Αποστομωτική απάντηση της δημοσιογράφου μετά το σπρώξιμο του Ράμα: Λυπάμαι που έγινα εγώ η είδηση και όχι η απάντηση

Αποστομωτική απάντηση της δημοσιογράφου μετά το σπρώξιμο του Ράμα: Λυπάμαι που έγινα εγώ η είδηση και όχι η απάντηση
Φωτογραφία από Video

Με ανάρτησή της στο Facebook η δημοσιογράφος Αμπρόζια Μέτα που απετέλεσε μόλις χθες στόχο του  Έντι Ράμα συναρτά την αντίδραση του Αλβανού πρωθυπουργού με την ερώτησή της που αφορά την επένδυση στην περιοχή του Σαζάν.

Ταυτόχρονα εκφράζει την ευγνωμοσύνη της προς όλες τις δημοσιογραφικές ενώσεις για την στήριξη σημειώνοντας πως η ενέργεια του πρωθυπουργού και η προσβλητική γλώσσα δεν την αγγίζει καθόλου. Προσθέτει πως δεν κάνει παζάρια με το επάγγελμά της και αναφέρει πως λυπάται που έγινε είδηση η ίδια και όχι η απάντηση του πρωθυπουργού Ράμα.

Διαβάστε επίσης: Σάλος στην Αλβανία: Ο Έντι Ράμα χτύπησε στο πρόσωπο γυναίκα δημοσιογράφο μπροστά στις κάμερες (Video)

Τι αναφέρει στην ανάρτησή της

Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, σήμερα είχα μια σύγκρουση με τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα, κατά τη διάρκεια μιας δήλωσης στα μέσα ενημέρωσης. Μετά από μια σειρά ερωτήσεων σχετικά με τις νέες επενδύσεις στο Σαζάν, το σύστημα που χρησιμοποιείται στο λιμάνι του Δυρραχίου και τα οφέλη που θα έχουν οι Αλβανοί από αυτές τις συμφωνίες, σε μια προσπάθεια να αποφύγει την απόδοση ευθυνών, ο πρωθυπουργός έκανε μια ποταπή και ντροπιαστική χειρονομία, σπρώχνοντάς με στο πρόσωπο και παραβιάζοντας κάθε ηθική. Πρόκειται για μια ενέργεια που δεν με πτοεί, καθώς η προσβλητική του γλώσσα δεν με αγγίζει καθόλου, γιατί έχω το θάρρος να του ζητήσω να λογοδοτήσει, καθώς ποτέ δεν παζαρεύω με το επάγγελμά μου και έχω μια πολύ ιερή αξιοπρέπεια.

Είμαι πολύ ευγνώμων για την ανταπόκριση όλων των δημοσιογραφικών ενώσεων, των συναδέλφων και όλων των άλλων ανθρώπων, που μου εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους, ώστε μια τόσο άσχημη και ταπεινή πράξη, που ο Ράμα την χαρακτηρίζει φιλικό χαιρετισμό, να μην μετατραπεί σε επικοινωνιακό ποσοστό πρωθυπουργού, καθώς οι ύβρεις, η αλαζονεία απέναντι στους δημοσιογράφους και τα γελοία μέτρα όπως ο σωφρονισμός έχουν γίνει πλέον συνηθισμένα. Ο Έντι Ράμα έχει συνειδητοποιήσει σήμερα περισσότερο από ποτέ, ότι κάνω τις ερωτήσεις μου ανεπηρέαστη από οποιονδήποτε, όπως πιστεύω ότι πρέπει να γίνονται προς το συμφέρον της κοινής γνώμης και της πατρίδας μου, την οποία νομίζει ότι μπορεί να μοιραστεί σαν οικογενειακή περιουσία, συγχωρώντας ολιγάρχες εγχώριους και ξένους- που σχετίζονται με αυτόν ή άλλους πολιτικούς, από τους οποίους μπορεί να επηρεαστεί η τύχη του.

Λυπάμαι πολύ που σήμερα κατέληξα να γίνω η είδηση και όχι τα ερωτήματα, για τα οποία αναζητούσα απεγνωσμένα απαντήσεις

Οι αντιδράσεις

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Αλβανών Δημοσιογράφων αναφέρει πως «η άρνηση και η αποφυγή του πρωθυπουργού για μια συγκεκριμένη απάντηση συνοδεύτηκε από εκφοβιστική γλώσσα και παραβίαση της δεοντολογίας, μέχρι και παραβίαση της σωματικής ακεραιότητας του δημοσιογράφου».

Από την πλευρά της η διεθνής οργάνωση υπεράσπισης και υποστήριξης γυναικών και ΛΟΑΤΚΙ+ δημοσιογράφων «Women Press Freedom», κατήγγειλε και αυτή την επιθετικότητα του αλβανού πρωθυπουργού, επισημαίνοντας ότι «είναι απαράδεκτο να σπρώχνεις μια δημοσιογράφο. Δεν είναι η πρώτη φορά που επιδεικνύει περιφρόνηση προς τον κριτικό Τύπο. Στεκόμαστε στο πλευρό της Μέτα και απαιτούμε από τον Ράμα να ζητήσει συγγνώμη και να αντιμετωπίσει τους δημοσιογράφους με σεβασμό».

Διαβάστε επίσης:

Γαλλία: Το πουλέν της Λεπέν

Τουρκία: Συνταξιούχοι, ο μεγάλος αντίπαλος του Ερντογάν στις εκλογές

Τουρκία: Σεισμός 3,5 Ρίχτερ – Αισθητός και στην Κωνσταντινούπολη

Κέιτ Μίντλετον: «Επιχείρησαν να κλέψουν τον ιατρικό φάκελό της από το νοσοκομείο»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
29/04/2024, 16:32
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter