«Ανήκουμε στη Δύση» όποτε μας συμφέρει!

«Ανήκουμε στη Δύση» όποτε μας συμφέρει!

«Η Ελλάς ανήκει εις την Δύσιν» είχε πει το 1976 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Ήταν τότε, στις 12 Ιουνίου του 1976 όταν σε συζήτηση πολιτικών αρχηγών στην Βουλή για το θέμα της ένταξής μας στην τότε ΕΟΚ, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής (ο πρεσβύτερος), δήλωνε από το βήμα:

«Η Ελλάς – και θα το επαναλάβω παρ’ ότι γνωρίζω ότι θα ενοχλήσω τον πρόεδρο τού Πα.ΣΟ.Κ. – η Ελλάς, πολιτικά, αμυντικά, οικονομικά, πολιτιστικά, ανήκει εις την Δύσιν». Αιτιολογώντας μεταξύ άλλων ότι με την ένταξη, κατοχυρώνεται η δημοκρατία, ενισχύεται η ασφάλεια, και επιταχύνεται η οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη.

Περίπου μισό αιώνα από τότε η Ελλάδα μπορεί να ανήκε στη Δύση αλλά μαζί με τα «καλά» που και αυτά είναι υποκειμενικά, ζήλεψε και ό,τι σάπιο είχε η Δύση. Από τη διαφθορά και τους φορολογικούς παραδείσους έως και την εξαθλίωση της μεσαίας τάξης. Ζήλεψε τον υπερπλουτισμό και τις εξωχώριες, τη διαφθορά και ό,τι βρέθηκε πρόχειρο δημιουργώντας γρήγορο πλουτισμό.

Γιατί από τότε ως τώρα και ιδιαίτερα από την εποχή των μνημονίων έως σήμερα με μοναδική εξαίρεση την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ που προσπαθήσαμε να σηκωθούμε στα πόδια μας η χώρα αντέγραψε όλα τα σκονάκια της διαφθοράς και του υπερπλουτισμού των ολίγων.

Η διακυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη μας έφερε μια νέα ανάγνωση της Δύσης και μια σύμπλευση με τα πιο γκρίζα καθεστώτα της Ευρώπης όπου η κατοχυρωμένη Διάκριση των Εξουσιών καταπατάται, η κοινωνική πλευρά του κράτους διαλύεται, τα ανθρώπινα δικαιώματα αμφισβητούνται όπως και η πολύπλευρη ενημέρωση ενώ προωθούνται διαφορετικές ταχύτητες και ποιότητες σε μια σειρά κρατικών υποχρεώσεων προς τους πολίτες όπως η Παιδεία και η Υγεία.

Τελικά το «Ανήκομεν στη Δύση» γίνεται σύνθημα για τον πλουτισμό των ολίγων και χρησιμοποιείται κατά το δοκούν, ακόμα και από τον ακροδεξιό Άδωνη Γεωργιάδη όταν τον βολεύει.

Δεν ήταν πρώτη φορά που το χρησιμοποίησε στις 17/1/24 με αφορμή το γάμο ομοφύλων και το μασάζ προς τους νεοδημοκράτες βουλευτές.

«Θα δικαιώσουμε δηλαδή την ρήση του Εθνάρχη στην Βουλή ότι “Ανήκομεν εις την Δύσην…” διότι εκεί πράγματι και ανήκουμε και θέλουμε να ανήκουμε» είπε ο Άδωνης Γεωργιάδης για να γίνουμε… Ευρώπη όταν ο ίδιος με την πολιτική του μας έχει πάει δεκαετίες πίσω…

Το είχε πει ο ίδιος και με άλλες αφορμές. Το λένε συχνά οι νεοφιλελεύθεροι βουλευτές και υπουργοί γιατί προτιμούν τα συνθήματα από την ουσία.

Μόνον που το λένε όταν τους συμφέρει και αγνοούν βασικές αρχές στις οποίες στηρίχτηκε η Δημοκρατία της Δύσης. Όπως για παράδειγμα η Διάκριση των Εξουσιών ως ασφαλιστική δικλίδα για τη διαφθορά και τη διαπλοκή.

Σημαίνει σεβασμό στον άνθρωπο και στα ανθρώπινα δικαιώματα. Δεν σημαίνει μεταφορά της Υπηρεσίας Πληροφοριών στο γραφείο του πρωθυπουργού και παρακολούθηση πολιτικών, επιχειρηματιών και άλλων με παράνομα λογισμικά.

Δεν σημαίνει απευθείας αναθέσεις σκορπώντας χρήμα παντού…

Δεν σημαίνει εναγκαλισμούς με θρησκοληψίες και με Εκκλησίες, αλλά διαχωρισμό…

Τελικά μάλλον ανήκουν εκεί που υπάρχει χρήμα…

Διαβάστε επίσης:

Νέο ηχηρό μήνυμα ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια – Ξανά στους δρόμους φοιτητές και μαθητές

Κασσελάκης από Τρίπολη: «Η σύγχρονη Αριστερά ξέρει να δίνει λύσεις» (Video)

Αρβανίτης κατά Μητσοτάκη από το Ευρωκοινοβούλιο – «Πυρά» για την απόπειρα φίμωσης κατά του Documento

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter