Αποκάλυψη: Όλες οι μπίζνες του Διαματάρη με τα πανάκριβα ακίνητα στη Νέα Υόρκη (έγγραφα)

Αποκάλυψη: Όλες οι μπίζνες του Διαματάρη με τα πανάκριβα ακίνητα στη Νέα Υόρκη (έγγραφα)

Εκτός από fake άριστος με μεταπτυχιακό που ποτέ δεν απέκτησε από το Columbia, εκτός από την ξεκάθαρη παραβίαση Συντάγματος και νόμων για το ασυμβίβαστο, ο Αντώνης Διαματάρης που παραιτήθηκε μετά το σάλο των τελευταίων ημερών που δημιούργησαν και οι αποκαλύψεις του Documento, διετέλεσε στη Νέα Υόρκη και δαιμόνιος κτηματομεσίτης.

Το Documentonews.gr αποκαλύπτει σήμερα και με επίσημα έγγραφα τις κτηματομεσιτικές μπίζνες του τέως πλέον υφυπουργού Εξωτερικών με πανάκριβα ακίνητα στη Νέα Υόρκη. Οι… δουλειές έγιναν μέσω εταιρείας στην οποία παρέμενε αντισυνταγματικά μέχρι και σήμερα Διευθύνων Σύμβουλος ο εκλεκτός του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μπίζνες και… «Εθνικός Κήρυκας»

Στις 3 Ιανουαρίου του 1983 ιδρύεται η εταιρεία Diamataris Properties Ltd. με έδρα στην κομητεία Κουίνς του Λονγκ Άιλαντ στη Νέα Υόρκη. Διευθύνων Σύμβουλος τοποθετείται ο ήδη εκδότης της ομογενειακής εφημερίδας «Εθνικός Κήρυκας», Αντώνης Διαματάρης. Εμφανίζεται να έχει αγοράσει το 100% της εφημερίδας το 1979.

Διαβάστε επίσης: Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Αντώνης Διαματάρης – Πρώτη προσωπική και πολιτική ήττα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Μέχρι και χθες, 4 Δεκεμβρίου, ο τέως υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον απόδημο ελληνισμό, εμφανίζεται να είναι CEO Diamataris Properties Ltd. παρά το ασυμβίβαστο που ορίζει ξεκάθαρα το Σύνταγμα αλλά και ο περιβόητος νόμος για το “επιτελικό κράτος” της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Το 1982, έναν χρόνο δηλαδή πριν από την ίδρυση της παραπάνω εταιρείας, ο «Εθνικός Κήρυξ», όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του, μετακομίζει από το Μανχάταν σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στο Λονγκ Άιλαντ Σίτι (Long Island City – LIC). Η συγκεκριμένη κίνηση παρουσιάζεται φυσικά ως ένα τεράστιο κατόρθωμα. Δεν ήταν και λίγο άλλωστε ένας άσημος εκδότης, τρία μόλις χρόνια μετά την ανάληψη της ηγεσίας στην εφημερίδα να την μετακομίζει σε ιδιόκτητη έδρα. Πώς ακριβώς βέβαια η εταιρεία μετακόμισε σε ακίνητα που φαίνεται να αγοράστηκαν σχεδόν έναν χρόνο μετά είναι ένα από τα ερωτήματα που προκύπτουν.

Διαβάστε επίσης: Το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του Hot Doc το 2013 για τον Φιλιππάκο του Διαματάρη

Σύμφωνα με επίσημα αρχεία του μητρώου της Νέας Υόρκης που αποκαλύπτουμε και με έγγραφα, το 1983 αγοράζονται με δάνειο από την Diamataris Properties Ltd ακίνητα στο οικοδομικό τετράγωνο 415 στο Κουίνς του Λονγκ Αϊλαντ. Πρόκειται για τα lot 11,19,23,35. Αγοράζονται με στεγαστικό δάνειο ύψους 412.500 δολάρια που έλαβε τον Μάρτιο του 1983 από την Atlantic Bank της Νέας Υόρκης η εταιρεία με υπογραφή του προέδρου της, Αντώνη Διαματάρη. 

Εν τω μεταξύ, η Atlantic Bank έχει μέχρι και σήμερα διαφημιστικές καταχωρήσεις στην εφημερίδα του Διαματάρη. Πρόκειται για τράπεζα που ήταν επί πολλά χρόνια θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας στη Νέα Υόρκη.

Όπως προκύπτει απ’ τα έγγραφα που έχει στην κατοχή του το documentonews.gr, η εταιρεία του Διαματάρη παίρνει και άλλα στεγαστικά δάνεια. Στις 24 Οκτωβρίου του 1984 παίρνει δάνειο 175.000 δολαρίων ξανά από την Atlantic Bank το οποίο προστίθεται στην υφιστάμενη δανειοδότηση. Και εδώ υπογράφει ο Αντώνης Διαματάρης ως πρόεδρος της εταιρείας.

Και η δανειοδότηση συνεχίζεται. Στις 24 Νοεμβρίου του 1987, συνάπτει δάνειο με την CrossLand Savings, FSB (Federal Stock Saving bank) για τα lot 11,19,23,35 ύψους 137.883 δολάρια. Δείτε το σχετικό έγγραφο κάτω.

Τα γραφεία της εφημερίδας «Εθνικός Κήρυκας» στεγάστηκαν στο block 415, lot 11, το οποίο εμφανίζεται και ως έδρα της Diamataris Properties Ltd. Όλες οι αγοραπωλησίες δείχνουν να γίνονται με όχημα την ομογενειακή εφημερίδα. Και ένας νέος ηλικιακά εκδότης να λαμβάνει σημαντικά ποσά σε στεγαστικά δάνεια.

Αγοραπωλησίες εκατομμυρίων δολαρίων

Δυο δεκαετίες και κάτι αργότερα, το 2005 συγκεκριμένα, ο «Εθνικός Κήρυκας» μεταφέρεται σχεδόν ένα χιλιόμετρο μακριά απ΄την προηγούμενη έδρα του. Εγκαθίσταται στις σημερινές του ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στο Λονγκ Αϊλαντ, στη διεύθυνση 37-10 30th Street, Long Island City.

Το συμβόλαιο για την πώληση του ακινήτου από την εταιρεία LIC Realty LLC στην εταιρεία Diamataris Properties Ltd συντάχθηκε στις 28.4.2005 ενώ η πώληση-μεταβίβαση έγινε στις 15/7/2005. Το αντίτιμο ανήλθε στα 3.135.000 δολάρια. Για την LIC Realty LLC υπογράφει ο Σπυρίδων Κοκκώσης (πιθανώς πρόκειται για τον γνωστό Ελληνοαμερικανό επιχειρηματία). Για την Diamataris Properties Ltd υπογράφει ως πρόεδρος ο Αντ. Διαματάρης.

Προτού γίνει η αγορά και συγκεκριμένα στις 25/9/2003 η Diamataris Properties πούλησε αντί 775.000 δολαρίων στην εταιρεία με το περίεργο όνομα “41-26 27th Street LLC” το ακίνητο (lot 35) που βρίσκεται στο Block 415 στο Κουίνς. Το συμβόλαιο είχε υπογραφεί στις 31/7/2003. Εδώ, ως εκπρόσωπος της εταιρείας ακινήτων εμφανίζεται η αδερφή του παραιτηθέντος υφυπουργού, Βικτωρία Διαματάρη.


Στις 6/4/2005 η εταιρεία του Διαματάρη πουλάει τα ακίνητα που είχε στην κυριότητά της (Block 415 lot 11,19,23) στην εταιρεία NCF Equities LLC. Το ποσό που κατέβαλε η δεύτερη στην πρώτη ανήλθε στα 10.800.000 δολάρια. 

Αργότερα οι δυο εταιρείες ενεπλάκησαν σε δικαστική περιπέτεια για την εν λόγω συναλλαγή. Προέκυψαν ορισμένα, όπως αναφέρεται στο δικαστικό έγγραφο που έχει στην κατοχή του το documentonews.gr, διαδικαστικά και πρακτικά ζητήματα από τη μεριά της εταιρείας του Αντώνη Διαματάρη.

Το θέμα με τις αγοραπωλησίες ακινήτων είχαμε αναδείξει στο φύλλο της 24ης Νοεμβρίου της εφημερίδας μας ενώ σήμερα, αναφορά σ΄αυτές ακριβώς τις αποκαλύψεις αλλά και στο ασυμβίβαστο του Διαματάρη έκανε και η Εφημερίδα των Συντακτών. Την απροκάλυπτη παραβίαση του Συντάγματος είχαμε αποκαλύψει ήδη από την Κυριακή 27 Οκτωβρίου ενώ στο δημοσίευμα της 24ης Νοεμβρίου αποκαλύψαμε τη δεύτερη εταιρεία στην οποία παρέμενε αντισυνταγματικά CEO ο Διαματάρης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter