ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Ποιους στηρίζει σε δήμους και περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Ποιους στηρίζει σε δήμους και περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

«Οι επερχόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές διεξάγονται μέσα σε ένα κλίμα κοινωνικής οργής, αγανάκτησης και κοινωνικής σύγκρουσης απέναντι στην εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και του κρατικού μηχανισμού», γράφει σε ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Τονίζει ότι «όσο και αν η κυβέρνηση της ΝΔ και οι δυνάμεις του συστήματος θέλουν να παρουσιάζουν τους θανάτους και τις καταστροφές, από τις φωτιές και τις πλημμύρες, σαν «αναπόφευκτες» ξέρουμε ότι αυτό που φταίει είναι η πολιτική που θεωρεί πως η πρόληψη, οι υποδομές για την προστασία της ζωής του λαού και της φύσης, οι δαπάνες για σχολεία, νοσοκομεία, κοινωνικές υπηρεσίες είναι «περιττό κόστος».

Εκτιμά ότι «οι δυνάμεις του συστήματος επιδιώκουν να αξιοποιήσουν τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές για να εμπεδώσουν την πολιτική του «μονόδρομου», το κλίμα της συναίνεσης, μέσα από την αποδοχή των κοινών θέσεων στα κεντρικά ζητήματα, (κατεύθυνση της «ανάπτυξης», ρόλος των ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων κλπ), την αποδοχή του ασφυκτικού αντιλαϊκού πλαισίου για τον ρόλο των Δήμων, που ενισχύεται ακόμα περισσότερο από το νομοσχέδιο Κεραμέως, τις κοινές υποψηφιότητες σε πολλούς δήμους και περιφέρειες ανάμεσα στα αστικά κόμματα, και τις μεταγραφές του πολιτικού τους προσωπικού από ψηφοδέλτιο σε ψηφοδέλτιο. Όλα αυτά δείχνουν ότι αυτό που μετράει πάνω από όλα είναι το κέρδος και τα συμφέροντα και όχι οι ανάγκες μας και οι γειτονιές μας».

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ανακοινώνει ότι στηρίζει «την «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική» με υποψήφιο τον Κώστα Τουλγαρίδη, την «Ανατρεπτική Συμμαχία» στην Αθήνα με υποψήφιο δήμαρχο τον Κώστα Παπαδάκη, την «Ανταρσία στο λιμάνι» στον Πειραιά με υποψήφιο τον Θανάση Διαβολάκη, την «Ανταρσία στην Κ. Μακεδονία» με υποψήφιο τον Θανάση Αγαπητό, την «Πόλη Ανάποδα» στην Θεσσαλονίκη με επικεφαλής την Μαρία Κέκη».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter