Αποχωρεί από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας

Φωτογραφία: Facebook.com/Grigoris Gerotziafas

Συνεχίζονται οι αναταράξεις στην Κουμουνδούρου, με επίκεντρο τις αντιδράσεις στελεχών που διαφωνούν με την ανάδειξη του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δημοσιοποίησε ο Καθηγητής Αιματολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Σορβόνης Γρηγόρης Γεροτζιάφας, ο οποίος στις εκλογές του Μαΐου ήταν υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Α’ Θεσσαλονίκης.

Με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα dailypharmanews.gr εξηγεί τους λόγους της αποχώρησής του, απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση (Τάνιας Η. Μαντουβάλου) σχετικά με το τι σηματοδοτεί η εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη για το πρόγραμμα υγείας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ασκεί σφοδρή κριτική, σημειώνοντας ότι δεν είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και «σεβόμενος το αποτέλεσμα των πρόσφατων εσωκομματικών εκλογών».

Ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας, με σκληρή τοποθέτηση, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «παρά τις διακηρύξεις και την καλλιέργεια κλίματος σύγκρουσης “απέναντι στον Μητσοτάκη” η πολιτική υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα ηγεμονεύεται από την νεοφιλελεύθερη στρατηγική».

Παράλληλα, σημειώνει ότι «δυστυχώς, μέχρι σήμερα, δεν είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε τις θέσεις του νέου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχετικά με την πολιτική του στον χώρο της Υγείας. Εντοπίσαμε σε δηλώσεις του αναφορές για “την προστασία των αδυνάμων” , “το κοινωνικό κράτος” και “την υποστήριξη του ΕΣΥ”. Ωστόσο, βρίσκουμε αυτά τα συνθήματα στις ομιλίες και άλλων πολιτικών αρχηγών (ακόμη και ακροδεξιών) όπως και στις διακηρύξεις και προγραμματικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού»