακουμπάει τη μεγάλη φοροδιαφυγή – Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για την αποκάλυψη του Documento

Οσο για την «ανεξαρτησία» της ΑΑΔΕ, αυτή αποκαλύπτεται διάτρητη από τα ρεπορτάζ του Documento, καθώς εντός της υπάρχει ένας μηχανισμός ο οποίος αποτελεί μαφιόζικη οργάνωση. Ο μηχανισμός αυτός μεθοδεύει και πραγματοποιεί φορολογικούς ελέγχους με τριπλό σκοπό:

  1. Να εκβιάσει επιχειρηματίες και να αποσπάσει χρήματα
  2. Να εξοντώσει ανεπιθύμητους (νομιμοποιεί έτσι τη δράση του ως χρήσιμο εργαλείο)
  3. Να διοχετεύσει τους πελάτες-θύματα σε συγκεκριμένα δικηγορικά γραφεία που λειτουργούν με την εποπτεία του Μαξίμου για να σωθούν.

Αυτά και πολλά περισσότερα αποκαλύπτει αυτές τις μέρες το Documento και ήδη δέχεται επιθέσεις με σκοπό τη φίμωσή του.

Διαβάστε επίσης: Εγκληματική ομάδα στην ΑΑΔΕ, προσπαθεί να εξοντώσει το Documento με εντολή Μαξίμου

Ο Ντογιάκος είχε προαναγγείλει τη μέθοδο εξόντωσης του Documento (video)

Οικονομικοί «δολοφόνοι» στα… ρετιρέ της ΑΑΔΕ: Πώς λειτουργεί το κύκλωμα που αποκάλυψε το Documento

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter