Αποκάλυψη Τραμπ: Παίρνω ένα χάπι υδροξυχλωροκίνης εδώ και μερικές ημέρες

Αποκάλυψη Τραμπ: Παίρνω ένα χάπι υδροξυχλωροκίνης εδώ και μερικές ημέρες

Στην αποκάλυψη πως εδώ και μιάμιση εβδομάδα λαμβάνει το αμφιλεγόμενο φάρμακο υδροξυχλωροκίνη το οποίο ο ίδιος προωθούσε αρχικά ως θεραπεία κατά του κορονοϊού, προχώρησε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο. 

Πρόκειται για ένα φάρμακο εγκεκριμένο για τη θεραπεία της ελονοσίας, του λύκου και της ρευματοειδούς αρθρίτιδας το οποίο όμως ο Ντόναλντ Τραμπ λαμβάνει για την προστασία από τον κορονοϊό. 

«Ναι παίρνω υδροχλωροκίνη εδώ και καιρό γιατροί το παίρνουν, άρρωστοι το παίρνουν, νοσοκόμοι το παίρνουν, μέχρι στιγμής είμαι μια χαρά» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ωστόσο, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έχει προειδοποιήσει από τον Απρίλιο ότι το φάρμακο δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, επειδή θα μπορούσε να προκαλέσει αρρυθμίες και άλλα καρδιακά προβλήματα.

Επίσης, το φάρμακο δεν έχει εγκριθεί ως θεραπεία για την Covid-19 και ο Τραμπ δεν έχει διαγνωστεί με κορονοϊό. 

Η αποκάλυψη αυτή από τον Ντόναλντ Τραμπ έγινε στη σκιά της καταγγελίας στο Κογκρέσο του πρώην διευθυντή της ομοσπονδιακής υπηρεσίας των ΗΠΑ για τα εμβόλια, Ρικ Μπράιτ, ότι υπήρχαν εσωτερικές πιέσεις προκειμένου να χαρακτηριστεί η συγκεκριμένη ουσία ως αποτελεσματική θεραπεία για τον κορονοϊό.

Λίγη ώρα μετά τις δηλώσεις Τραμπ ο γιατρός του Σον Κόνλεϊ έδωσε στη δημοσιότητα επιστολή στην οποία αναφέρει ότι «μετά από πολλές συζητήσεις» με τον πρόεδρο των ΗΠΑ «για τα υπέρ και κατά της χρήσης υδροξυχλωροκίνης, καταλήξαμε ότι τα πιθανά κέρδη για τη θεραπεία ξεπερνούν τους σχετικούς κινδύνους». Πολλοί ήταν, ωστόσο, αυτοί – ιδίως μέσω Twitter – που παρατήρησαν ότι από την επιστολή του Κόνλεϊ δεν προκύπτει ότι συνταγογράφησε το φάρμακο στον Τραμπ.

Υπενθυμίζεται πως ο Τραμπ έχει υποστηρίξει στο παρελθόν πως η χρήση ενέσεων με απολυμαντικό και η έκθεση ασθενών σε ηλιακή υπεριώδη ακτινοβολία, θα μπορούσε να αποτελεί λύση για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Έκτοτε υπήρχε μια αύξηση των δηλητηριάσεων με απολυμαντικά. 

Κατά ΠΟΥ

Παράλληλα, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε και πάλι τα βελη του κατά του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας απειλώντς αργά το βράδυ της Δευτέρας ότι θα βάλει τέλος επ’ αόριστον στη χρηματοδότηση που χορηγούν οι ΗΠΑ στον Οργανισμό και θα επανεξετάσει το εάν η χώρα του θα παραμείνει μέλος του ή όχι μέσα σε τριάντα ημέρες εάν δεν υπάρξουν σαρωτικές αλλαγές σε αυτή την υπηρεσία του ΟΗΕ.

«Εάν ο ΠΟΥ δεν δεσμευθεί σε μείζονες ουσιαστικές βελτιώσεις εντός των επόμενων 30 ημερών, θα καταστήσω την προσωρινή αναστολή της χρηματοδότησης των Ηνωμένων Πολιτειών [της Αμερικής] προς τον ΠΟΫ μόνιμη και θα επανεξετάσω το εάν θα παραμείνουμε μέλος του οργανισμού», διεμήνυσε ο ένοικος του Λευκού Οίκου στην τελευταία παράγραφο τετρασέλιδης επιστολής που απηύθυνε στον επικεφαλής του ΠΟΫ, τον πρώην υπουργό Υγείας της Αιθιοπίας Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεέσους. Μεταφόρτωσε φωτογραφίες αυτής της επιστολής στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

«Είναι καθαρό ότι τα επανειλημμένα σφάλματα από τη δική σας πλευρά και από πλευράς του οργανισμού σας στην αντίδραση στην πανδημία κόστισαν πάρα πολύ ακριβά στον κόσμο. Ο μόνος δρόμος μπροστά για τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας είναι να δείξει πως διατηρεί την ανεξαρτησία του έναντι της Κίνας», αναφέρει ο Τραμπ στην επιστολή του.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter