Άντε, άλλοι 343 εκατ. εσπρέσο και ξεπληρώθηκαν τα δάνεια της ΝΔ

Άντε, άλλοι 343 εκατ. εσπρέσο και ξεπληρώθηκαν τα δάνεια της ΝΔ

Θυμάστε τι ήταν ένα από τα πρώτα πράγματα που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την ανάληψη της αρχηγίας της Νέας Δημοκρατίας; Να παρουσιάσει σχέδιο οικονομικής εξυγίανσης του κόμματος. Δύο μήνες μετά τη ανέλπιστη (και κάπως περίεργη για όσους γνωρίζουν) νίκη του στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ έδωσε συνέντευξη Τύπου με τίτλο «Βάζουμε τάξη στο σπίτι μας».
Ξέρω, σαν ανέκδοτο ακούγεται, αλλά είναι αλήθεια.

*** Σε εκείνη τη συνέντευξη Τύπου τι για «στέρεες βάσεις εμπιστοσύνης» είχε μιλήσει, τι για «διαρκές αίτημα των Ελλήνων», τι για «οικονομική αυτοτέλεια». Τα πάντα όλα. Ό,τι του είχαν πει και ό,τι μπορούσε να γίνει τίτλος στα δικά τους Μέσα. Το καλύτερο όμως ήταν το «Η ΝΔ ανήκει στα μέλη της» και ότι αυτά τελικά θα την έβγαζαν από το οικονομικό αδιέξοδο.

*** Η Νέα Δημοκρατία έλαβε χορηγίες και δωρεές, αλλά μάλλον χρειάστηκαν γι’ άλλους λόγους και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ασχολήθηκε εκ νέου με το θέμα, τρία χρόνια αργότερα. Εκείνη την εποχή ο σημερινός πρωθυπουργός ζητούσε καθημερινά, ανά 6-8 ώρες (όπως το Depon όταν έχεις πυρετό ένα πράγμα), εκλογές. Κάπου εκεί ανάμεσα βρήκε χρόνο και έκανε νέο άνοιγμα στους Νεοδημοκράτες για να συνεισφέρουν από την τσέπη τους

*** Θα πλήρωναν, λέει, 12 ευρώ τον χρόνο, όσο κάνει «ένας εσπρέσο τον μήνα» για να αποκτήσει η ΝΔ οικονομική ανεξαρτησία. «Δεν υπάρχουν πολλά κόμματα στην Ευρώπη που να έχουν αυτή τη βάση (σ.σ. 155 χιλιάδες μέλη) για να μπορούν να εξαρτώνται οικονομικά από τα μέλη τους», έλεγε με στόμφο χιλίων καρδιναλίων στον Νίκο Χατζηνικολάου.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα στο 40.50’’

https://www.youtube.com/watch?v=zXWPBUPT6B8

*** Για το αν υπάρχει άλλο κόμμα στην Ευρώπη με 155 χιλιάδες μέλη δεν ξέρω, σίγουρα όμως δεν υπάρχει άλλο κόμμα με τόσο υψηλά δάνεια. Η Νέα Δημοκρατία είναι η πρώτη στην Ευρώπη. Πανευρωπαϊκό που λένε. Τσάμπιονς Λιγκ.

*** Και ενώ ακούσαμε τόσες φανφάρες, με τα συστημικά (και Πετσωμένα αργότερα) Μέσα να παίζουν τα… ρέστα τους για να ρίξουν τον Τσίπρα και να βάλουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην πρωθυπουργική καρέκλα που θα έβαζε τάξη εκτός από το κόμμα του και στο κράτος, τελικά αποδεικνύεται πως τα δάνεια της Νέας Δημοκρατίας όχι μόνο δεν μειώθηκαν επί αρχηγίας του, αλλά αυξήθηκαν κατά σχεδόν 66%.

*** Πάμε να μιλήσουμε με νούμερα; Το αγαπημένο μου.
Το 2016 όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέλαβε τη Νέα Δημοκρατία ο ισολογισμός έλεγε 225,3 εκατομμύρια ευρώ στα δάνεια. Το 2017 ανέβηκαν στα 250,6 εκατομμύρια ευρώ, το 2018 στα 278,9 εκατομμύρια ευρώ, το 2019 στα 308,7 εκατομμύρια ευρώ και τέλος το 2020 στα 342,9 εκατομμύρια ευρώ.
Φανταστείτε δηλαδή να μην ήθελε να βάλει «τάξη στο σπίτι τους».

*** Αυτός ο άνθρωπος ηγείται πλέον ενός κράτους και μίας κυβέρνησης που ψηφίζει νόμους που πτωχεύουν πλέον και φυσικά πρόσωπα και φυσικά δεν προστατεύουν καμία πρώτη κατοικία. Κι ενώ αυτά συμβαίνουν για κάποιους που χρωστάνε, σηκώνει το πηγούνι και πάει παρακάτω σε ό,τι αφορά στα απλήρωτα κι αγύριστα δάνεια της ΝΔ.
Που παρακάτω; Εκεί που θα τον αποθεώσουν, εκεί που θα κάνει χατίρια, εκεί που υπάρχουν κι άλλοι «άριστοι» που ίσως αποφοίτησαν κι αυτοί από το Κολάμπια.

*** Και πώς να αισθάνονται άραγε όλοι αυτοί που τον ψήφισαν και τώρα χάνουν το σπίτι τους, την επιχείρησή τους, τους κόπους τους, αλλά διαβάζουν ότι ο ισολογισμός της Νέας Δημοκρατίας αποδεικνύει ότι τα δάνεια όχι μόνο παραμένουν απλήρωτα, αλλά προκλητικά αυξάνονται κιόλας;

*** Πώς να αισθάνονται διαβάζοντας τις απευθείας αναθέσεις των εκατομμύριων ευρώ που σε άλλη χώρα θα πήγαιναν κατευθείαν στον Εισαγγελέα;
Πώς να αισθάνονται που αυξήθηκαν και οι μετακλητοί και ο μισθός τους;
Πώς να αισθάνονται που διορίστηκαν φίλοι, συγγενείς, ξαδέρφια, μπατζανάκηδες και σκύλοι με τα ανώτερα χρόνια προϋπηρεσίας που προβλέπεται;
Πώς να αισθάνονται που κάθε μήνα αυξάνονται και οι υπερωρίες τους γιατί πρέπει να αυξηθεί κι άλλο ο μισθός τους;

*** Και επειδή δεν θα αναλάβει καμία ευθύνη, όπως δεν έκανε για τίποτα μέχρι σήμερα, να ξέρετε ότι κάποια στιγμή στο μέλλον αυτά τα εκατομμύρια θα πάνε στο… χιόνι.
Θυμάστε που μιλούσε ο Άδωνις για διαγραφή του χρέους των κομμάτων;
Θυμόμαστε να λέτε…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter