Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Διευκρινίσεις και ερωτήματα

Απάντηση του Documento στην Ένωση Εισαγγελέων

Η Ένωση Εισαγγελέων, εξέδωσε ανακοίνωση αναφερόμενη στο Documento, το οποίο εμφανίζει να κάνει δημοσίευμα για τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας της Αθήνας, ως χτύπημα για προσωπικό θέμα. 

Επειδή ή η Ένωση έχει λάθος ενημέρωση, η διαστρεβλώνει την πραγματικότητα για να της είναι εύκολη στο χειρισμό να διευκρινίσουμε:

  1. Ο διευθυντής της εφημερίδας Documento ,Κώστας Βαξεβάνης έκανε μήνυση κατά του Γιάννη Στουρνάρα ο οποίος με ανακοίνωσή του τον είχε συκοφαντήσει, ζητώντας να ενεργοποιηθεί η αυτόφωρη διαδικασία. Ο δημοσιογράφος είχε διευκρινίσει πως παρότι διαφωνεί με το αυτόφωρο, επέστρεψε την τακτική της οικογένειας Στουρνάρα που τον είχε μηνύσει και ζήτησε τη σύλληψή του, για να δει τελικώς πώς λειτουργεί η Δικαιοσύνη
  2. Μετά τη μήνυση, η φρουρά του κυρίου Στουρνάρα που αποτελείται από έλληνες αστυνομικούς, αντί να τον συλλάβει ως όφειλε, ζήτησε να ενημερωθεί η Εισαγγελέας . Η Εισαγγελέας, δεν έκανε αυτό που κάνει για κάθε έλληνα πολίτη, δηλαδή να ζητήσει τη σύλληψή του και στη συνέχεια να αξιολογήσει αν πρέπει να ασκηθεί δίωξη ή όχι. Αυτή η πρακτική φυσικά δεν είχε χρησιμοποιηθεί όταν είχε συλληφθεί ο Κώστας Βαξεβάνης μετά από μήνυση της οικογένειας Στουρνάρα. Ο δημοσιογράφος συνελήφθη και οδηγήθηκε μετά από φωτογράφηση και δακτυλοσκόπηση στον Εισαγγελέα χωρίς να έχει την εύνοια Στουρνάρα
  3. Μετά από αυτή την ειδική μεταχείριση του Στουρνάρα το Documento κατέγραψε όσα συνέβησαν σε σχετικό ρεπορτάζ
  4. Αμέσως μετά το δημοσίευμα, ο Προιστάμενος της Εισαγγελίας της Αθήνας κύριος Ζαγοραίος, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία η Εισαγγελία δήλωνε ότι παρείχε τη στήριξή της στην Εισαγγελέα που δεν συνέλαβε το Στουρνάρα
  5. Το Documento τότε με άρθρο, απευθύνθηκε στον κύριο Ζαγοραίο, λέγοντας πως εκπροσωπεί την Εισαγγελία της Αθήνας και δεν είναι συνδικαλιστικό όργανο για να παρέχει στήριξη. Ο Προιστάμενος της Εισαγγελάς, είναι υποχρεωμένος σε τέτοιες περιπτώσεις να ερευνά και αναφέρει τα συμπεράσματα της έρευνάς του αρμοδίως. Ο κύριος Ζαγοραίος δεν έπραξε αυτό αλλά λειτούργησε στο όνομα της Εισαγγελίας της Αθήνας. Όχι ως επικεφαλής Εισαγγελίας αλλά προσωπικά.Το Documento λοιπόν, ασκώντας κριτική τόνισε πως η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να είναι ούτε αγοραία, ούτε Ζαγοραία. Δηλαδή ούτε να χρησιμοποιείται από κάποιους σύμφωνα με συμφέροντα, αλλά ούτε και από πρόσωπα όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση έκανε ο κύριος Ζαγοραίος.

Τελικώς μετά από πιέσεις η Ένωση Εισαγγελέων εξέδωσε ανακοίνωση καταλογίζοντας στο Documento πως αρθρογραφεί για μια προσωπική υπόθεση. Ρωτάμε λοιπόν: Είναι προσωπική υπόθεση η λειτουργία της Δικαιοσύνης; Η κριτική που ασκήθηκε είναι γιατί δεν εξυπηρετήθηκε ο Βαξεβάνης ή γιατί ο κύριος Ζαγοραίος ανέλαβε έναν ρόλο που δεν έπρεπε, μετά μάλιστα από μια λειτουργία διακρίσεων από συγκεκριμένους Εισαγγελείς; Μπορεί ή όχι ο Τύπος να ασκεί κριτική ή κάθε φορά που το κάνει θα ανακαλύπτουμε ένα «μέτρο που έχει υπερβεί» ακυρώνοντας τελικώς κάθε κριτική; Και επειδή η Ένωση Εισαγγελέων δεν πολιτεύεται κατά τα κακά πρότυπα άλλων Ενώσεων καλό είναι να απαντήσει: πόσο εντός μέτρων λειτουργίας ενός Εισαγγελέα και μάλιστα προϊσταμένου Εισαγγελίας είναι η ανακοίνωση σε δικηγόρο «δεν πρόκειται ο κύριος Ζαγοραίος να σας δει ποτέ γιατί είσαστε δικηγόρος του Βαξεβάνη». Αυτά προς το παρόν και εντελώς καλόπιστα.

DOCUMENTO

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.