Αποκλειστική συνέντευξη με τον Χάρβεϊ Χάκερ, τον «πατέρα» της κόκκινης γροθιάς. Στο Docville, εκτάκτως το Σάββατο με το Documento

Αποκλειστική συνέντευξη με τον Χάρβεϊ Χάκερ, τον «πατέρα» της κόκκινης γροθιάς. Στο Docville, εκτάκτως το Σάββατο με το Documento

Ο Χάρβεϊ Χάκερ, ο σχεδιαστής της κόκκινης γροθιάς, του συμβόλου της απεργίας του Χάρβαρντ στα τέλη των 60s, μιλάει στη Μαρίνα Αγγελάκη με αφορμή την έκθεση «Ανοιξιάτικοι χείμαρροι. Αφίσες από την απεργία στο Χάρβαρντ» που πραγματοποιείται στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Θεσσαλονίκης.

Ο θεατρικός σκηνοθέτης Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος δίνει συνέντευξη στην Αφροδίτη Ερμίδη με αφορμή την παράσταση «Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα» που μετά τη μεγάλη επιτυχία της στο Λονδίνο ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Ο Ανδρέας Χατζηπατέρας, σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ «Ο Τελευταίος Παρτιζάνος» αναφέρει στον Κωνσταντίνο Καϊμάκη τους λόγους για τους οποίους επέλεξε να μιλήσει κινηματογραφικά για τη ζωή και το έργο του Μανώλη Γλέζου.

Η ηθοποιός Τάνια Παλαιολόγου σε συνέντευξη της στην Ηλέκτρα Ζαργάνη αναφέρει τις λεπτομέρειες της παράστασης «Ανεπίδεκτη Διόρθωσις» η οποία φωτίζει την ιστορία της δολοφονημένης δημοσιογράφου Άννας Πολιτκόφσκαγια.

Από τους πιο έμπειρους πολυοργανίστες της ελληνικής σκηνής ο Δημήτρης Μυστακίδης δίνει στη συνέντευξη του στη Μαρίνα Αγγελάκη το στίγμα της λαϊκής μουσικής παράδοσης μας καθώς και τις πηγές από όπου αντλεί τη θεματολογία του.

Το 59ο φεστιβάλ κινηματογράφου Θεσσαλονίκης είναι προ των πυλών και ο Κωνσταντίνος Καϊμάκης σημειώνει τα σημαντικότερα events της φετινής διοργάνωσης.

Μια συζήτηση του ιστορικού Ιάσονα Χανδρινού με τους Παναγιώτη Φρούντζο και Θανάση Καραμπάτσο για τις ευρωπαϊκές πόλεις στον δεύτερο μεγάλο πόλεμο με αφορμή το νέο του βιβλίο με τίτλο «Πόλεις σε πόλεμο, 1939-45. Ευρωπαϊκά αστικά κέντρα υπό γερμανική κατοχή».

Γιορτή για το λαϊκό τραγούδι διοργανώνεται από τις εκδόσεις Μετρονόμος, με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Αλτή «Λαϊκά πορτρέτα ΙΙ – Μεγάλοι σολίστες του μπουζουκιού από τη δεκατία του ΄50», το οποίο αναφέρεται στον Γιάννη Σταματίου – Σπόρο και τον Μανώλη Χιώτη. Στο ρεπορτάζ η Εμυ Ντούρου.

Πέθανε ο Νορβηγός σαμποτέρ Γιόακιμ Ρόνενμπεργκ που κατέστρεψε τα όνειρα του Χίτλερ για ατομική βόμβα. Στο κείμενο του ο Αρτέμης Ψαρομήλιγκος αναφέρεται στην ιστορία του τελευταίου ήρωα του Τέλεμαρκ.

Εδώ και 106 χρόνια η οικογένεια Κτιστάκη προσφέρει στιγμές γευστικής ηδονής με τους παραδοσιακούς λουκουμάδες της. Στο απολαυστικό – έστω και χωρίς μέλι- ρεπορτάζ η Αφροδίτη Ερμίδη.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter