Απαθανάτισε ό,τι σου κάνει κλικ με μια φωτογραφική μηχανή!

Απαθανάτισε ό,τι σου κάνει κλικ με μια φωτογραφική μηχανή!

Κάποιες φορές, αντικρύζεις σκηνές και εικόνες που εύχεσαι να μπορούσες να καταγράψεις με άριστη λεπτομέρεια – με δυο λόγια, εύχεσαι να είχες μια φωτογραφική μηχανή στην τσέπη. Γιατί όσο κι αν κάποια κινητά ενσωματώνουν χαρακτηριστικά φωτογραφικής μηχανής, η ελευθερία που προσφέρει μια συσκευή φτιαγμένη για φωτογράφιση παραμένει ασύγκριτη. Επιπλέον, η αίσθηση του να καδράρεις το θέμα σου και να κάνεις το πολυπόθητο «κλικ!», είναι κάτι που καμιά οθόνη αφής και κανένα κινητό δεν μπορεί να αντικαταστήσει.

Φυσικά, οι φωτογραφικές μηχανές δεν περιορίζονται σε μια μόνο χρήση. Μπορείς να απαθανατίσεις ποιοτικές φωτογραφίες τόσο εύκολα όσο υψηλής ανάλυσης βίντεο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις διαφορετικούς φακούς σε διαφορετικές συνθήκες, ενώ η γοητεία μιας στιγμιαίας φωτογραφίας δύσκολα μπορεί να αντικατασταθεί. Επίσης, πολλά μοντέλα διαθέτουν θύρες για σύνδεση εξειδικευμένου εξοπλισμού, όπως ένα μικρόφωνο ή ένα επαγγελματικό φλας, ενώ η χρήση με πιο βασικών αναγκών αξεσουάρ -σαν ένα τρίποδο- είναι δεδομένη. Για να μη χαθείς στη… «θάλασσα» επιλογών, παρακάτω θα βρεις μερικές από τις πιο αξιόλογες φωτογραφικές μηχανές που κυκλοφορούν στην αγορά.

Εκπληκτικές επιδόσεις σε compact μέγεθος

Η Panasonic Lumix TZ 80 ανήκει στην κατηγορία compact, που σημαίνει ότι μπορεί να χωρέσει άνετα στην τσέπη σου και να σε ακολουθεί οπουδήποτε κι αν βρεθείς. Παρά το μικρό της μέγεθος, καταφέρνει να χωρέσει περισσότερα από τα απαραίτητα στο εντυπωσιακό σώμα της, με τον αισθητήρα ανάλυσης 18.1MP να πρωταγωνιστεί καθώς μπορεί να αποτυπώσει φωτογραφίες και βίντεο σε ανάλυση 4K. Πέραν αυτών, η «μαγεία» εκτείνεται στις επιλογές ρυθμίσεων και τις λειτουργίες που διαθέτει η μηχανή, όπως η δυνατότητα λήψης φωτογραφιών κατά τη διάρκεια καταγραφής βίντεο ή το εντυπωσιακό Post Focus που σου επιτρέπει να εστιάσεις σε ένα θέμα αφότου έχεις τραβήξει τη φωτογραφία!

Συνεχίζοντας μια μακρά παράδοση, διαθέτει φακό Leica με την εμβληματική ποιότητα της εταιρείας στα υλικά κατασκευής, κάτι που μπορείς να διαπιστώσεις από τα πρώτα λεπτά χρήσης. Συμπληρώνοντας ένα ήδη εντυπωσιακό πακέτο, ο φακός διαθέτει δυνατότητα οπτικού ζουμ έως και 30x, κάτι δυσεύρετο και άκρως βολικό καθώς όσο μακριά κι αν βρίσκεται το θέμα της φωτογραφίας σου, θα έρθει σε… απόσταση αναπνοής. Κι αν ανησυχείς πως κάποια λήψη θα βγει κουνημένη, τότε το υβριδικό σύστημα σταθεροποίησης πέντε αξόνων υπόσχεται να σε απαλλάξει από το άγχος. Για όποιον αγαπά τη φωτογραφία και την ελευθερία μιας μικρής συσκευής, η Panasonic Lumix TZ 80 είναι μια άριστη επιλογή, «συμπιέζοντας» εντυπωσιακές επιδόσεις σε ένα άκρως φορητό σώμα.

Μια διαχρονική επιλογή, για ερασιτέχνες και επαγγελματίες

Το σχήμα και το μέγεθος μιας φωτογραφικής μηχανής DSLR είναι συνώνυμο με την τέχνη της φωτογραφίας, μια σταθερά αναγνωρίσιμη εικόνα. Εξίσου παραδοσιακή είναι και η Nikon D5600, ένα από τα πιο αξιόλογα μοντέλα της εταιρείας που καταφέρνει να είναι αρκετά προσιτή για παθιασμένους ερασιτέχνες και παράλληλα μια αξιόπιστη λύση για επαγγελματίες. Ο αισθητήρας της αγγίζει τα 24.2MP και μπορεί να αποτυπώσει φωτογραφίες σε ανάλυση μεγαλύτερη του 4K Ultra HD με άριστη ευκρίνεια και διατήρηση λεπτομέρειας, ενώ κάλλιστα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για καταγραφή βίντεο σε ανάλυση Full HD. Μέρος της ευκολίας που προσφέρει μια DSLR είναι το σκόπευτρο και όπως είναι φυσικό, η Nikon ενσωμάτωσε ένα υψηλής ποιότητας οπτικό σκόπευτρο που εγγυάται πεντακάθαρη προβολή όπως και αμεσότητα που δεν μπορεί να παρέχει ένα ηλεκτρονικό.

Πιστή στα πρότυπα της κατηγορίας, η D5600 παρέχει μεγάλη ευελιξία στις ρυθμίσεις εικόνας τις οποίες ένας έμπειρος χρήστης μπορεί να αξιοποιήσει για το βέλτιστο αποτέλεσμα. Με ISO 100-25600, μπορείς εύκολα να έχεις ποιοτικές και λεπτομερείς φωτογραφίες σε βαθύ σκοτάδι χωρίς ανεπιθύμητο θόρυβο. Τα πολλαπλά σημεία AF θα σου δώσουν ευελιξία να εστιάσεις οπουδήποτε χρειαστεί ενώ αν το καδράρισμα μέσω του viewfinder είναι δύσκολο, η ενσωματωμένη οθόνη αφής μεγέθους 3.2” μπορεί να σε εξυπηρετήσει χάρη στη ρυθμιζόμενη κλίση της. Αν υπολογίσει κανείς πως η γκάμα φακών που μπορεί να υποστηρίξει η Nikon D5600 είναι τεράστια, τότε μιλάμε για ένα από τα πιο συμφέροντα μοντέλα που κυκλοφορούν στην αγορά.

Κινηματογραφικές επιδόσεις σε μικρό κι εύχρηστο σώμα

Ποιος θα περίμενε ότι κινηματογραφικού επιπέδου χαρακτηριστικά θα χωρούσαν σε μια μικρή και φορητή mirrorless; Κι όμως, η Sony κατάφερε να δημιουργήσει μια υπέρ-πλήρη φωτογραφική μηχανή με κάθε τεχνολογία και λειτουργία που μπορείς να φανταστείς, συμπιέζοντας τα πάντα σε ένα φορητό σώμα που χωράει στην τσέπη του μπουφάν σου. Το όνομα αυτής: Sony α6400. Αρχικά, δεν καταγράφει απλώς βίντεο σε ανάλυση 4K Ultra HD, αλλά υποστηρίζει και HDR (HLG) για να βελτιστοποιήσει το εύρος χρώματος που χρησιμοποιείται όπως και τη συμβατότητα.

Με 425 σημεία αυτόματης εστίασης με εντοπισμό φάσης, επιπλέον της αυτόματης εστίασης με εντοπισμό αντίθεσης, συνδυάζει πολλαπλές τεχνολογίες για να εγγυηθεί ομαλό και σταθερό αποτέλεσμα ακόμη και σε θέματα με απότομες αλλαγές κίνησης. Μπορεί επίσης να αναγνωρίσει αυτόματα τα ανθρώπινα πρόσωπα και να εστιάσει στα μάτια, διευκολύνοντας τον χρήστη σε πιο απλές ή γρήγορες λήψεις καθώς δεν χρειάζεται καμιά απολύτως παρέμβαση. Το ISO έχει ανώτατο όριο 32000 για βίντεο και 102400 για φωτογραφίες, πράγμα που σημαίνει αψεγάδιαστες φωτογραφίες σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού σε συνεργασία με τον επεξεργαστή εικόνας BIONZ X που εγγυάται διατήρηση υφών και λεπτομερειών. Για πιο δημιουργικές λήψεις, υποστηρίζεται εγγραφή σε αργή και γρήγορη κίνηση σε ανάλυση Full HD – πρωτόγνωρη ελευθερία με σταθερά υψηλή ποιότητα. Δεδομένου πως μπορείς να προσθέσεις αξεσουάρ που θα σε βοηθήσουν να ανταπεξέλθεις σε κάθε συνθήκη, η Sony α6400 μπορεί να αποδειχθεί ο μεγαλύτερός σου σύμμαχος στη φωτογραφία.

Μια διαχρονική αξία

Ένα όνομα, μια ιστορία, αμέτρητες φωτογραφίες και αξέχαστες στιγμές. Η λέξη “Polaroid” συχνά αντικαθιστά τον όρο «στιγμιαίες φωτογραφίες» για πολλούς κι όχι άδικα. Έχοντας δεκαετίες παράδοσης, η εταιρεία είναι υπεύθυνη για μερικές από τις πιο δημοφιλείς κι αναγνωρίσιμες φωτογραφικές μηχανές στην ιστορία, οι οποίες δευτερόλεπτα μετά το «κλικ» έβγαζαν το φωτογραφικό χαρτί και λίγες στιγμές αργότερα η εικόνα σχηματιζόταν επάνω του. Με την Polaroid Now, δύο εντελώς διαφορετικές εποχές ενώνονται, καθώς η βασική λειτουργία στιγμιαίας εκτύπωσης μιας φωτογραφίας συνδυάζεται με μοντέρνες τεχνολογίες που κάνουν τη διαδικασία ευκολότερη για τον χρήστη.

Καταρχάς, η αλλαγή φιλμ παραμένει εξαιρετικά εύκολη υπόθεση, καθώς το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να κουμπώσεις τη νέα κασέτα χαρτιού στη θέση της παλιάς και είσαι έτοιμος. Έπειτα, η επαναφορτιζόμενη μπαταρία που ενσωματώνεται εγγυάται πολλές λήψεις προτού χρειαστεί φόρτιση. Τέλος, διαθέτει σύστημα εστίασης δύο σταθερών ζωνών και επιλογή μεταξύ δύο φακών για κοντινές ή μακρινές λήψεις, ώστε με ελάχιστη προσπάθεια να προσαρμόσεις στα «θέλω» σου όσα βλέπει η Polaroid σου. Αν είσαι έμπειρος στο κομμάτι της αναλογικής φωτογραφίας, τότε η λειτουργία διπλής έκθεσης θα σε αφήσει να ξεδιπλώσεις το ταλέντο σου, απαθανατίζοντας το ίδιο κάδρο με ελάχιστη χρονική διαφορά κι έπειτα εκτυπώνοντας και τις δύο λήψεις στο ίδιο χαρτί. Το αποτέλεσμα; Απόκοσμες, καλλιτεχνικές και δραματικές φωτογραφίες με μικρή προσπάθεια. Για τους «ρομαντικούς» και όσους θέλουν άμεσα χειροπιαστά αποτελέσματα με κάθε λήψη, η Polaroid Now είναι μια έξυπνη λύση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter