Αντιφασιστικές συγκεντρώσεις παρά το μπλόκο και την αστυνομοκρατία – Επεισόδια και χημικά στην Πλατεία Βικτωρίας (Photos-Video)

Αντιφασιστικές συγκεντρώσεις παρά το μπλόκο και την αστυνομοκρατία – Επεισόδια και χημικά στην Πλατεία Βικτωρίας (Photos-Video)

Λίγο μετά τις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν παρά το μπλόκο της αστυνομίας, τα ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών στην Πλατεία Βικτωρίας, όπου συγκεντρώθηκε κόσμος. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, συγκρούστηκαν με αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ και στη συνέχεια έγινε χρήση χημικών. Επεισόδια σημειώθηκαν και στον σταθμό του ΗΣΑΠ στο Μοναστηράκι, με αποτέλεσμα η ΕΛΑΣ να δώσει εντολή να κλείσει ο σταθμός.

Μάλιστα, όπως καταγγέλλει χρήστης του X (Πρώην Twitter) άνδρας της ομάδας Δέλτα έριξε πάνω της δακρυγόνο, την ώρα που βιντεοσκοπούσε την σύλληψη ατόμου στη Βικτώρια, ενώ επίθεση δέχτηκαν και αστυνομικοί, με άτομα να σπάνε μηχανή.

Νωρίτερα, σε δεκάδες προσαγωγές προχώρησε η ΕΛΑΣ στο Νέο Ηράκλειο – μεταξύ των οποίων και μέλη του ΜέΡA25 – το οποίο ήταν υπό αστυνομικό κλοιό με 2.000 αστυνομικούς και αύρες στους δρόμους της περιοχής, λόγω της αντιφασιστικής συγκέντρωσης, ενάντια στη συγκέντρωση των ακροδεξιών, με αφορμή την επέτειο δέκα χρόνων από τις δολοφονίες των χρυσαυγιτών Καπελώνη και Φουντούλη.

Συγκέντρωση στον σταθμό ΗΣΑΠ «Πευκάκια»

 

Νωρίτερα, διμοιρίες των ΜΑΤ βρίσκονταν στον σταθμό του Νέου Ηρακλείου ενώ στον αέρα υπήρχε και drone της ΕΛ.ΑΣ. Υπενθυμίζεται ότι η αστυνομία είχε απαγορεύσει τις συγκεντρώσεις σε όλη την Αττική για σήμερα, ενώ κλειστός παραμένει από το μεσημέρι ο σταθμός «Νέο Ηράκλειο» του ΗΣΑΠ.

Σύμφωνα με το ΜέΡΑ25, στους προσαχθέντες περιλαμβάνονται ο συντονιστής της Κ.Ε. του ΜέΡΑ25 Κώστας Ντάσκας και ο συντονιστής του οργανωτικού του κόμματος, Θωμάς Αχταρίδης, οι οποίοι οδηγήθηκαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ).

Λίγο μετά τις 6.30 το απόγευμα της Τετάρτης (1 Νοεμβρίου 2023), το επιτελείο του ΜέΡΑ25 παράθεσε τα εξής ως ενημέρωση σχετικά με τις προσαγωγές μελών και στελεχών του ΜέΡΑ25:

«Η ΕΛ.ΑΣ. του κ. Μητσοτάκη προσήγαγε πριν λίγο επτά συντρόφους μας, μεταξύ τους τον συντονιστή της Κ.Ε. του ΜέΡΑ25 Κώστα Ντάσκα και τον συντονιστή του οργανωτικού του κόμματος, Θωμά Αχταρίδη, οι οποίοι οδηγούνται στη ΓΑΔΑ.

Οι επτά απλώς περπατούσαν στο ύψος της Νέας Ιωνίας προς την αντιφασιστική πορεία στο Νέο Ηράκλειο. Το αστυνομικό κράτος της κυβέρνησης, αφού δεν μπόρεσε να σταματήσει το κομβόι των κροατών νεοναζί πριν 2 μήνες, το οποίο διέσχισε ανενόχλητο όλη τη χώρα για να καταλήξει στο δολοφονικό συμβάν της Νέας Φιλαδέλφειας, σήμερα προσαγάγει δημοκράτες πολίτες στις γειτονιές της Νέας Ιωνίας, παίρνοντας εμμέσως πλην σαφώς θέση υπέρ της φασιστικής συγκέντρωσης στο Νέο Ηράκλειο. Δεν φοβόμαστε, δεν το βάζουμε κάτω, ο αγώνας μας κατά του φασισμού συνεχίζεται σε όλα τα πεδία».

Στις συγκεντρώσεις ακούστηκαν συνθήματα όπως «ο Παύλος ζει, τσακίστε τους Ναζί» και «λευτεριά στην Παλαστίνη». Ωστόσο, η ΕΛ.ΑΣ. τους έχει μπλοκάρει, εμποδίζοντάς τους να πραγματοποιήσουν πορεία στους γύρω δρόμους, επικαλούμενη την απαγόρευση.

Μετακίνηση διμοιριών και αύρας προς τη συγκέντρωση στον σταθμό “Πευκάκια”

 

Υπενθυμίζεται ότι την συγκέντρωση των ακροδεξιών καταδίκασε ομόφωνα και το Δημοτικό Συμβούλιο του Νέου Ηρακλείου ενώ για το συλλαλητήριο απευθύνουν κάλεσμα φορείς και συλλογικότητες της περιοχής καθώς και αντιφασιστικές συλλογικότητες και οργανώσεις της Αριστεράς.

Συγκέντρωση στον σταθμό Νέου Ηρακλείου όπου παρά τις προσαγωγές, κατάφεραν να φτάσουν πάνω από 200 άτομα
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter