Αποστρατεύτηκε ο Κωνσταντίνος Φλώρος – Νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ ο Δημήτρης Χούπης

Αποστρατεύτηκε ο Κωνσταντίνος Φλώρος – Νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ ο Δημήτρης Χούπης
Πηγή φωτογραφίας: army.gr

Αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων έφερε το ΚΥΣΕΑ της Παρασκευής. Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε ότι αποστρατεύτηκε ο Κωνσταντίνος Φλώρος, έπειτα από θητεία τεσσάρων ετών.

Νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ είναι ο Δημήτρης Χούπης, επικεφαλής της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου.

Παράλληλα, νέος αρχηγός ΓΕΣ θα είναι ο Γεώργιος Κωστίδης, στο ΓΕΝ τοποθετήθηκε ο Δημήτριος Κατάρας και στο ΓΕΑ ο Δημοσθένης Γρηγοριάδης.

«Η συμβολή του υπήρξε υπερπολύτιμη», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον Κωνσταντίνο Φλώρο, η θητεία του οποίου «σημαδεύτηκε» από το γεγονός πως βρισκόταν ανάμεσα στους παρακολουθούμενους της ΕΥΠ ως «519c», για τα όσα συνέβησαν στη Λιβυή, αλλά και για το ότι επί θητείας του, στρατόπεδα έμειναν εκτεθειμένα σε πυρκαγιές και πλημμύρες.

Διαβάστε επίσης: Στόχος 519c της ΕΥΠ ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ

Η εξευτελιστική έκθεση της ΕΥΠ για την παρακολούθηση του Φλώρου

Έκθετος ξανά ο Φλώρος: Ξηλώνουν το Στεφανοβίκειο – Μετακομίζουν τα ελικόπτερα σε άλλο αεροδρόμιο

Έκθετοι Μαξίμου και Φλώρος για την τραγωδία στη Λιβύη

O στρατηγός Φλώρος που έβλεπε στρατόπεδα να καίγονται

Η ανακοίνωση του Μαξίμου

«Υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας (ΚΥΣΕΑ), με αντικείμενο την επιλογή νέου Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) και νέων Αρχηγών του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ), του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ) και του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ).

Ομόφωνα αποφασίστηκε:

1. Η επιλογή ως Αρχηγού ΓΕΕΘΑ του Αντιστρατήγου Δημήτριου Χούπη.

2. Η επιλογή ως Αρχηγού ΓΕΣ του Αντιστρατήγου Γεώργιου Κωστίδη.

3. Η επιλογή ως Αρχηγού ΓΕΝ του Αντιναυάρχου Δημήτριου – Ευάγγελου Κατάρα.

4. Η επιλογή ως Αρχηγού ΓΕΑ του Αντιπτεράρχου Δημοσθένη Γρηγοριάδη.

Στον απερχόμενο Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο απονέμεται ο επί τιμή τίτλος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και στους απερχόμενους Αρχηγούς του ΓΕΑ, του ΓΕΣ και του ΓΕΝ, Αντιπτέραρχο Θεμιστοκλή Μπουρολιά, Αντιστράτηγο Άγγελο Χουδελούδη και Αντιναύαρχο Ιωάννη Δρυμούση, απονέμεται ο επί τιμή τίτλος του Αρχηγού ΓΕΑ, Αρχηγού ΓΕΣ και Αρχηγού ΓΕΝ αντίστοιχα».

Δημήτρης Χούπης: Ποιος είναι ο νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ

Ο Αντιστράτηγος Δημήτριος Χούπης γεννήθηκε το 1965 στα Νέα Κερδύλλια Σερρών. Εισήχθη το 1983 στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων από την οποία αποφοίτησε το 1987 με τον βαθμό του Ανθυπολοχαγού Διαβιβάσεων. Ως τεταρτοετής Εύελπις (1986-1987) διετέλεσε Αρχηγός Αρχιλοχίας της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων.

Ως Ανώτατος Αξιωματικός (Ταξίαρχος) προήχθη το έτος 2016 τοποθετήθηκε ως Δντης της Δνσεως Οπλιτών Θητείας του ΓΕΣ (2016-2017), Διοικητής Ταξιαρχίας της 80 ΑΔΤΕ (Κως) (2017-2018), Υποδιοικητής της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (2018-2019) μέχρι και της προαγωγής του σε Υποστράτηγο. Το έτος 2019 προήχθη σε Υποστράτηγο και τοποθετήθηκε ως Διοικητής στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, το 2020 ως Διοικητής Μεραρχίας της 95 ΑΔΤΕ(Διαγοριδών) και το 2021 ως Διευθυντής Ε’ Κλάδου (Στρατιωτικών Πληροφοριών – Ασφαλείας) του ΓΕΕΘΑ.

Στις 09 Μαρτίου 2022 προήχθη σε Αντιστράτηγο και τοποθετήθηκε ως Διοικητής της ΑΣΔΕΝ.

Στις 17 Ιανουαρίου 2023, με απόφαση του ΚΥΣΕΑ, του ανατέθηκαν τα καθήκοντα του Διοικητή της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου.

Τιμήθηκε με όλα τα προβλεπόμενα παράσημα, μετάλλια και διαμνημονεύσεις καθώς και με τις πτέρυγες Αλεξιπτωτιστών 5 χωρών του ΝΑΤΟ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter