Από την Τρίτη του Πάσχα θα αποδοθεί το επίδομα καυσίμων

Από την Τρίτη του Πάσχα θα αποδοθεί το επίδομα καυσίμων

Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα προκειμένου να υποστηρίξει ουσιαστικά το κυβερνητικό αφήγημα σχετικά με τις τιμές – ηλεκτροσοκ στην ενέργεια.

Υπερασπιζόμενη τις εξαγγελίες και τις θέσεις του πρωθυπουργού, η ίδια υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση εξετάζει εναλλακτικά δεδομένα ενώ ταυτόχρονα προετοιμάζεται για το χειρότερο σενάριο σε ό,τι αφορά την ενεργειακή επάρκεια της χώρας.

Επανέλαβε τις προθέσεις του ΔΕΣΦΑ για προσθήκη πλωτής δεξαμενής αποθήκευσης, που σημαίνει ότι εκτός από κόμβο μεταφοράς θα μετατρέψει την περιοχή και σε κόμβο αποθήκευσης.

Όσον αφορά την χαρακτηριστική καθυστέρηση της απόδοσης του επιδόματος καυσίμων ανέφερε θα γίνει από την Τρίτη του Πάσχα και αφορά 3 εκατ. δικαιούχους (60 λίτρα το μήνα) με οικογενειακά εισοδήματα μέχρι 30.000 ευρώ.

Η πλατφόρμα για αιτήσεις στο gov.gr επρόκειτο να ανοίξει πριν το Πάσχα, ωστόσο, ήδη έχουν σημειωθεί καθυστερήσεις, που πάνε για πιο μετά την έκτακτη ενίσχυση για καύσιμα.

Επιπλέον η κ. Πελώνη ανέφερε ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο για την απορρόφηση του μεγαλύτερου μέρους των αυξήσεων στις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας και εξετάζει διάφορες επιλογές με στόχο να καμφθούν οι επιπτώσεις της ακρίβειας.

Σχετικά με την συγκράτηση των τιμών στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, η κ. Πελώνη ανέφερε ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο για την απορρόφηση του μεγαλύτερου μέρους των αυξήσεων στις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας και εξετάζει διάφορες επιλογές.

Η κυρία Πελώνη ωστόσο παρέλειψε να αναφερθεί στην περίπτωση των μεγάλων οικονομικών παραγόντων που μεσουρανούν εν μέσω της ενεργειακής κρίσης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter