Αντί να απαντά για τη χρήση του Ρredator από το κράτος ο Οικονόμου κυνηγάει το «φάντασμα» του Documento

Αντί να απαντά για τη χρήση του Ρredator από το κράτος ο Οικονόμου κυνηγάει το «φάντασμα» του Documento

Μόνο με… εμμονή κατά του Documento και του εκδότη του Κώστα Βαξεβάνη μπορεί να εξηγηθεί η μόνιμη επωδός του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου και του Μεγάρου Μαξίμου να επιτίθεται στην εφημερίδα και τον εκδότη της, ακόμα και όταν το ζήτημα αφορά άλλους δημοσιογράφους, που επιβεβαιώνουν ή επεκτείνουν τις αποκαλύψεις μας.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση του Documento προς τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για τις ευθείς κατηγορίες που εξαπέλυσε κατά της κυβέρνησης για τη χρήση του Predator από το κράτος και χρησιμοποίησή του για τη χειραγώγηση της πλειοψηφίας, εκείνος απάντησε για τον Κώστα Βαξεβάνη και… μυθεύματα.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών της Δευτέρας, ο δημοσιογράφος του documentonews.gr Μηνάς Κωνσταντίνου ζήτησε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ένα σχόλιο για τις δηλώσεις του δημοσιογράφου, Τάσου Τέλλογλου πως «το σύστημα (σ.σ. το Predator) χρησιμοποιείτο από το κράτος» και πως το «σύστημα ήταν εργαλείο ελέγχου της πλειοψηφίας».

Ζήτησε μάλιστα απάντηση και στο γιατί αναφορές όπως η παραπάνω δεν έχουν βρεθεί στο στόχαστρο του ίδιου με χαρακτηρισμούς όπως «Αίσωπος» και «μυθιστορηματικές αφηγήσεις», όπως κάνει επίμονα τις τελευταίες εβδομάδες για τις αποκαλύψεις του Documento.

Στην απάντησή του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καταφεύγει σε σειρά γενικόλογων αναφορών, σπεύδει να βάλει στο κάδρο ακόμα και υποθέσεις όπως των εσωκομματικών εκλογών της Νέας Δημοκρατίας και της υποκλοπής φωτογραφιών του Αλέξη Τσίπρα στο περίφημο κότερο, πασχίζοντας επίμονα να μην απαντήσει ούτε για τις σημερινές αναφορές του δημοσιογράφου. Άλλωστε, όλες τις τελευταίες εβδομάδες επικεντρώνεται σε επιθέσεις στην εφημερίδα και τον εκδότη, παρότι την ίδια στιγμή, ΜΜΕ όπως το Βήμα, το Mega, η Καθημερινή και άλλα έχουν δημοσιεύσει βαρύτατα στοιχεία για την υπόθεση των υποκλοπών, και τις ευθύνες του Μεγάρου Μαξίμου σε αυτήν.

«Πόσο δεοντολογικό και πολιτικά ορθό, την ώρα που γίνονται αποκαλύψεις, αντί να απαντά η Κυβέρνηση, να επιτίθεται σε δημοσιογράφους επιλεκτικά;» ρωτήσαμε τον εκπρόσωπο.

«Με έχετε ξαναρωτήσει γι΄ αυτό. Δεν παρακολουθείτε, υποθέτω, το σύνολο της απάντησής μας. Αυτό που από την πρώτη στιγμή είπε η Κυβέρνηση – και εκεί κανείς θα πρέπει να επικεντρώνει το βάρος της προσοχής – είναι ότι από τη Δικαιοσύνη υπάρχει σε εξέλιξη δικαστική έρευνα» απάντησε εισαγωγικά, επιχειρώντας να μας «διορθώσει», με πρόφαση πως δεν έχουμε δώσει βάση στην απάντησή του.  Ωστόσο, ούτε και στην παρούσα απάντησή του υπήρξε σχόλιο για τις αναφορές άλλων δημοσιογράφων, παρά μόνο για τις αποκαλύψεις του Documento.

Στη συνέχεια επιδόθηκε σε μία ακόμα «διασκευή» των όσων η κυβέρνηση επαναλαμβάνει φορτικά για τις «διεθνείς διαστάσεις» των κακόβουλων λογισμικών και πως «δεν είναι αμιγώς ελληνικό», για να καταλήξει σε μία «εξήγηση» της επίμονης στόχευσης του ίδιου κατά της εφημερίδας και του εκδότη.

«Δεν μπορούμε να μην υπογραμμίσουμε και να μην αναδείξουμε, όσο κι αν ορισμένοι δυσαρεστούνται, το ανυπόστατο, το ατεκμηρίωτο μιας σειρά ισχυρισμών, ανθρώπων, δημοσιευμάτων, που μιλούν για κατασκόπους, οι οποίοι περιτριγύριζαν την ελληνική Επικράτεια, οι οποίοι έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στις εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ., οι οποίοι κατάφεραν και με το ζόρι έπεισαν τον κ. Τσίπρα δυο εβδομάδες μετά τη φωτιά στο Μάτι να πάει σε ένα κότερο και να τον φωτογράφισαν μετά για να του δημιουργήσουν προβλήματα και ζητήματα. Επειδή έτσι έχουν στο μυαλό τους, θεωρούν ότι είναι και πραγματικότητα. Και έχουν αποφασίσει ότι ο εγκέφαλος όλης αυτής της ιστορίας, ο συντονιστής, ήταν ο Πρωθυπουργός, ο οποίος παρακολουθούσε τους Υπουργούς του, τις γυναίκες τους, άμεσους συνεργάτες του στον πρωινό καφέ» ανέφερε ο Γ. Οικονόμου, με την απάντησή του πάντως να συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον, αφού αποκαλύπτει ποια είναι η αγωνία της κυβέρνησης.

Το γεγονός πως μετά από μία συνέντευξη του Τ. Τέλλογλου που ο δημοσιογράφος ανέφερε τα παραπάνω, παράλληλα με κατηγορίες όπως ότι «η κυβέρνηση υποδυόμενη ότι δεν έχει σχέση με το λογισμικό καθυστερεί εκείνα τα μέτρα που θα καθιστούσαν την χρήση του ως ένα σημείο ελέγξιμη», ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης επικεντρώνεται -και πάλι- σε δημοσιεύματα των προηγούμενων εβδομάδων, δεν μπορεί παρά να δηλώνει πως είναι σε πλήρη αδυναμία να διαψεύσει τόσο αυτά τα δημοσιεύματα, όσο και τις σημερινές δηλώσεις σε βάρος της.

Διαφορετικά θα υπήρχε -μία έστω- δήλωση διάψευσης, ή έστω διαμαρτυρίας για τα όσα δήλωσε ο Τ. Τέλλογλου, ή άλλοι δημοσιογράφοι τις τελευταίες εβδομάδες.

Διαβάστε επίσης:

Η κυβέρνηση αποσιωπά τις αποκαλύψεις των παρόχων Predator από το Documento (Video)

Αερολογίες Οικόνομου αντί απάντησης για την παρακολούθησή του – Δεν αμφισβητεί την αποκάλυψη του Documento

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter