Antonov: Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό πυρομαχικών – Σήμερα η νεκροψία στις οκτώ σορούς

Antonov: Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό πυρομαχικών – Σήμερα η νεκροψία στις οκτώ σορούς

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τα αίτια και τις συνθήκες πτώσης του αεροσκάφους Antonov στην Καβάλα, που σημειώθηκε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου καθώς εξακολουθούν να υπάρχουν σοβαρά ερωτηματικά για τα αίτια της πτώσης.

Το Τάγμα Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς συνέχισε και χθες, Δευτέρα τις έρευνες για τον εντοπισμό και τη σήμανση πυρομαχικών που έχουν διασκορπιστεί από τα συντρίμμια του αεροσκάφους, ενώ βρίσκεται σε διαδικασία συγκέντρωσης και απομάκρυνση ή επί τόπου εξουδετέρωσής τους. Drones, χαρτογραφούν την περιοχή ώστε να εντοπιστούν τα βλήματα αυτά, που έχουν διασκορπιστεί.

Παρά το γεγονός ότι επιβεβαιώθηκε πως δεν υπάρχουν επικίνδυνες ή τοξικές ουσίες στον τόπο του δυστυχήματος, οι κάτοικοι της περιοχής ανησυχούν, καθώς αναμένουν τα αποτελέσματα των δειγμάτων που ελήφθησαν από τον Ειδικό Λόχο Βιολογικής Άμυνας.

Την ίδια ώρα, σήμερα Τρίτη αναμένεται να γίνει η νεκροψία – νεκροτομή στις οκτώ σορούς που μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής

Έκκληση από το δήμο Παγγαίου

Στο μεταξύ, ο δήμος Παγγαίου εξέδωσε ανακοίνωση ζητώντας από τους πολίτες που κινούνται γύρω από την περιοχή που έπεσε το αεροσκάφος να ενημερώσουν τις αρχές σε περίπτωση που εντοπίσουν σχετικά πυρομαχικά.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Παγγαίου σε ανάρτησή του στο Facebook αναφέρει:

«Επείγουσα Ανακοίνωση Προσοχή!!!!

Όσοι πολίτες αγρότες κινούνται στην περιοχή γύρω από το αεροπορικό δυστύχημα και εντοπίσουν τα παρακάτω πυρομαχικά να ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ… τον Δήμο Παγγαίου τηλ. επικοινωνίας ( 693 6108070) ή την Ελληνική Αστυνομία !!!!».

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας, δεν έχει παρατηρηθεί καμία μεταβολή στα επίπεδα ραδιενέργειας περιβάλλοντος στη Βόρεια Ελλάδα ή στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας μετά την πτώση του αεροσκάφους Antonov στην Καβάλα.

Νέο βίντεο από τη στιγμή της συντριβής

Παράλληλα, ένα νέο σοκαριστικό βίντεο από τη στιγμή της συντριβής του Antonov έρχεται στη δημοσιότητα.

Το βίντεο που προέρχεται από κάμερα ασφαλείας κλειστού κυκλώματος επιχείρησης στην περιοχή, δείχνει τη συγκλονιστική πτώση του αεροσκάφους.

 

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter