Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους: Δεν µπορεί κάποιος να χτυπάει τη σύντροφό του κι αυτό να θεωρείται φυσιολογικό

Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους: Δεν µπορεί κάποιος να χτυπάει τη σύντροφό του κι αυτό να θεωρείται φυσιολογικό

Συνέντευξη έδωσε η Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους στην δημοσιογράφο Ηλέκτρα Ζαργάνη με αφορμή την νέα της σκηνοθετική δουλειά «Backpack» που παίζεται αυτόν τον καιρό στο Θέατρο 104.

Η ηθοποιός μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο MeToo και στην ενσυναίσθηση. Με τις γυναικοκτονίες να αυξάνονται όλο και περισσότερο η Άννα- Μαρία Παπαχαραλάμπους πιστεύει σε μια κοινωνία που έστω και αργά αλλάζει.

Αποσπάσματα από την συνέντευξη

«Για κάποιους ανθρώπους είναι δύσκολο να αλλάξουν και να δεχτούν ότι τα πράγµατα έχουν µετακινηθεί σε σχέση µε το παρελθόν. Για παράδειγµα, δεν µπορεί κάποιος να χτυπάει τη σύντροφό του κι αυτό να θεωρείται φυσιολογικό. Αλλάζει η εποχή. Αλλάζει αργά, µε δυσκολία, όµως αλλάζει. Τώρα που ζούµε την αλλαγή δεν τη βλέπουµε, µας φαίνεται απειροελάχιστη, όµως από κάπου πρέπει να ξεκινήσουµε. Ελπίζω πραγµατικά ο κόσµος γύρω µας να διαφοροποιηθεί σε τόσο µεγάλο βαθµό ώστε να µην ξαναδούµε γυναικοκτονίες όπως της Ελένης Τοπαδούδη και τόσων άλλων κοριτσιών. Πρέπει να σταµατήσει αυτή η εποχή. Να αποτελούν εξαίρεση αυτά τα εγκλήµατα. Στο µέλλον να λέµε ότι µία φορά στα 100 χρόνια συµβαίνει κάτι τέτοιο και να µην το ακούµε µία φορά την εβδοµάδα. Κι αυτό είναι θέµα κουλτούρας. Να αλλάξει επιτέλους η κουλτούρα µας. Ο τρόπος που µεγαλώνουν οι άντρες και οι γυναίκες, ο τρόπος που συνυπάρχουµε και επικοινωνούµε σε µια κοινωνία. Ολα αυτά θα αργήσουν πολύ αλλά θα γίνουν».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter