Το Μαξίμου επιβεβαιώνει την πολεμική εμπλοκή της Ελλάδας στη Μ. Ανατολή – Σιγή ιχθύος για την αποστολή της φρεγάτας

Το Μαξίμου επιβεβαιώνει την πολεμική εμπλοκή της Ελλάδας στη Μ. Ανατολή – Σιγή ιχθύος για την αποστολή της φρεγάτας

Ένα ανατριχιαστικά τρομακτικό δίχτυ σιωπής επιχειρεί να ρίξει πάνω από τη στρατιωτική κινητοποίηση αεροπορικών και στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ στην 112 Πτέρυγα Μάχης της Ελευσίνας το Μέγαρο Μαξίμου, και την ώρα που μετατρέπεται σε «νέα Σούδα» αρνείται να δώσει απαντήσεις στα δημοσιογραφικά ερωτήματα που του θέτει το documentonews.gr και άλλα ΜΜΕ.

Επιβεβαίωση στις πληροφορίες πως εκτός από τις βάσεις της Σούδας και της Αλεξανδρούπολης που ήδη λειτουργούν ως αμερικανικοί επιχειρησιακοί σταθμοί, οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν και το στρατόπεδο της Ελευσίνας και της 112 Πτέρυγας Μάχης προσέφερε μέσω της απάντησής του στα ερωτήματα του documentonews.gr ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επικαλούμενος όμως το γεγονός πως… «είναι γνωστό σε ποια συμμαχία ανήκει η χώρα μας» για να μην δώσει εξηγήσεις και ενημέρωση στους πολίτες για την βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο.

«Μάθαμε ότι στην Ελευσίνα στήνεται μία νέα Σούδα, με στάθμευση μεγάλων στρατιωτικών αμερικανικών αεροσκαφών και εκατοντάδες στρατιωτικούς. Σας απασχολεί η μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο μέσω της εξέλιξης αυτής στην πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2023; Προβλέπεται να δοθούν και άλλες αεροπορικές βάσεις στους αμερικανούς;» ήταν η ερώτηση που έθεσε το documentonews.gr, που στο φύλλο της Κυριακής αποκάλυψε σχετικές πληροφορίες για την εξέλιξη.

Συγκεκριμένα, πληροφορίες του Documento, που δημοσιεύθηκαν στο φύλλο της Κυριακής 22 Οκτωβρίου μέσα από το ΓΕΕΘΑ αναφέρουν ότι στο στρατόπεδο της Ελευσίνας πρόκειται να μεταβούν και να σταθμεύσουν πάνω από 400 στρατιωτικοί και τουλάχιστον δώδεκα αεροσκάφη. Ανάμεσα σε αυτά, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρχουν AC-130 (οπλισμένη έκδοση των C-130) αλλά και C-17, τα οποία είναι επίσης μεταφορικά αεροσκάφη με πολύ μεγαλύτερη χωρητικότητα από τα C-130. Επίσης, ανάμεσα στα αεροσκάφη που θα σταθμεύσουν στην Ελευσίνα προβλέπεται να υπάρχει και ένας αριθμός CV-22 Osprey, ελικοφόρων αεροσκαφών με μεταβλητό έλικα, τα οποία μπορούν να απογειώνονται κάθετα από το έδαφος.

«Καταρχάς να πούμε σε απάντηση συνολικά έτσι, με αφορμή την ερώτησή σας, δημοσιευμάτων. Η επίσημη ενημέρωση που έχουμε είναι ότι ως προς τα C130 που γράφτηκε καταρχάς, ότι είναι μεταγωγικά αεροσκάφη, και όχι μαχητικά. Και επίσης δεν έχει μετατραπεί σε αμερικανική βάση όπως γράφτηκε η 112 Πτέρυγα Μάχης» υποστήριξε στην απάντησή του ο Παύλος Μαρινάκης, επιχειρώντας μάλλον να… διασκεδάσει τις εντυπώσεις. Στη συνέχεια δε, επί της ουσίας αρνήθηκε να παράσχει περαιτέρω πληροφορίες για την ανησυχητική εμπλοκή της χώρας στην εντεινόμενη κρίση.

«Είναι γνωστό σε ποια συμμαχία ανήκει η χώρα μας και ποια είναι η σαφής μας θέση για τις εξελίξεις, και διατυπώνονται και από τον πρωθυπουργό και από τους αρμόδιους υπουργούς, και νομίζω είναι μια συνεπής και διαχρονική στάση. Από εκεί και πέρα δεν μπορούμε να σχολιάσουμε, ούτε εγώ από τη θέση που βρίσκομαι επιχειρησιακά ζητήματα που σχετίζονται με συμμαχικές υποχρεώσεις μας» ανέφερε ακόμα, καταλήγοντας πως «ούτε λοιπόν μπορώ να σας πω κάτι περισσότερο, παρά μόνο αυτά τα οποία σας λέω σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση που έχω».

Σε άλλο σημείο δε, ανησυχητική ήταν και «σιωπή» που παρέθεσε σε ερώτημα για την ετοιμότητα της χώρας απέναντι στην αναμενόμενη χερσαία επέμβαση της Ισραήλ στη Γάζα.

«Έχει κάποιο σχεδιασμό για όταν το Ισραήλ προχωρήσει σε χερσαία επέμβαση στη Γάζα;» ήταν το ερώτημα που του τέθηκε, με τον εκπρόσωπο να ζητά… διευκρινίσεις: «Εννοείτε κάποιο σχεδιασμό ως προς τι;» ρώτησε τον δημοσιογράφο, ο οποίος του ζήτησε απαντήσεις και για το διπλωματικό κομμάτι «αλλά και πρακτικά».

«Εντάξει, ως προς το διπλωματικό κομμάτι, η χώρα μας έχει μια ξεκάθαρη θέση, μια ξεκάθαρη στάση, την έχει διατυπώσει ο πρωθυπουργός σε κάθε ευκαιρία, την επανέλαβα και εγώ σήμερα, και βέβαια παρακολουθούμε τις εξελίξεις και τις αξιολογούμε. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε υποθετικά, με βάση ενδεχόμενες μελλοντικές εξελίξεις» ήταν η απάντηση του Π. Μαρινάκη, που προκάλεσε ακόμα ένα ερώτημα για την βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο.

«Σε συνέχεια του ερωτήματος, επειδή κάνατε λόγο για τήρηση των συμμαχικών υποχρεώσεων της χώρας. Δεν σας προβληματίζει το ενδεχόμενο να υπάρξει μια κλιμάκωση στην περιοχή; Αυτή τη στιγμή οι ΗΠΑ μετακινούν στρατεύματα προς τη Μέση Ανατολή, ετοιμάζονται για το ενδεχόμενο μίας κλιμάκωσης της σύγκρουσης με εμπλοκή και του Ιράν. Δεν σας προβληματίζει τυχόν κλιμάκωση της κρίσης και οποιαδήποτε έστω έμμεση εμπλοκή της χώρας;» ήταν ένα ακόμα ερώτημα για τις ανησυχητικές εξελίξεις, που και πάλι έπεσε στην άρνηση του Μαξίμου να δώσει τις παραμικρές απαντήσεις.

«Νομίζω ότι δεν έχει νόημα αυτή τη στιγμή να μιλήσουμε υποθετικά και να πούμε πράγματα τα οποία αυτή τη στιγμή να μην έχουν την οποιαδήποτε βάση. Και ειδικά ως προς το επιχειρησιακό σκέλος, νομίζω ότι καθήκον και δικό μου είναι να μένω και στις επίσημες ενημερώσεις των αρμόδιων υπουργείων, για να μην υπάρχει οποιαδήποτε παρερμηνεία. Θα μείνω σε αυτό που είπα και πριν, ότι σίγουρα παρακολουθούμε και αξιολογούμε το σύνολο των εξελίξεων όπως έχουμε καθήκον» επανέλαβε ο εκπρόσωπος, που αξίζει να σημειωθεί πως δεν έδωσε την παραμικρή «εγγύηση» για την ασφάλεια της χώρας, παρότι τα ερωτήματα που του τέθηκαν ζητούσαν «κατ’ ελάχιστον» μία τέτοια δέσμευση.\

Διαβάστε επίσης: Ο Κυριάκος εμπλέκει την Ελλάδα στον πόλεμο

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter