ΑΠΘ: Κύματα οργής για την πτώση του φοιτητή από τον τρίτο όροφο – Δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας

ΑΠΘ: Κύματα οργής για την πτώση του φοιτητή από τον τρίτο όροφο – Δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει ο σοβαρός τραυματισμός του 19χρονου φοιτητή που έπεσε στο κενό από τον τρίτο όροφο κτιρίου στο ΑΠΘ, ενώ προσπαθούσε να χωρέσει σε μία αίθουσα για να κάνει μάθημα, όπως αποκάλυψε την Τρίτη το documentonews.gr.

Δείτε επίσης: ΑΠΘ: Φοιτητής έπεσε από τον τρίτο όροφο ενώ προσπαθούσε να χωρέσει στην αίθουσα για να κάνει μάθημα (Photos)

Σε αυτό το μήκος κύματος έχουν προγραμματιστεί δύο συγκεντρώσεις. Η πρώτη είναι στις 10 το πρωί στην Κοσμητεία της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών. Η δεύτερη συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 12 το μεσημέρι έξω από την Πρυτανεία.

Το περιστατικό αποτυπώνει με τον πιο δραματικό τρόπο πόσο κυνική και αντιεκπαιδευτική είναι η πολιτική της ΝΔ που ούτε τους καθηγητές σέβεται ούτε τους φοιτητές φροντίζει. Μόνο σπάει ρεκόρ «αριστείας» στην αδιαφορία με κομμένα κονδύλια για βελτίωση υποδομών και για μόνιμες προσλήψεις με λίγους  πανεπιστημιακούς να αντιστοιχούν σε πάμπολλους φοιτητές ανά πανεπιστημιακό μάθημα. Και δίνει προτεραιότητα στην επιβολή όρων αγοράς στα ΑΕΙ με ενίσχυση μηχανισμών καταστολής.

Δείτε επίσης: Ο «μαύρος» κατάλογος της «γαλάζιας» αντεκπαιδευτικής πολιτικής

Τι συνέβη

Λίγο μετά τις 14:30 της Τρίτης φοιτητής που έπεσε από το παράθυρο του τρίτου ορόφου στην αίθουσα Α της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθώς επιχειρούσε να χωρέσει στην αίθουσα για να παρακολουθήσει το μάθημα.

Η αίθουσα χωράει 150 άτομα και σε αυτήν βρίσκονταν πάνω από 200 άτομα σύμφωνα με τους φοιτητές. Έτσι αναγκάζονται να βρίσκουν θέση στα πατώματα και κοντά στα παράθυρα. Ο νεαρός φοιτητής βρήκε θέση κοντά στο παράθυρο.

Φοιτητές που βρίσκονταν στην αίθουσα αναφέρουν ότι αυτό επικρατεί σε δυο μαθήματα του έτους, καθώς τα τρία τμήματα συμπτυχθήκαν σε δυο, λόγω έλλειψης καθηγητών. Από την έναρξη του εξαμήνου, επί τρεις εβδομάδες, οι φοιτητές της Νομικής κάνουν μάθημα υπό αντίξοες συνθήκες που σήμερα έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή ενός συμφοιτητή τους.

Στο σημείο βρέθηκε έγκαιρα το ΕΚΑΒ. Ο φοιτητής διακομίστηκε στο νοσοκομείο Παπανικολάου, όπου του διαγνώστηκαν κατάγματα στα άκρα και στα πλευρά, ενώ βρίσκεται εκτός κινδύνου.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter