Απόρρητη για τον Μαρινάκη η επικοινωνία Μητσοτάκη-Μπλίνκεν για Μέση Ανατολή

Απόρρητη για τον Μαρινάκη η επικοινωνία Μητσοτάκη-Μπλίνκεν για Μέση Ανατολή

Την άρνηση του κυβερνητικού εκπροσώπου συνάντησαν τα ερωτήματα του documentonews.gr αναφορικά με τη χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν για την εντεινόμενη κρίση στη Μέση Ανατολή, που παραπέμπει στις λιτές ανακοινώσεις του Μεγάρου Μαξίμου, αντί να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα που προκύπτουν από την ήδη αυξανόμενη αμερικανική κινητικότητα εντός επικρατείας.

«Να μείνουμε στις ανακοινώσεις» ζήτησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση πολιτικών συντακτών, στην προσπάθειά του να αποφύγει το ερώτημα του documentonews.gr για το περιεχόμενο της τηλεφωνικής επικοινωνίας του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, και για τα όσα συζήτησαν αναφορικά με την κρίση στη Μέση Ανατολή.

«Ο Πρωθυπουργός συνομίλησε με τον Αμερικανό Υπουργό Εξωτερικών, τον κύριο Μπλίνκεν. Ζήτησαν κάτι οι Αμερικανοί καινούργιο, υπήρξε κάποια συζήτηση με οποιοδήποτε αίτημα των Αμερικανών προς την χώρα μας, για την κρίση στη Μέση Ανατολή; Υπάρχει κάποιο άλλο τέτοιο αίτημα, κάποια άλλη βάση ή κάποια στρατιωτική συνδρομή ή οτιδήποτε τέτοιο;» ρωτήσαμε τον Παύλο Μαρινάκη, επισημαίνοντας το γεγονός πως μόλις πριν από δύο εβδομάδες, η κυβέρνηση επιβεβαίωσε την αυξημένη στρατιωτική κινητικότητα των ΗΠΑ στη χώρα μας, και συγκεκριμένα στην 112 Πτέρυγα Μάχης της Ελευσίνας.

Υπενθυμίζεται πως με το ίδιο δίχτυ σιωπής επιχείρησε στα τέλη Οκτωβρίου να περιβάλλει την αμερικανική παρουσία στο στρατόπεδο της Ελευσίνας, την ώρα μάλιστα που το ρεπορτάζ κατέγραφε ανησυχητικές εξελίξεις. Συγκεκριμένα, πληροφορίες του Documento, που δημοσιεύθηκαν στο φύλλο της Κυριακής 22 Οκτωβρίου μέσα από το ΓΕΕΘΑ αναφέρουν ότι στο στρατόπεδο της Ελευσίνας πρόκειται να μεταβούν και να σταθμεύσουν πάνω από 400 στρατιωτικοί και τουλάχιστον δώδεκα αεροσκάφη. Ανάμεσα σε αυτά, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρχουν AC-130 (οπλισμένη έκδοση των C-130) αλλά και C-17, τα οποία είναι επίσης μεταφορικά αεροσκάφη με πολύ μεγαλύτερη χωρητικότητα από τα C-130. Επίσης, ανάμεσα στα αεροσκάφη που θα σταθμεύσουν στην Ελευσίνα προβλέπεται να υπάρχει και ένας αριθμός CV-22 Osprey, ελικοφόρων αεροσκαφών με μεταβλητό έλικα, τα οποία μπορούν να απογειώνονται κάθετα από το έδαφος.

Δείτε επίσης: Το Μαξίμου επιβεβαιώνει την πολεμική εμπλοκή της Ελλάδας στη Μ. Ανατολή – Σιγή ιχθύος για την αποστολή της φρεγάτας

Τότε, ο εκπρόσωπος αρκέστηκε να «διορθώσει» τα ρεπορτάζ πως «τα C130 που γράφτηκε είναι μεταγωγικά αεροσκάφη, και όχι μαχητικά» και πως «δεν έχει μετατραπεί σε αμερικανική βάση όπως γράφτηκε η 112 Πτέρυγα Μάχης», δίνοντας όμως στη συνέχεια ένα εξόχως ανατριχιαστικό για τους ελληνικούς σχεδιασμούς στίγμα. «Είναι γνωστό σε ποια συμμαχία ανήκει η χώρα μας και ποια είναι η σαφής μας θέση για τις εξελίξεις, και διατυπώνονται και από τον πρωθυπουργό και από τους αρμόδιους υπουργούς, και νομίζω είναι μια συνεπής και διαχρονική στάση», αφήνοντας επί της ουσίας ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο.

«Δεν υπάρχει κάτι περισσότερο από αυτό το οποίο ανακοινώθηκε, ούτε έχω κάτι περισσότερο να σας ανακοινώσω, ούτε έχει προκύψει κάτι περισσότερο από αυτήν την επικοινωνία. Ό,τι ανακοινώθηκε, σε αυτό μένω και αυτό ισχύει» ήταν η λιτή απάντηση του εκπροσώπου του Μεγάρου Μαξίμου, με το μόνο σίγουρο εξ αυτής να είναι η απόφαση της κυβέρνησης να μην δώσει περαιτέρω πληροφόρηση σε δημοσιογράφους και πολίτες.

Σημειώνεται πως στις σχετικές ανακοινώσεις που παραπέμπει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, γίνεται ειδική αναφορά στην «αυξανόμενη ανησυχία» του Κυριάκου Μητσοτάκη για την προστασία των αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς και πως «είναι αναγκαίο να υπάρξουν ανθρωπιστικές παύσεις και συνεχής ροή αναγκαίας ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Λωρίδα της Γάζας».

Σε περίοπτη θέση στην ανακοίνωση πάντως υπογραμμίζεται πως «ο πρωθυπουργός επανέλαβε τη θέση της Ελλάδας για την καταδίκη της τρομοκρατίας της Χαμάς και το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα», παρά το γεγονός πως από την 7η Οκτωβρίου έχει περάσει πλέον ένας μήνας και οι ισραηλινές επιδρομές έχουν ήδη ως αποτέλεσμα 10.000 νεκρούς, μεταξύ των οποίων τουλάχιστον 4.000 παιδιά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter