Απεργία: Ηχηρό «όχι» στο νομοσχέδιο έκτρωμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη – «Δεν θα γίνουμε σύγχρονοι σκλάβοι» (Videos & photos)

Απεργία: Ηχηρό «όχι» στο νομοσχέδιο έκτρωμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη – «Δεν θα γίνουμε σύγχρονοι σκλάβοι» (Videos & photos)

Κύμα οργής για το εργασιακό νομοσχέδιο έκτρωμα που έφερε σήμερα Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου στην Ολομέλεια της Βουλής για συζήτηση και ψήφιση η κυβέρνηση Μητσοτάκη και το εισηγείται ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Άδωνης Γεωργιάδης με χιλιάδες διαδηλωτές να βγαίνουν στους δρόμους της Αθήνας, Θεσσαλονίκης και άλλων πόλεων της χώρας, θέλοντας να στέλνουν βροντερό μήνυμα κατά του αντεργατικού νομοσχεδίου.

Φωνάζοντας «Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας», αλλά και «Δεν θα γίνουμε σύγχρονοι σκλάβοι» συνδικαλιστικές οργανώσεις, εργαζόμενοι σχεδόν όλων των κλάδων, αλλά και κόμματα της κοινοβουλευτικής και εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς συμμετείχαν στις απεργιακές κινητοποιήσεις, ζητώντας την απόσυρση του αντεργατικού νομοσχεδίου.

Χιλιάδες πολίτες απαίτησαν δουλειά με δικαιώματα, συλλογικές συμβάσεις εργασίες κι αυξήσεις μισθών.

Στην Αθήνα μαζική ήταν και η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα, με τους πολίτες να ξεσηκώνονται για το νομοσχέδιο έκτρωμα της κυβέρνηση Μητσοτάκη και να κατεβαίνουν στους δρόμους για να πουν ηχηρό «όχι», παρά τη δυσκολία μετακίνησης στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που επίσης συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία.


Δυναμικό παρών έδωσαν και οι εποχικοί πυροσβέστες οι οποίοι συμμετέχοντας στη μεγάλη πορεία στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο Γεωργιάδη-Μητσοτάκη, διεκδίκησαν για άλλη μια φορά τη μονιμοποίησή τους.

Στην πλατεία Κλαυθμώνος έγινε η συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ, καθώς και πρωτοβάθμιων σωματείων φωνάζοντας πως «Το 8ωρο ήταν και θα είναι κατάκτηση των εργατών», ενώ βροντερή ήταν και η παρουσία των εκπαιδευτικών, υγειονομικών και εργαζομένων την τοπικής αυτοδοίκησης.

Μιλώντας εκ μέρους της ΑΔΕΔΥ, ο Δ. Μπράτης τόνισε ότι το νομοσχέδιο Γεωργιάδη «καταργεί το 8ωρο, διαλύει τον εργασιακό χρόνο των εργαζομένων καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις, καταργεί επί της ουσίας την πενθήμερη εργασία και ταυτόχρονα ποινικοποιεί ακόμη περισσότερο το δικαίωμά μας στην απεργία. Είναι ένα νομοσχέδιο αντεργατικό που έρχεται ως συνέχεια του νόμου Χατζηδάκη, ένας νόμος που το συνδικαλιστικό κίνημα ζητά να καταργηθεί … Σήμερα ουσιαστικά η κυβέρνηση νομοθετεί ακόμη περισσότερο τιμωρητικές διατάξεις για το δικαίωμα στην απεργία που κατοχυρώνεται από το άρθρο 23 του Συντάγματος».

Διαβάστε σχετικά: Απεργία: Ξεσηκωμός για το αντεργατικό έκτρωμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη – Τι ισχύει για τα Μέσα Μεταφοράς

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter