Αποκατάσταση όλων των συντάξεων

Αποκατάσταση όλων των συντάξεων

Η νέα απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που δικαιώνει προσφυγές δικαστικών θα πρέπει να τύχει της πλήρους υποστήριξης εργαζομένων και συνταξιούχων καθόσον επαναφέρει το θέμα των παράνομων περικοπών στις συντάξεις αλλά και της μη συμμόρφωσης των κυβερνήσεων με τις αποφάσεις του ΣτΕ. Ανοίγει νέους δρόμους για πραγματικές, δίκαιες αυξήσεις όλων των συντάξεων, τόσο των σημερινών όσο και των αυριανών.

Η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν κάνει τίποτε παραπάνω και δεν μεροληπτεί υπέρ των δικαστικών όπως ισχυρίζεται η πλευρά της κυβέρνησης.

Αντίθετα, (α) επαναφέρει το θέμα των παράνομων περικοπών, ευθυγραμμίζεται πλήρως με τις απόφαση του ΣτΕ του 2015 και δικαιώνει ξανά προσφυγές των συνταξιούχων για κάτι που δεν συμμορφώθηκαν οι έως τώρα κυβερνήσεις,

(β) ουσιαστικά παρακάμπτει (καταργεί) τον ν. 4670/20 (Βρούτση) και επαναφέρει τις συντάξεις τους στα επίπεδα προ του 2012, (γ) αφήνει σαφή μηνύματα στις συνδικαλιστικές οργανώσεις, εργαζομένων και συνταξιούχων, να πράξουν το ίδιο για να ακυρωθούν και τυπικά οι συντελεστές (ποσοστά αναπλήρωσης) του νόμου 4670/20 (Βρούτση), να αποκατασταθεί η έννομη τάξη και να επανέλθουν όλες οι συντάξεις στα επίπεδα προ του 2012.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter