Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου σε ΝΔ για Ναυάγιο: «Ψεύτες, υποκριτές και αμετανόητοι»

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου σε ΝΔ για Ναυάγιο: «Ψεύτες, υποκριτές και αμετανόητοι»

Οι τελευταίες δηλώσεις του βουλευτή Ζακύνθου της ΝΔ Δ. Ακτύπη και της Αντιπεριφερειάρχη Κ. Μοθωναίου για το Ναυάγιο, μπαίνουν στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ της Ζακύνθου, που με ανακοίνωσή του ζητά παράλληλα και από την τοπική οργάνωση της ΝΔ να πάρει θέση για την εγκύκλιο της Ι.Σ. για τις αμβλώσεις.

«Αστειότητες είναι βέβαια όσα κατά καιρούς ισχυρίζονται και πράττουν οι πολιτικοί εκπρόσωποι της ΝΔ», επισημαίνεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και παραθέτει τρείς «περίεργες» παρεμβάσεις ως προς την υπόθεση του Ναυαγίου από πλευράς κυβέρνησης.

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου καταλήγει απευθυνόμενο στον βουλευτή της ΝΔ και το κυβερνών κόμμα γενικότερα: «Γνωρίζουν ότι ο πολιτικός τους χρόνος τελειώνει και όλα θα βγουν στο φως;»

Πιο αναλυτικά, η ΝΕ σημειώνει:

«Η πρόσφατη πολιτική επικαιρότητα και οι δηλώσεις τοπικών πολιτικών και εκκλησιαστικών παραγόντων απαιτούν ξεκάθαρες τοποθετήσεις και απαντήσεις.

1.Ο κ. βουλευτής, με δηλώσεις του σχετικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών, κατηγορεί τον κ. Τσίπρα ως ψεύτη, και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι εξαπάτησαν την κοινή γνώμη στην προσπάθειά τους να προωθήσουν την παράνομη αγοραπωλησία στα ορεινά.

Βέβαια, ψεύτες και ανόητοι είναι ο κ. βουλευτής και οι τοπικοί παράγοντες της ΝΔ, διότι, η έρευνα για τους «επενδυτές» ξεκίνησε το 2013 επι κυβερνήσεως ΝΔ, συνεχίστηκε χωρίς άνωθεν παρεμβάσεις (όπως επιθυμεί τηρώντας τις «πάγιες παραδόσεις της δεξιάς» ο κ. βουλευτής) και κατέληξε στον εισαγγελέα διαφθοράς. Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ήταν και είναι ξεκάθαρη από την αρχή: η αγοραπωλησία των 15.000 στρεμμάτων είναι παράνομη και όχι «τύχη αγαθή» (δηλώσεις Θεοχάρη, Κράτσα, Γεωργιάδη). Ο κ. βουλευτής τι άποψη έχει;

Με αφορμή την πρόσφατη κατολίσθηση στο ναυάγιο, ο κ. βουλευτής χαρακτήρισε «αστειότητες» τη σχετική ανακοίνωση της κ. Νοτοπούλου. Η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισήμανε την «έλλειψη σοβαρής και ουσιαστικής διαχείρισης της περιοχής» αφού τρία χρόνια μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης από τη ΝΔ και οκτώ μήνες μετά τη σύσταση της επιτροπής Πρότυπης (;) Τουριστικής Αξιοποίησης και Προστασίας του Ναυαγίου δεν έχει γίνει καμία ουσιαστική παρέμβαση στην περιοχή.

Αστειότητες είναι βέβαια όσα κατά καιρούς ισχυρίζονται και πράττουν οι πολιτικοί εκπρόσωποι της ΝΔ (υπουργός, βουλευτής, περιφερειάρχης, αντιπεριφερειάρχης κ.λ.π.), διότι μέχρι πρότινος θυμόμαστε τρεις (3) μόνο παρεμβάσεις στο Ναυάγιο :

α) Την αδιαφανή διάθεση 2.700.000 ευρώ για έργα και μελέτες παρά την δημόσια αντίθεση του προέδρου του ΟΑΣΠ και αρμόδιου μελετητή, καθηγητή κ. Λέκκα, που επέκρινε την ανάθεση μελετών σε άσχετους μελετητές χωρίς καμία ενημέρωσή του (23/5/2022). Όπως και την ανυπαρξία ουσιαστικών απαντήσεων στις κατά καιρούς τεκμηριωμένες καταγγελίες της ΠΙΝ «ΑΝΑΣΑ».

β) Τη «διαφήμιση» της περιοχής με τις φωτογραφίες σωρών σκουπιδιών και την «επιδέξια» μετάθεση των ευθυνών από την αρμόδια επιτροπή στον κ. δήμαρχο

γ) Τη διάνοιξη ενός παράτυπου «δρόμου διαφυγής», προϋπολογισμού 830.000 ευρώ.

Αυτή την ανυπαρξία έργου την ομολογούν και οι ίδιοι οι εμπλεκόμενοι. Ο κ. βουλευτής μας ενημερώνει ότι «εντός του μήνα (Σεπτεμβρίου;) θα ξεκινήσει η συντήρηση του καραβιού και στο πλάτωμα θα γίνει φράχτης», εννοείται πάντα κατά παρέκκλιση των νομίμων διατάξεων και προς δόξα των απευθείας αναθέσεων. Η κ. περιφερειάρχης, τρία χρόνια μετά την εκλογή της, δηλώνει περιχαρής ότι «τα έργα προτεραιότητας (περίφραξη, συντήρηση) είναι σε στάδιο υλοποίησης». Πιο ειλικρινής η κ. αντιπεριφερειάρχης, επισημαίνει ότι δεν τηρούνται ούτε όσα προβλέπει η μελέτη Λέκκα (1/4/2019). «Δυστυχώς τηρούνται πολύ λίγα. Πρέπει οι αρμόδιοι (μήπως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ;) να τηρήσουν τα μέτρα».

Μετά την κατολίσθηση, όλοι οι παραπάνω, πανικόβλητοι ανακάλυψαν εκ νέου τη μελέτη του κ. Λέκκα, την οποία μέχρι τώρα επιδεικτικά αγνοούσαν, στο πλαίσιο του «κατά παρέκκλιση» οργίου αναθέσεων της κυβερνητικής πολιτικής. Και αυτοί ομιλούν περί «σοβαρής και υπεύθυνης διαχείρισης»!

  1. Η πρόσφατη σκοταδιστική εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου περί «αποφυγής των αμβλώσεων», και οι απαράδεκτες και μισογυνικές δηλώσεις περί «συναινετικού βιασμού» από τους μητροπολίτες Δωδώνης και Κοζάνης, καταδικάζονται απερίφραστα από το κόμμα μας. Το ίδιο και η κατάργηση της επιλογής του μαθήματος των Θρησκευτικών από την υπουργό Παιδείας στα σχολεία.

Εμείς θεωρούμε ότι το δικαίωμα στην άμβλωση είναι αυτονόητο και αναφαίρετο για κάθε γυναίκα. Πέρα από την εύκολη καταδίκη ανερμάτιστων δηλώσεων (Δωδώνης), ποια είναι η θέση της τοπικής ΝΔ στο θέμα αυτό; Τι έχουν να πουν για τις εγκυκλίους της Ιεράς Συνόδου και της κ. υπουργού Παιδείας που μας οδηγούν ευθέως σε εκ νέου ευρωπαϊκή καταδίκη;

Θα αντιληφθούν, ο κ. βουλευτής και οι περί αυτόν ότι «κενό υπάρχει» στα λόγια και στα έργα τους, και όχι στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ; Γνωρίζουν οτι ο πολιτικός τους χρόνος τελειώνει και όλα θα βγουν στο φως; Γιατί αποφεύγουν την ευκολότερη και διαφανέστερη λύση της άρσης απορρήτου στην επιτροπή (που ούτως ή άλλως επιβάλλει στα μετέχοντα μέλη δια βίου απόρρητο) ώστε να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα; Και επειδή δεν μιλάμε πλέον μόνο για την νόμιμη (sic) επισύνδεση του κ. Ανδρουλάκη, τί φοβάται η ΝΔ και ο πρωθυπουργός και δεν πράττουν το αυτονόητο;»

Διαβάστε επίσης:

Ζάκυνθος: Κλειστή μέχρι νεωτέρας η περιοχή του Ναυαγίου

Έπεσαν βράχοι στο «Ναυάγιο» στη Ζάκυνθο μετά τον σεισμό των 5,4 Ρίχτερ (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter